ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: denim shorts, loose πουκάμισο και πέδιλα
 

Το ανακουφιστικό κρακ στην πλάτη... πόσο καλό είναι τελικά για το σώμα μας

Είναι μια καλή ή κακή συνήθεια;

Ριάνα Στυλιανού

Έχοντας μια καθιστική δουλειά στο γραφείο, είναι λογικό ότι μετά από 8 ώρες (και βάλε) το σώμα μας κουράζετε, με αποτέλεσμα να πονάμε την πλάτη και τους ώμους μας πολύ συχνά. 

 Με τα μοναδικά διαλείμματα την τουαλέτα και το γρήγορο lunch break… είναι λογικό. Συμπέρασμα, το κρακ στην πλάτη είναι ένα συχνό φαινόμενο εάν μόλις περίγραψα την καθημερινότητά σας στη δουλειά. 

Αυτό το κρακ, που κάνουμε και με τα δάκτυλά μας που και που… και κακά τα ψέματα, είναι κάπως ανακουφιστικό, το κάνουμε και με την πλάτη μας όταν νιώθουμε μια δυσφορία σε εκείνη την περιοχή.   

Αλλά τι πραγματικά συμβαίνει στην πλάτη όταν κάνει κρακ και πόσο καλό είναι για το σώμα μας; 

Ο ήχος που ακούμε όταν κάνουμε αυτή την κίνηση, προκαλείτε από τα οστά της περιοχής που μετακινούνται από την μια πλευρά στην άλλη, δηλαδή η απελευθέρωση της πίεσης που συσσωρεύετε στην πλάτη μας, κάνει αυτόν το χαρακτηριστικό ήχο. 

Δεν υπάρχει μία επιστημονική εξήγηση για τον λόγο που αρέσει στους περισσότερους να κάνουν κρακ την πλάτη τους, αλλά ειδικοί λένε πως η προσωρινή ανακούφιση αυτής της κίνησης οφείλετε στο ξέπιασμα που νιώθουμε μετά. 

Όσο και να μας αρέσει αυτό το after feeleing που μας προσφέρει το κρακ στην πλάτη μας μετά από ώρες ακινησίας, μπορεί να προκαλέσει τράβηγμα σε διάφορα σημεία της πλάτης. Καλό θα ήταν λοιπόν να μην το κάνετε επίτηδες και συνέχεια. Αντί αυτού, δοκιμάστε ασκήσεις για stretching πλάτης με rolling foam με την βοήθεια από κάποιον γυμναστή. 

  

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
κρακ  |  πλάτη  |  υγεία  |  back  |  crack  |  health

HEALTH: Τελευταία Ενημέρωση

X