

Well
Αν και το πρωινό σε μπουφέ θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα προνόμια της διαμονής σε ξενοδοχείο, ορισμένα τρόφιμα μπορεί να είναι επικίνδυνα, ειδικά αν δεν τηρούνται οι σωστές συνθήκες υγιεινής και θερμοκρασίας.
Ένα από τα χειρότερα σενάρια στις διακοπές είναι να καταλήξετε να περνάτε χρόνο στο μπάνιο εξαιτίας τροφικής δηλητηρίασης. Τα τρόφιμα που παραμένουν εκτεθειμένα για πολλές ώρες διατρέχουν υψηλό κίνδυνο βακτηριακής μόλυνσης, γι’ αυτό είναι σημαντικό να γνωρίζετε ποια είναι ασφαλή και ποια θα πρέπει να αποφεύγετε.
«Δύο βασικοί παράγοντες που πρέπει να εξετάσετε είναι η θερμοκρασία των τροφίμων και η πιθανή μόλυνση από άλλους επισκέπτες που δεν έχουν πλύνει τα χέρια τους», δηλώνει η Δρ. Ellen Shumaker, διευθύντρια του προγράμματος Safe Plates στο Πανεπιστήμιο Πολιτείας της Βόρειας Καρολίνας. Είναι συχνά δύσκολο να καταλάβετε αν ένα τρόφιμο έχει μολυνθεί μόνο από τη γεύση του, γι’ αυτό είναι χρήσιμο να γνωρίζετε τι να προσέχετε.
Διαβάστε τη συνέχεια στο Well.Cy.