ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Leopard pants, μαύρο crop top και kitten heels
 

New bars

Ο Απρίλιος είναι ο μήνας που συνήθως σηματοδοτεί τις πιο πολλές και σημαντικές αλλαγές στο κομμάτι της εστίασης. Κάθε χρόνο, τέτοια εποχή, ανακοινώνονται πράγματα. Ανεβάζουν ρολά τα παραθαλάσσια καλοκαιρινά μαγαζιά, ενώ μαζί έρχονται κι άλλα καινούργια πρότζεκτ, εστιατόρια και μπαρ, στοχεύοντας να προλάβουν την καλοκαιρινή σαιζόν. Τις τελευταίες μέρες έχω απαριθμήσει καμιά δεκαριά νέα spots, είτε που άνοιξαν ήδη στην πόλη είτε που προετοιμάζονται πυρετωδώς για το grand opening τους.

Η τάση της περιόδου (βασικά το trend δεν είναι εντελώς καινούργιο, πλην όμως από πέρσι ξεκίνησε εξαπλώνεται σε τόσο μεγάλο βαθμό), θέλει τα μπαρ να προσφέρουν μια ολοκληρωμένη εμπειρία στους θαμώνες τους. Κάποια ξεκινούν με early (after work) drinks, προσφέροντας μαζί και ποιοτικό φαγητό με τη λογική του sharing, ενώ όσο η νύχτα προχωρά και φτάνοντας στις μικρές ώρες του πρωινού, η μουσική και τα bits δυναμώνουν, τα ψηλά τραπέζια του χώρου γίνονται ανάρπαστα και ο κόσμος αρχίζει να «λικνίζεται» -για να χρησιμοποιήσω και μια πολύ ταλαιπωρημένη λέξη- όπως συνέβαινε παλιά, όταν ακόμα τα original clubs μονοπωλούσαν τη νυχτερινή διασκέδαση.

Αυτό το νέο είδος διασκέδασης, όπως φαίνεται ήρθε για να μείνει. Εξ ου και τα μπαρ επενδύουν τόσο στην κουζίνα και στα μενού τους με πρωτοκλασάτα ονόματα σεφ, επενδύουν τόσο στο κοκτέιλ των οποίων η δημιουργία πλέον είναι μια ολόκληρη επιστήμη, επενδύουν τόσο στο wine list τους κάνοντας σοβαρή έρευνα ακόμα και στην τοπική αγορά έτσι ώστε να ανακαλύψουν ποιες γηγενείς ποικιλίες κάνουν μεγάλο γκελ στο ευρύ κοινό, επενδύουν τόσο στη μουσική φιλοξενώντας στα decks τους πιο δυνατούς local DJs.

Χωρίς αμφιβολία, μετά και την πανδημία, το lifestyle μας και δη ο τρόπος που διασκεδάζουμε έχει αλλάξει. Βγαίνουμε νωρίτερα, επιστρέφουμε σπίτια μας νωρίτερα, αποζητούμε πιο ποιοτικό φαγητό και κυρίως, ο χρόνος που ξοδεύουμε στις εξόδους μας θέλουμε να είναι για εμάς μια ενδιαφέρουσα εμπειρία. Αυτό εξάλλου δεν είναι το φαγητό και το ποτό -ή τουλάχιστον έτσι δεν θα έπρεπε να είναι; Μια εμπειρία! Και είναι τουλάχιστον ενθαρρυντικό που πλέον αντιμετωπίζεται ως τέτοιο τόσο από τα πλείστα μαγαζιά όσο και από τον κόσμο που βγαίνει από το σπίτι του με υψηλές προσδοκίες.

Υ.Γ. Πάντως, για να είμαστε δίκαιοι, το συγκεκριμένο είδος διασκέδασης δεν είναι κάτι καινούργιο, αφού μαγαζιά όπως για παράδειγμα το Aperitivo, το Mercedes και ορισμένα ακόμα, έχουν δείξει τον δρόμο εδώ και πολλά χρόνια.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
blog  |  bars  |  news

Μιχάλης Μιχαηλίδης: Τελευταία Ενημέρωση