ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: strapless top,baggy jeans και μποτάκια
 

Γέλα γιατί χανόμαστε…

Αφροδίτη Δερματά

Αφροδίτη Δερματά

Eίναι Δευτέρα πρωί το ξυπνητήρι χτυπάει και το ρολόι δείχνει  έξι και τέταρτο. Η μέρα περνάει σαν ταινία  από μπροστά μου και πίσω της ακολουθεί όλη η εβδομάδα. Μόλις συνειδητοποιήσω  όλα αυτά που έχω να κάνω πανικοβάλλομαι, πετάγομαι σαν ελατήριο από το κρεβάτι, ετοιμάζομαι στα γρήγορα και κατεβαίνω να φτιάξω καφέ. Το μυαλό μου δουλεύει με χίλια, μουτρώνω, έχω αυτό, έχω το άλλο, α ναι κι αυτό μη ξεχάσω…όπα δεν ξεκινάμε καλά, πάρτο αλλιώς-μου λέω-...Παύση, βάζω μουσική, βάζω καφέ στο ποτήρι και τοποθετώ κι ένα πλατύ χαμόγελο στο πρόσωπό μου… Τώρα μάλιστα, απόλαυση! Χρωματίζω το χαμόγελό μου με κόκκινο κραγιόν (επιβάλλεται τις Δευτέρες) παίρνω κλειδιά, την τσάντα μου, βγαίνω από το σπίτι και μου υπόσχομαι ότι αυτή η εβδομάδα που ξεκίνησε θα είναι άκρως διασκεδαστική και εντελώς για γέλια.  

Χαμογέλασε όσο έχειςακόμα δόντια

Γέλιο..μια λέξη υπέροχη που δηλώνει την αντίδραση των μυών του προσώπου όταν αντικρίζεις κάτι ευχάριστο. Το αρχαίο ρήμα ήταν το γελάω-γελώ που σημαίνει ότι και σήμερα. Το γελώ όμως είχε να κάνει και με το λάμπω, και πολύ φυσικό μιας και όταν γελάς μοιάζει να φωτίζεται η αύρα σου. Το γέλιο, λοιπόν, έχει μέσα του τα εξής τρία συστατικά, καθαρότητα, φωτεινότητα, χαρά.

Αν αναρωτιέσαι γιατί πρέπει να γελάς σε καθημερινή βάση θα σου πω το ότι οι λόγοι είναι πολλοί και σημαντικοί. Το γέλιο μας κάνει  ανθεκτικούς στον πόνο, μειώνει την αίσθηση βουλιμίας. Το να γελάσει κανείς 100 φορές ισούται με 15 λεπτά άσκησης. Για κάθε λεπτό καίμε 1 θερμίδα, ενώ γυμνάζονται έντονα οι κοιλιακοί μύες! Το χαμόγελο και το γέλιο, επίσης, αποτελεί το τέλειο αντιγηραντικό φάρμακο, αφού για να κάνουμε μία ρυτίδα χρειάζεται να γελάσουμε 250.000 φορές ενώ με το κατσούφιασμα αρκούν οι μισές φορές!

Στρέψου προς το γέλιο, όπως το ηλιοτρόποιο στρέφεται προς τον ήλιο

«Η ζωή θα ήταν τραγική αν δεν ήταν ένα μεγάλο αστείο», και δεν το λέω εγώ το είπε ο Στίβεν Χόκινγκ. Άρχισε λοιπόν να την βλέπεις κάπως έτσι και μόλις σηκωθείς από το κρεβάτι σου παίξε ένα παιχνίδι. Ψάξε να βρεις κρυμμένους λόγους που θα σε κάνουν να γελάσεις σαν παιδί. Γέλα και κάνε και τους άλλους να γελάσουν, γέλα με τα παιχνίδια που κάνει η γάτα σου, γέλα με την ατάκα που πέταξε το παιδί σου, αυτοσαρκάσου, πες ένα κουφό ανέκδοτο στους συνάδελφούς σου, γέλα με το αυτοκίνητο σου που έμεινε, διακωμώδησε  τα στραβά και τα ανάποδα που μπορεί να σου τύχουν,  γέλα με τον στριφνό πελάτη, με τις γκάφες σου, με τον εαυτό σου και με τους φίλους σου.  Χαμογέλα, γέλα με την καρδιά σου, γέλα ελεύθερα χωρίς ντροπή, χαχάνισε ή ξεκαρδίσου, μέχρι να δακρύσεις απροκάλυπτα, χτύπα παλαμάκια σαν φώκια, σκούντα αυτόν που κάθεται δίπλα σου. Απομάκρυνε από τη ζωή την γκρίνια και  τους στριφνούς  και κατσούφηδες ανθρώπους και φρόντισε να συναναστρέφεσαι με εκείνους μου έχουν ζωγραφισμένη την αισιοδοξία στο βλέμμα και ένα χαμόγελο στα χείλη.

Αν πάλι θες να γελάσεις και δεν βρίσκεις το τρόπο , σου έχω προτάσεις.

- Κάνε laughter yoga
- Δες την θεατρική παράσταση «Φούστα Μπλούζα» των Ρέπα - Παπαθανασίου στο Πάνθεον
- Δες αστεία βίντεο με γάτες ή με τούμπες στο youtube
- Δες την σειρά «Friends»
- Δες «Παραπέντε»
- Δες την ταινία «Οι κυρίες της αυλής» (ο Ηλιόπουλος δίνει ρέστα σε αυτή την ταινία)
-Πήγαινε για καφέ με τον πιο αστείο φίλο σου
-Εν ανάγκη βάλε κάποιον να σε γαργαλήσει
 
Λίγο πριν φύγεις από το σπίτι σου το πρωί,  θυμήσου ότι η ζωή είναι μικρή για γκρίνιες και μούτρα. Δημιούργησε λοιπόν με το μυαλό σου αυτή την πανέμορφη καμπύλη που έχεις κάτω από την μύτη σου και η ψυχή θα ακολουθήσει. Το γέλιο να ξέρεις είναι ένας οργασμός που προκαλείται από τη συνεύρεση του λογικού με το παράλογο.

Καλή εβδομάδα

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Αφροδίτη Δερματά: Τελευταία Ενημέρωση