ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: midi φόρεμα με βολάν και sneakers
 

Εγώ με ευχαριστώ, που κολυμπάω στον βυθό μου...

Αφροδίτη Δερματά

Αφροδίτη Δερματά

Ξύπνησες σήμερα το πρωί, χαμογέλασες ψεύτικα στον καθρέφτη σου και είδες τις ρυτίδες να σχηματίζονται στο πρόσωπο σου. Άνοιξες την γεμάτη ρούχα ντουλάπα σου και διαπίστωσες ότι δεν έχεις τι να φορέσεις και ότι πολύ θα ήθελες να είχες ένα χακί φόρεμα που είναι πολύ της μόδας αλλά το υπόλοιπο του λογαριασμού σου πιάνει πάτο. Έπειτα πήγες στην κουζίνα, έφτιαξες τον καφέ σου, άναψες το τσιγάρο σου και έκανες ένα σκρολ ντάουν στο ίνσταγκραμ σου, τσεκάροντας τις νέες τάσεις της μόδας και τη ζωή που προμοτάρουν με πάθος οι ινφλουένσερς. Ένιωσες ένα μικρό τσίμπημα ζήλιας για τα φανταστικά ρούχα τους, για τα αλαβάστρινα πρόσωπα τους, για τα σαρκώδη χείλη, για τα ψηλόλιγνα καλοσχηματισμένα σώματα τους, για το γκουρμέ πιάτο που έφαγαν χθες το βράδυ, για το ευφάνταστο κοκτέιλ που ήπιαν. Ένιωσες πως δεν θα καταφέρεις να τους μοιάσεις ποτέ και σε έπιασε μια απογοήτευση. Εντούτοις για να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους, απογοήτευση θα έπρεπε να σου προκαλεί ότι ζεις σε έναν κόσμο κενό και κούφιο. Τόσο ψεύτικο όσο και τα αλαβάστρινα φιλτραρισμένα πρόσωπα των ινφλουένσερς, όσο και τα τιγκαρισμένα με υαλουρονικό χείλη, τα ψεύτικα μαλλιά, τα ψεύτικα κορμιά, όσο και την ψεύτικη εικόνα που μας περιβάλλει. Πάρτο λοιπόν αλλιώς γιατί η ουσία και η ομορφιά βρίσκεται εντός! Δεν είμαι της άποψης ότι προκειμένου να καλλιεργήσεις το πνεύμα πρέπει να αφήσεις στην μοίρα της την εξωτερική σου εμφάνιση. Σκέψου όμως πόσο ακαταμάχητος μπορεί να γίνει ένας άνθρωπος όταν εκτός από την εξωτερική ομορφιά , δουλέψει και την εσωτερική.

Αναρωτήσου τι σημαντικό έχεις κάνει για εσένα; Τάραξες τα νερά της επιφάνειας; Βούτηξες μέσα στον βυθό σου. Ανακάλυψες τον ανεκμετάλλευτο θησαυρό που υπάρχει εκεί μέσα; Τι ουσιαστικό έχεις κάνει τον τελευταίο καιρό ώστε να γίνεις πιο όμορφος άνθρωπος εντός; Γιατί η εξωτερική ομορφιά κάποια στιγμή θα περάσει, θα φύγει, όσες πλαστικές και όσα μποτοξ κι αν κάνεις η φθορά είναι αναπόφευκτη και αν δεν έχεις δουλέψει το εντός σου, τότε το πιο πιθανόν είναι να μείνεις παραμορφωμένη παρέα με το άδειο και άχρωμο "εγώ" σου.

Αναλογίστηκες ότι όλοι αυτοί οι υποτιθέμενοι ινφλουένσερς που ακολουθείς στα σόσιαλ δεν έχουν τίποτα να σου προσφέρουν; Δεν μπορούν να σε εξελίξουν ως προσωπικότητα.

Πότε ήταν η τελευταία φορά που διάβασες ένα βιβλίο και έμαθες μέσα από αυτό κάποια συγκλονιστική ιστορική πληροφορία;
Πότε έμαθες κάτι σημαντικό ακούγοντας έναν ενδιαφέρον podcast;
Πότε διάβασες ένα ενδιαφέρον άρθρο σε μια εφημερίδα;
Πότε διάβασες ένα όμορφο ποίημα που σε έκανε να θες να το διαβάζεις ξανά και ξανά;
Πότε άφησες το βλέμμα σου και το μυαλό σου να χαθεί μέσα στην εικόνα ενός πίνακα;
Πότε συναναστράφηκες με ανθρώπους που είχαν κάτι σημαντικό να σε μάθουν;
Πότε διάβασες ένα άρθρο ή ένα βιβλίο για την αυτοβελτίωση;
Πότε παρακολούθησες ένα μάθημα φιλοσοφίας;
Τέλος, πότε έκανες κάτι καλό για τον συνάνθρωπο σου χωρίς να το μάθει κανείς;

Είμαστε ακόμα στην αρχή του χρόνου! Βάλε στόχους, δούλεψε το, καλλιέργησε τον εαυτό σου, μορφώσου, διεύρυνε το εσωτερικό σου τοπίο με διαβάσματα, συζητήσεις, αγγίγματα, με αγάπη, με έρωτα, με φιλία, υπάρχει άπλετος χώρος εντός σου για αυτοβελτίωση και αν γίνει στόχος ζωής σίγουρα θα αναδείξει το κρυμμένο σου ταλέντο. Φέτος κάνε την ανατροπή, βάλε σκοπό μέχρι το τέλος της χρονιάς μετατραπείς σε ένα πλάσμα εκθαμβωτικό και αυτή σου η λάμψη να πηγάζει από τις παγιέτες του πνεύματος και όχι του φορέματος σου.

Σε έναν κόσμο που όλοι κολυμπούν στην επιφάνεια εσύ ανακάλυψε την μαγεία και τους θησαυρούς που κρύβει ο βυθός!

 

Αφροδίτη Δερματά: Τελευταία Ενημέρωση