ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Leopard pants, μαύρο crop top και kitten heels
 

Συνάντηση με τους σεφ των δέκα καλύτερων εστιατορίων στην Κύπρο

Δέκα ολιγόλεπτα βίντεο με τους ανθρώπους που ηγούνται της κουζίνας των Καλύτερων Εστιατορίων στο νησί.

Μιχάλης Μιχαηλίδης

Μιχάλης Μιχαηλίδης

Με το που βραβεύσαμε ως WiZ τα «Καλύτερα Εστιατόρια στην Κύπρο», όπως αυτά αναδείχθηκαν μέσα από τον θεσμό WiZ 50 Best Restaurants, ξεκινήσαμε αμέσως μια σειρά από συνεντεύξεις με τους ανθρώπους που βάζουν την πρώτη έμπνευση και το τελικό touch στα πιάτα που μπορούμε να απολαύσουμε στα καλύτερα εστιατόρια στην Κύπρο -εκτάκτως, πάντως, σε ορισμένες περιπτώσεις συναντήσαμε τους ιδιοκτήτες και όχι τους σεφ.

Πολύ πρόσφατα, με τη συνάντηση με τον Dario Sutera, chef de cuisine του Ristorante Locatelli, στο ξενοδοχείο Amara, ολοκληρώθηκαν οι συνεντεύξεις με τους ανθρώπους που νοστιμίζουν την καθημερινότητά μας με καινοτόμες ιδέες και πιάτα - έργα τέχνης, αναδεικνύοντας τη μαγειρική ως τέχνη όπως άλλωστε της αρμόζει.

Δείτε εδώ και τα δέκα βίντεο-συνεντεύξεις

Από τις κουβέντες μαζί τους, πέραν του προσωπικού κέρδους, μαζέψαμε γνώσεις και ιδέες, τόσο για τη σκηνή στην Κύπρο όσο και για τη γαστρονομία γενικότερα, τις οποίες σίγουρα θα βάλουμε στην εξίσωση έτσι ώστε να αναβαθμίσουμε ακόμα περισσότερο τον θεσμό. Από τα άτομα αυτά που δουλεύουν στο πιο ψηλό επίπεδο ακούσαμε για το πώς θεσμοί όπως τα WiZ 50 Best Restaurants συμβάλλουν στην εξέλιξη του κλάδου, αλλά και γιατί όλοι αυτοί οι σπουδαίοι Κύπριοι και ξένοι σεφ επιλέγουν να τοποθετούν το βραβείο μας σε περίοπτη θέση μέσα στην κουζίνα ή και έξω στη σάλα του εστιατορίου. Μάθαμε, τέλος, για όλα τα νέα trends της εστίασης στις μέρες μας, και φυσικά τι προϋποθέτει ο πρωταθλητισμός στην κουζίνα.

«Πάντα προσπαθούμε να δίνουμε στους καλεσμένους μια εμπειρία που θα τους χαρίσει αναμνήσεις. Και αυτό πάει πέρα από το φαγητό». -Mathieu Desbat, executive chef L’Atelier Robuchon

Τελειώνοντας, μπορώ να πω ότι προσωπικά απόλαυσα πολύ και τις δέκα συζητήσεις. Γενικότερα οι σεφ είναι άνθρωποι ωραίοι, ευγενικοί, που πάντοτε έχουν να μοιραστούν ενδιαφέρουσες ιστορίες -γευστικές και όχι μόνο. Πόσο μάλλον οι συγκεκριμένοι δέκα που κάνουν πρωταθλητισμό σε τόσο ψηλό επίπεδο. Αν πρέπει να θυμηθώ τα λόγια ορισμένων εξ αυτών, σίγουρα το μυστικό της επιτυχίας, όπως το όρισε η executive chef του εστιατορίου Πυξίδα, κυρία Έλλη Χατζηδημητρίου, αξίζει μιας αναφοράς.

«Το μυστικό μιας επιτυχίας είναι να αγαπάς αυτό που κάνεις, να σέβεσαι τον πελάτη σου, να τον βλέπεις σαν καλεσμένο σου. Επίσης, να σέβεσαι το φαγητό που θα μαγειρέψεις, να έχεις καλές πρώτες ύλες και να ψάχνεις να βρεις κάτι όμορφο για την επόμενη μέρα», μας είχε πει με διάχυτο ενθουσιασμό και μια σπάνια εγκαρδιότητα. Εκτός από τον σεβασμό, είναι φυσικά και η αναζήτηση μιας δυνατής εμπειρίας, αυτής που θέλω να κουβαλήσω μαζί μου φεύγοντας και θα με κάνει να θέλω να πάω ξανά εκεί. Εξαιρετικά το έθεσε ο Mathieu Desbat, executive chef του L’Atelier Robuchon. «Πάντα προσπαθούμε να δίνουμε στους καλεσμένους μια εμπειρία που θα τους χαρίσει αναμνήσεις. Και αυτό πάει πέρα από το φαγητό». Αυτό ακριβώς είχα στο L’Atelier, στην τελευταία μου εκεί επίσκεψη. Μια mind blowing experience.

*Για όλα τα υπέροχα βίντεο των σεφ, υπεύθυνος (κινηματογράφηση και μοντάζ) είναι ο Στέλιος Στεφάνου, ενώ για το βίντεο του Alley δούλεψε ο Ραφαέλλος Μαρκιτάνης.

 

Μιχάλης Μιχαηλίδης: Τελευταία Ενημέρωση