ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: skinny jeans, φλοράλ μπλουζάκι και mules
 

4 τρόποι για να μειώσετε την χρήση πλαστικού

Μικρές αλλαγές που θα έχουν τεράστιο impact στον πλανήτη μας

Ριάνα Στυλιανού

Το πλαστικό, πλέον γνωστό σε όλους, είναι καταστροφικό για το περιβάλλον, ενώ η ποσότητα microplastics που θα βρίσκεται στην ατμόσφαιρα και στις θάλασσες το 2040, αναμένεται να τριπλασιαστεί εάν δε δράσουμε άμεσα.

Είναι σημαντικό να μειώσουμε την χρήση του πλαστικού όσο περισσότερο μπορούμε, αλλά και να ανακυκλώνουμε τις άδειες συσκευασίες μας, όσο εύκολο κι αν είναι να τις πετάξουμε στον κάδο απορριμμάτων. Αυτό ισχύει και για τις συσκευασίες φτιαγμένες από γυαλί, χαρτί κτλ.  

Μάθετε λοιπόν 4 απλούς τρόπους για να μειώσετε δραστικά τη χρήση πλαστικών στη καθημερινότητά σας. 

Reusable ποτήρια, καλαμάκια κλτ. 
Είναι σημαντικό να κουβαλάτε πάντα μαζί σας το reusable ποτήρι και το μεταλλικό ή bamboo καλαμάκι σας, για να αποφύγετε την χρήση one use cups, τόσο για σκοπούς takeaway όσο και για να απολαύσετε το ρόφημά σας στην καφετέρια. Βλέποντάς σας διάφοροι άνθρωποι, ίσως και να παραδειγματιστούν.

Πείτε όχι στις πλαστικές σακούλες
Για την αγορά τροφίμων στις υπεραγορές, να αχρησιμοποίητε πάντα ρούχενες τσάντες από το σπίτι. Με αυτό τον τρόπο εξοικονομείτε επίσης επιπλέον χρήματα.   

Αποφεύγουμε τα προϊόντα μίας χρήσης στη ρουτίνα ομορφιάς
Τα προϊόντα μιας χρήσης, όπως τα μαντιλάκια ντεμακιγιάζ, είναι επιβλαβή τόσο για το δέρμα όσο και για το περιβάλλον. Αντί λοιπόν να επενδύσετε σε αυτά, θα μπορούσατε να τα αντικαταστήσετε με ένα ειδικό σαπούνι ή λοσιόν. Επίσης, στην αγορά μπορείτε να βρείτε ειδικά πετσετάκια/ pads από ύφασμα, που αφαιρούν το μακιγιάζ και καθαρίζουν την επιδερμίδα καλύτερα από αυτά μιας χρήσης. 

Μαγειρέψτε περισσότερο στο σπίτι
To να επενδύετε περισσότερο χρόνο στη μαγειρική σας χρησιμοποιώντας φρέσκα υλικά, θα κάνει καλό σε πολλούς τομείς. Αρχικά μειώνεται η χρήση πλαστικών από τα take out και delivery φαγητά, εξοικονομείτε χρήματα και κάνετε πιο υγιεινές επιλογές για το μεσημεριανό ή βραδινό σας. 

HEALTH: Τελευταία Ενημέρωση