ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Φούξια σατέν πουκάμισο, denim φούστα και sneakers
 

6 μοναδικά οφέλη του κουκουναρόσπορου

1. Ο κουκουναρόσπορος είναι πλούσιος σε ω-3 λιπαρά, τα οποία είναι ευεργετικά για το καρδιαγγειακό σύστημα, καθώς συμβάλλουν στη μείωση χοληστερόλης στο αίμα.

2. Είναι εξαιρετική πηγή βιταμινών του συμπλέγματος Β (θειαμίνη, ριβοφλαβίνη, νιασίνη, παντοθενικό οξύ και φυλλικό οξύ), οι οποίες δρουν στον ενεργειακό μεταβολισμό βοηθώντας τον οργανισμό να αμυνθεί κατά της κόπωσης και του στρες.

3. Είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικές ουσίες: συγκεκριμένα, βιταμίνη Ε, β-καροτένιο και σελήνιο, τα οποία καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες που είναι υπεύθυνες για ένα μεγάλο αριθμό προβλημάτων υγείας, όπως καρκίνο καρδιαγγειακά, αλλά και υπεύθυνες για τη γήρανση.

4. Είναι πλούσιο σε διάφορα μέταλλα, όπως ασβέστιο, μαγνήσιο, μαγγάνιο, που παίζουν καθοριστικό ρόλο στη δομή των οστών.

5. Δεν περιέχει γλουτένη, επομένως μπορεί να καταναλωθεί από άτομα με κοιλιοκάκη (γνωστή ως εντεροπάθεια ευαίσθητη στη γλουτένη ή δυσανεξία γλουτένης).

6. Μπορεί να βοηθήσει στην απώλεια βάρους. Έρευνες αναφέρουν ότι τα λιπαρά οξέα που προέρχονται από τα κουκουνάρια οδηγούν στην απελευθέρωση μεγάλης ποσότητας χολοκυστοκινίνης (CCK), μιας ουσίας που υπό προϋποθέσεις καταστέλλει την πείνα.

Θρεπτική αξία κουκουναριού ανά μερίδα (28γρ.)
Ενέργεια 190 θερμίδες
Υδατάνθρακες 3.7 γρ.
Πρωτεΐνη 4.0 γρ.
Ολικό λίπος 19.0 γρ.
Φυτικές Ίνες 1.0 γρ.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Οι σπόροι του κουκουναριού είναι πλούσιοι σε θερμίδες και η κατανάλωση τους θα πρέπει να γίνετε με μέτρο!

Πώς να τον καταναλώσετε
Οι σπόροι του κουκουναριού μπορούν να χρησιμοποιηθούν ωμοί ή ψημένοι στην μαγειρική αλλά και στην ζαχαροπλαστική π.χ. σε σαλάτες, σε ζυμαρικά, σε πιάτα με κρέας ή ψάρι, σε γλυκά όπως μπισκότα, χαλβάς σιμιγδαλιού κ.ά.

HEALTH: Τελευταία Ενημέρωση