ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Denim jumpsuit και μπαλαρίνες
 

Άλφα Vs Βήτα

Αποφάσισε συνειδητά ποιόν «εαυτό» θες να θρέψεις

Αφροδίτη Δερματά

Αφροδίτη Δερματά

Ο Άλφα και ο Βήτα είναι δίδυμα αδέλφια, γεννήθηκαν με λίγη ώρα διαφορά και τώρα  έχουν πατήσει τα 30, τα 40 ή τα 50. Δεν έχει σημασία, η ηλικία, σημασία έχει ότι δεν μοιάζουν καθόλου. Είναι τόσο διαφορετικοί όσο η μέρα με την νύχτα, το άσπρο με το μαυρό, η σοκολάτα με το σάμαλι.  Ο Άλφα είναι συνεσταλμένος γαλήνιος και εναρμονισμένος με το σύμπαν. Είναι αγέραστος, δεν έχει αλλάξει σχεδόν καθόλου απ’ όταν γεννήθηκε. Ένα παράξενο πλάσμα απροσδιόριστης ηλικίας. Δεν έχει εντάσεις και κάθεται σε μια άνετη κουνιστή πολυθρόνα, στην σοφίτα του σπιτιού  του  παρατηρώντας την ζωή έξω από το παράθυρο. Εκπέμπει ένα λαμπερό φως και την ενέργεια της καθαρής ευτυχίας,  αυτής που απλά υπάρχει μέσα σου και δεν εξαρτάται από κανέναν και τίποτα. Τα μάτια του κοιτάνε με ηρεμία και σιγουριά σαν να κρύβουν την σοφία όλου του κόσμου μέσα τους, δεν ανησυχεί ποτέ για τίποτα και στέκεται με σταθερότητα στο παρόν. Ο Άλφα ανασαίνει βαθιά και απολαυστικά,  αφουγκράζεται τον κάθε ήχο, και κοιτάει την κάθε λεπτομέρεια  του χρωματιστού κόσμου που υπάρχει τριγύρω του. Τρώει απολαμβάνοντας την κάθε του μπουκιά, κοιμάται απολαμβάνοντας το κάθε του όνειρο, καθεται απολαμβάνοντας το κάθε δευτερόλεπτο ξεκούρασης. Γνωρίζοντας ότι τα πάντα περνάνε  δεν αφήνει να τον επηρεάζουν εφήμερα συναισθήματα. Δεν ξέρει τι θα πει ενθουσιασμός και λύπη, δεν ανταγωνίζεται κανέναν γιατί νιώθει την απόλυτη πληρότητα και δεν έχει ανάγκη να ανταγωνιστεί. Δεν τον ενδιαφέρει καν να έχει δίκιο.  Για τον ίδιο λόγο δεν ζηλεύει, δεν στεναχωριέται και δεν θυμώνει.  Νιώθει ευγνωμοσύνη για το καθετί που τον περιβάλλει. Για την σοφίτα, την θέα, την κουνιστή πολυθρόνα, τους ήχους και τις βαθιές καθαρές του ανάσες. Ο Άλφα γνωρίζει τα πάντα και ανάμεσα στα πάντα, γνωρίζει και πολύ καλά ότι δεν γνωρίζει τίποτα. Ξέρει επίσης ότι είναι ένας μικρός Θεός και μια σκέψη του μπορεί να κάνει θαύματα, φτάνει να πηγάζει ανόθευτη μέσα από την καρδιά του.

 Ο Βήτα είναι γοητευτικός και ζωηρός. Ζει με ένταση, εκφράζει τα συναισθήματα του με πάθος και παρασύρεται απ’ αυτά. Θέλει να είναι ο καλύτερος, θέλει να βρίσκεται πάντα στο επίκεντρο της προσοχής και επισκιάζει συνεχώς την ύπαρξη του αδερφού του. Πάει κι έρχεται ασταμάτητα , ζηλεύει, θυμώνει, φωνάζει, αγχώνεται, φοβάται, νομίζει ότι θα υπάρχει για πάντα και έχει την ψευδαίσθηση ότι  πράγματα και άνθρωποι του ανήκουν. Τσακώνεται γι’ αυτά και αντιδράει άσχημα αν κάποιος του τα πειράξει.  Ξυπνάει χαρούμενος το πρωί και μέχρι το μεσημέρι η ευτυχία του, που στηρίζεται πάντα σε πράγματα ανθρώπους και καταστάσεις, χάνεται.  Θυμώνει. Γεμάτος αγωνία  ψάχνει να την ξαναβρεί,  στον έρωτα, στο δεύτερο μεταπτυχιακό, στην προαγωγή, στο καινούργιο σπίτι, στην γέννηση ενός παιδιού και στην διαιώνιση του μοναδικού του είδους. Απογοητεύεται. Σε αντίθεση με τον Άλφα που εκπέμπει την ευτυχία ο Βήτα περνάει την ζωή του ψάχνοντας απεγνωσμένα να την βρει.  Τον περισσότερο καιρό ο  Βήτα κάνει βόλτες στο παρελθόν ή στο μέλλον. Θυμάται, αναπολεί, σχεδιάζει, αγχώνεται και πάλι από την αρχή. Ο Βήτα οταν κάθεται σκέφτεται τον εαυτό του να τρέχει, όταν ξαπλώνει τριγυρνάει στο κρεβάτι του προγραμματίζοντας τις δουλειές που πρέπει να κάνει, όταν τρώει σκέφτεται τα ψώνια που έχει να κάνει στο σούπερ μαρκετ.  Τον αδερφό του όχι μόνο αποφεύγει να τον συναντήσει αλλά δεν θέλει να γνωρίζει κανείς την ύπαρξη του. Ο λόγος είναι ότι αν μάθει ο κόσμος την ύπαρξη του,  ο ίδιος υπάρχει κίνδυνος να συρρικνωθεί να γίνει μικρός κι ασήμαντος. Ένα μηδενικό. Για καλή του τύχη είναι ελάχιστοι αυτοί που γνωρίζουν τον Άλφα και προσπαθούν να τον συναντήσουν.

Ο Άλφα και ο Βήτα συνυπάρχουν μέσα σου. Ο Άλφα είναι η ανώτερη και ο Βήτα η κατώτερη σου φύση.  Για να συναντήσεις την ανώτερη σου φύση πρέπει να καταφέρεις να κατανοήσεις και να τιθασεύσεις την κατώτερη, αυτήν που ζητάει, που παρασύρεται, που ανατρέπεται από οτιδήποτε μεταβλητό. Όσο τρέφεις την κατώτερη σου φύση,  τόσο μεγαλώνει το «εγώ» σου και όσο μεγαλώνει το «εγώ» σου τόσο επισκιάζεται η ανώτερη σου φύση. Η αποκάλυψη των δυο εαυτών σου αποτελεί το έναυσμα  προς την επικείμενη αλλαγή σου. Σήμερα λοιπόν κλείσε τα μάτια σου και παρατήρησε τον Άλφα και τον Βήτα που ζουν μέσα σου. Καθώς τους παρατηρείς αποφάσισε συνειδητά ποιόν «εαυτό» θες να θρέψεις. Να ξέρεις ότι γινόμαστε αυτό που επιλέγουμε συνειδητά ή ασυνείδητα. Η άγνοια είναι συνυφασμένη με το ασυνείδητο ενώ η γνώση με την παγκόσμια συνειδητότητα.  Σ’ αυτή την εποχή λοιπόν που όλος ο κόσμος είναι ένα απέραντο χάρτινο τσίρκο γίνε ο μεγαλοφυής και συνειδητός δημιουργός της ζωής σου και άλλαξε τον κόσμο μέσα από εσένα.
 
Καλή επιτυχία

Υγ. Το κείμενο αυτό το εμπνευστηκα κάποια στιγμή της ζωής που το "εγώ" μου τσακώθηκε με το "εγώ" του συνομιλήτή μου γιατί θέλανε πάρα πολύ και τα δυο "εγώ" να έχουνε δίκιο.  

Αφροδίτη Δερματά: Τελευταία Ενημέρωση

X