ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Leopard pants, μαύρο crop top και kitten heels
 

Οι γεύσεις των διακοπών

Δέκα από τα πιο νόστιμα πιάτα που δοκίμασα φέτος το καλοκαίρι στην Κύπρο!

Μιχάλης Μιχαηλίδης

Μιχάλης Μιχαηλίδης

Διακοπές, εκτός από τα πρωινά road trips στο βουνό, τις βραδινές βόλτες στον παραλιακό, το δροσιστικό λευκό κρασί, τα παγωμένα φραγκόσυκα, τα κρυστάλλινα τιρκουάζ νερά, τα «cheers» με τους φίλους και τη χαλάρωση κάτω από τη σκιά των δέντρων, ενίοτε σημαίνει και καλό φαγητό. Βασικά, για μένα, αποτελεί προτεραιότητα να τρώω ωραίο φαγητό, από την άποψη ότι το καλοκαίρι και ιδιαίτερα οι διακοπές αποτελούν την εποχή εκείνη του χρόνου που έχεις άπλετο χρόνο είτε για να επισκεφτείς ξανά αγαπημένα εστιατόρια και να δοκιμάσεις παλιές αλλά και νέες γεύσεις είτε για να ανακαλύψεις νέους χώρους που ήρθαν με στόχο να προσθέσουν στον γαστρονομικό χάρτη της εκάστοτε περιοχής.

Ενώ λοιπόν βρίσκομαι στην τελευταία ευθεία των καλοκαιρινών διακοπών κι ενώ νοιώθω ότι τα τριγλυκερίδια προσπαθούν επίμονα αλλά μάταια να επικοινωνήσουν μαζί μου για να με προειδοποιήσουν, ανατρέχω στις φωτογραφίες του κινητού σε μια προσπάθεια να θυμηθώ εκ νέου και να καταγράψω τα πιο δυνατά πιάτα που είχα την ευκαιρία να δοκιμάσω φέτος το καλοκαίρι, σε δέκα εστιατόρια στο νησί.

Αν έπρεπε να ποστάρω κάπου φωτογραφίες από το φετινό καλοκαίρι και είχα περιορισμό στις δέκα, δεν θα με πείραζε καθόλου να επιλέξω και να ανεβάσω τις φωτογραφίες των πιάτων που απόλαυσα περισσότερο.

Πιο κάτω μια τηλεγραφική καταγραφή δέκα δυνατών γαστρονομικών εμπειριών που είχα (μέχρι στιγμής) φέτος το καλοκαίρι:

Τις ραβιόλες πέρδικας με σάλτσα από βούτυρο και φασκόμηλο, αλλά και το απίστευτα μαλακό και νόστιμο iberico pork με σάλτσα chimichurri που θα γευτείς κάτω από την κληματαριά στο The Old Town της Πόλης Χρυσοχούς, σίγουρα θα τα θυμάσαι για πολύ καιρό.

Ο ναός των dumplings βρίσκεται στον Κάθηκα και ονομάζεται The Farmyard. Εκεί, πολύ πρόσφατα δοκιμάσαμε μια μεγάλη ποικιλία από τα χρωματιστά dim sums και ξεχωρίσαμε αυτά με γαρίδα και χτένια, όπως και αυτό με την πάπια, που είναι ελάχιστα πικάντικο (βλ. φωτογραφία)!

Οι κυρίες Ανδρούλα και Μαρία, οι διάσημες «Μαγείρισσες» στην ομώνυμη ταβέρνα στη Λακατάμια, θα σου σερβίρουν απίστευτα νόστιμα κουπέπια, με συνταγή βγαλμένη από τα παλιά τους δεφτέρια.

Την ώρα του ηλιοβασιλέματος και με φόντο τη θέα των Λόφων της Μίνθης, στην Τσάδα, δοκιμάσαμε ένα από τα πιο νόστιμα, χορταστικά και βουτυρώδη burgers! Το Wagyu beef burger των 600 γραμμάρια στο Amaracus, στο Minthis Hills, που προσφερόταν ως πιάτο ημέρας, ήταν όνειρο! Το ίδιο και ο signature ταραμάς, αλλά και το μαύρο ταχίνι, που ήρθαν μαζί με πιτούλα στην αρχή.

Πάνω στη θάλασσα του Αγίου Θεοδώρου Λάρνακας, στο εστιατόριο-ψαροταβέρνα Πεντάσχοινος, εκτός από το φρέσκο ψάρι βάρκας, θα φας και πολύ νόστιμα ωμά, μέσω ενός μενού που κάνει το ψάρι απόλαυση! Δοκίμασε οπωσδήποτε μπαρμπούνι ταρτάρ και λαβράκι ceviche. Εξαιρετικά και value for money.

Στο κέντρο της Λευκωσίας, στο νέο, καλαίσθητο concept store της πόλης, το istorja, μπορείς εκτός των άλλων να πας και για lunch. Αν βρεθείς εκεί, το ριζότο με κολοκυθάκια, ανθούς κολοκυθιού, τυρί stracciatella και δυόσμο θα σε κάνει να λησμονήσεις οτιδήποτε άλλο έχεις δοκιμάσει σε ριζότο.

Στο ολοκαίνουργιο Amber Dragon, στο City of Dreams Mediterranean, οτιδήποτε ψήνεται στον ξυλόφουρνο (ο οποίος μάλιστα καίει ξύλο χαρουπιάς) είναι άρτιο σε γεύση, όψη και υφή. Ειδικά η Πάπια Πεκίνου αποτελεί από μόνη της έναν καλό λόγο για να επιστρέψεις ξανά και ξανά!

Αν θες νόστιμο και χορταστικό συρτό οφτό κλέφτικο (500 ολόκληρα γραμμάρια), με όλα τα παρελκόμενά του, κάνε μια εκδρομή ως στο εστιατόριο Royal Goat Farm, στο Παλιομέτοχο, το οποίο διαθέτει την πιο καλοκαιρινή αυλή στην εξοχή, λίγο έξω από τη Λευκωσία. Δοκίμασε επίσης σαλάτα με δικής τους παραγωγής χαλίτζι.

Βγαίνοντας από τη θάλασσα της Λεμεσού, αν είσαι στην περιοχή κοντά στο St. Raphael, καλύτερο γρήγορο γεύμα από έναν vegan γύρο (με μανιτάρια τύπου «oyster») ειλικρινά δεν μπορεί να υπάρξει. Στο Seashells θα βρεις κι άλλα υπέροχα και vegan.

Ένα βράδυ του Αυγούστου κατεβήκαμε στην παλιά πόλη γιατί πεθυμήσαμε σουβλάκι. Στον ειδυλλιακό Κήπο της Χρυσαλινιώτισσας απολαύσαμε σουβλάκι, σεφταλιά, λουκάνικο και συκωτάκι, συνοδεύοντας με πολύ παγωμένη μπύρα. Εξαιρετικό το φαγητό, όπως και η ατμόσφαιρα.

Εν κατακλείδι θα πω πως, αν έπρεπε για παράδειγμα να ποστάρω κάπου φωτογραφίες από το φετινό καλοκαίρι και είχα περιορισμό στις δέκα, δεν θα με πείραζε καθόλου να επιλέξω και να ανεβάσω τις φωτογραφίες των πιάτων που απόλαυσα περισσότερο. Το φαγητό, όπως άλλωστε και το καλοκαίρι και οι διακοπές, είναι απόλαυση!

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Μιχάλης Μιχαηλίδης: Τελευταία Ενημέρωση