ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Denim jumpsuit και μπαλαρίνες
 

Οι στόχοι της παρηγοριάς…

Αφροδίτη Δερματά

Αφροδίτη Δερματά

Και να, λοιπόν, που οι  γιορτές και τα πανηγύρια πέρασαν και είμαστε πάλι εδώ στα συνηθισμένα μας. Μετά από κάμποσες μέρες απόλυτης χαλάρωσης ξανά στο αδιάκοπο τρέξιμο και τη ρουτίνα της καθημερινότητας. Να ’μαι και πάλι εδώ στο γραφείο μου μπροστά από την οθόνη του υπολογιστή να πληκτρολογώ, μεμψιμοιρώντας παράλληλα για τις μέρες της αδράνειας που πέρασαν ανεπιστρεπτί, για το puzzle μου που άφησα στη μέση, για τον άπιαστο στόχο μου να διαβάσω τρία βιβλία (διάβασα ενάμισι), για τις άνετες πιτζάμες μου και περισσότερο απ’ όλα για τον χαμένο μου ύπνο. Γιατί, κακά τα ψέματα, όταν δεν έχεις κανένα άγχος, όταν το ξυπνητήρι δεν καραδοκεί στη γωνία του κομοδίνου σου, μπορείς να κοιμηθείς άπειρες ώρες σαν πουλάκι.

Τι κάνουμε, λοιπόν, τώρα που πέρασαν οι γιορτές και τα πανηγύρια; Πέφτουμε σε κατάθλιψη; Η αλήθεια είναι ότι αναπόφευκτα αφήνουμε τον εαυτό μας να πέσει για λίγο, μέχρι να ανασυνταχθούμε και να μπούμε και πάλι δυναμικά στον χορό. Μετά το μυστικό για να επανέλθουμε δυναμικά, όσο κλισέ κι αν ακούγεται, είναι οι στόχοι. Οι στόχοι της παρηγοριάς που τους λέω εγώ, οι οποίοι ουσιαστικά είναι αυτοί που θα φέρουν την αλλαγή στη ζωή σου. Είναι η αναμονή για κάτι ευχάριστο. Οι στόχοι της παρηγοριάς είναι όπως εκείνο το ταξίδι που έχεις προγραμματίσει εδώ και καιρό και στα δύσκολα το ανακαλείς στη μνήμη σου για να σου δώσει έναν λόγο για να συνεχίσεις. Οι δικοί μου στόχοι της παρηγοριάς για το 2020 είναι οι εξής:

-Να κάνω ένα ταξίδι στην Αθήνα για να συναντήσω αγαπημένα πρόσωπα που έχω πεθυμήσει πολύ.
-Να κάνω ένα ταξίδι σε μια χώρα όπου δεν έχω ξαναπάει.
-Να δω όμορφες θεατρικές παραστάσεις από αυτές που αλλάζουν την κοσμοθεωρία σου και που «σκαλίζουν» για καιρό το μυαλό σου.
-Να συνεχίσω τα μαθήματα πρακτικής φιλοσοφίας και να τα καταφέρω να την εφαρμόσω στην καθημερινότητά μου.
-Να ανακαλύψω ενδιαφέροντα βιβλία από αυτά που σε «εγκλωβίζουν» στις σελίδες τους και δεν σ’ αφήνουν να σηκώσεις κεφάλι.
-Να μειώσω στο μισό τον χρόνο που περνάω στα social media, άσκοπα, ανούσια και αναίτια.
-Να ξεκινήσω ένα άθλημα στη φύση, είτε πεζοπορία είτε SUP στη θάλασσα.
-Να γνωρίσω ενδιαφέροντες ανθρώπους και να εξελιχθώ μέσα απ’ αυτούς ως προσωπικότητα.
-Να ανακαλύψω νέα μέρη στο νησί και να βγάλω άπειρες φωτογραφίες.
-Να δω ένα ξημέρωμα σε μια παραλία και να είναι καλοκαίρι.
-Να βελτιωθώ.
-Να αναπνέω όσο μπορώ με συνείδηση.

Η έναρξη της νέας χρονιάς αποτελεί μια καλή αφορμή για επανεκκίνηση και η αλήθεια είναι ότι το καινούργιο είναι πάντα αναζωογονητικό. Είναι μια καλή ευκαιρία να απαλλαχθούμε και να αφήσουμε πίσω μας λάθη και κακές συνήθειες του παρελθόντος και να πάρουμε μια βαθιά ανάσα για να υποδεχτούμε με ενθουσιασμό όλα τα υπέροχα πράγματα που θα επιλέξουμε και θα επιτρέψουμε να έρθουν στη ζωή μας. Γιατί στη θεατρική παράσταση της ζωής μας μπορεί να παίζει ρόλο η τύχη, αλλά τον πρωταγωνιστικό ρόλο τον έχουν οι επιλογές. Μικρές, καθημερινές, μεγάλες ή ριζικές, αυτές είναι που μας οδηγούν εκεί που πραγματικά θέλουμε. Βουτιά σε ένα φωτεινό 2020, λοιπόν…

Υ.Γ. 1: Μην παραλείπετε τις ιδιαίτερες στιγμές. Κάθε ευκαιρία παρουσιάζεται μόνο μία φορά. Αν δεν την εκμεταλλευτείτε, θα χαθεί για πάντα. Η ζωή είναι ένα ερώτημα, «τώρα ή ποτέ».
Υ.Γ. 2: Αν δεν σας αρέσει αυτό που είστε, φτιάξτε κάτι διαφορετικό. Οι άνθρωποι έχουμε το χάρισμα της μεταμόρφωσης και της αλλαγής εκ φύσεως. Μπορείτε να επανεφεύρετε τον εαυτό σας όσες φορές θέλετε.
Υ.Γ. 3: Ζήστε σαν να σας συμβαίνουν όλα μία και μοναδική φορά!


ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Αφροδίτη Δερματά: Τελευταία Ενημέρωση

X