ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Leopard pants, μαύρο crop top και kitten heels
 

Άνθρωποι που συναντάμε στις διακοπές

48 εβδομάδες στη λίστα best sellers των New York Times

Ανδρονίκη Λασηθιωτάκη

Ανδρονίκη Λασηθιωτάκη

Άνθρωποι που συναντάμε στις διακοπές

Emily Henry

Εκδ. Διόπτρα

Σελ.488

Ξαφνικά δεν είμαστε παιδιά, και νιώθω λες και αυτό έγινε μέσα σε μια νύχτα, τόσο γρήγορα ώστε δεν πρόλαβα να το προσέξω, να αφήσω πίσω μου όλα αυτά που κάποτε είχαν μεγάλη σημασία, να καταλάβω ότι οι παλιές πληγές που κάποτε μου φαίνονταν βαθιά τραύματα έχουν πια ξεθωριάσει και έχουν γίνει μικρές άσπρες ουλές, ανακατεμένες με τις ραγάδες, τις κηλίδες από τον ήλιο και τα άλλα σημάδια που άφησε ο χρόνος στην επιδερμίδα μου. [...] Δεν μπορείς να ξεφύγεις από τον εαυτό σου. Ούτε από το παρελθόν σου, ούτε από τους φόβους σου, ούτε από τα κομμάτια του εαυτού σου που φοβάσαι ότι κάνουν λάθος. (απόσπασμα σελ.445)

Το βιβλίο της Emily Henry είναι ένα δροσερό μυθιστόρημα που διαβάζεται χαλαρά κι ευχάριστα από την αρχή μέχρι το τέλος. Μας θυμίζει όλες τις ρομαντικές κομεντί που αγαπήσαμε όπως, τη When Harry Met Sally ή τη Youve got mail.

Η ιστορία που αναπτύσσεται είναι μια ιστορία μεταξύ δυο φίλων, της Πόπι και του Άλεξ, δυο πολύ διαφορετικών χαρακτήρων με πολύ διαφορετικές προσδοκίες για το μέλλον και τη ζωή τους. Πρόκειται για μια σχέση που ξεκινά σαν φιλική και εξελίσσεται, αμοιβαία, ως κάτι πολύ περισσότερο, για να διαψεύσει όλους όσοι υποστηρίζουν πως μπορεί μια γυναίκα και ένας άνδρας να παραμείνουν για πάντα απλά πολύ καλοί φίλοι ή και να επιβεβαιώσει το νόμο της Φυσικής που δηλώνει πως τα αντίθετα πάντα έλκονται. Άλλωστε, όσοι έχουμε παρακολουθήσει τις προαναφερθείσες ταινίες αλλά και πολλές άλλες παρόμοιου σκεπτικού, σίγουρα θα συμφωνήσουμε πως η εξέλιξη αυτή ήταν πέρα για πέρα η αναμενόμενη αλλά και αυτή που ευχόταν ενδόμυχα ο κάθε αναγνώστης λάτρης των ρομαντικών κομεντί. 

Είναι ένα μυθιστόρημα με ενδιαφέρουσα δομή. Ανάμεσα στο παρόν, στο φέτος, παρεμβάλλονται παρελθοντικά γεγονότα, οι διακοπές από δέκα χρόνια πριν, με φθίνουσα σειρά, μέχρι τις πιο πρόσφατες, μέχρι τις φετινές που το φτάνουν στην κατακλείδα του αφήνοντάς μας με  ένα τέλος μετέωρο . 

Μου έλειψε η ξενάγηση στα μέρη των διακοπών, των ηρώων, όπως και τα συναισθήματά τους από τα ταξίδια αυτά. Θα μπορούσε να είναι παράλληλα ένα υπέροχο ταξιδιωτικό μυθιστόρημα γεμάτο μαγευτικά πλάνα και εκρήξεις συναισθημάτων από τους τόπους που απλά αναφέρονται. Επίσης καμία ουσιαστική παρουσίαση των ανθρώπων, που συνάντησαν οι ήρωες της συγγραφέως, στα ταξίδια αυτά. Περίμενα μια πιο διεισδυτική ανάλυση των χαρακτήρων που πλαισιώνουν τους ήρωες της ιστορίας, όπως τους βίωσαν οι ίδιοι στις διακοπές τους, αφού αυτό προϊδεάζει και ο τίτλος του βιβλίου. Η συγγραφέας ήταν απόλυτα συγκεντρωμένη να αποδώσει τη φιλία των ηρώων της που εξελισσόταν σε ιστορία έρωτα, όπως στις ταινίες που αγάπησε. Ουσιαστικά δεν μας έδωσε κάτι περισσότερο από αυτό και μάλλον δεν το είχε και σκοπό. Σκοπός της ήταν, προφανώς, να μας χαρίσει δυο υπέροχους χαρακτήρες κι ένα ανάλαφρο μυθιστόρημα με χιούμορ σαρκασμό και έξυπνους διαλόγους ικανό να μας χαλαρώσει στις δικές μας διακοπές. 

Τα λόγια από το οπισθόφυλλο του βιβλίου:

Δύο αχώριστοι φίλοι

Η Πόπι και ο Άλεξ δεν έχουν τίποτα κοινό. Εκείνη αγαπάει την περιπέτεια και δουλεύει ως ταξιδιωτική συντάκτρια με έδρα τη Νέα Υόρκη. Εκείνος προτιμάει να κάθεται σπίτι με συντροφιά ένα καλό βιβλίο και είναι καθηγητής στο λύκειο της μικρής πόλης όπου μεγάλωσαν. Και όμως, αυτοί οι δύο εντελώς διαφορετικοί άνθρωποι καταλαβαίνουν απόλυτα ο ένας τον άλλον.

Δέκα καλοκαιρινά ταξίδια

Όλα ξεκίνησαν την πρώτη τους χρονιά στο πανεπιστήμιο, όταν τυχαία έκαναν μαζί το ταξίδι της επιστροφής στο σπίτι για τις καλοκαιρινές διακοπές. Έκτοτε και για μια δεκαετία, έχουν την παράδοση να περνούν μαζί μια περιπετειώδη εβδομάδα διακοπών. Μέχρι που πριν από δύο χρόνια καταστράφηκαν τα πάντα… Από τότε δεν έχουν ξαναμιλήσει.

Μία τελευταία ευκαιρία να ερωτευτούν

Η Πόπι έχει όλα όσα είχε ποτέ θελήσει, αλλά παρ’ όλα αυτά νιώθει ένα κενό. Η τελευταία φορά που ένιωσε αληθινά ευτυχισμένη ήταν δύο καλοκαίρια πριν, σε εκείνο το μοιραίο ταξίδι με τον Άλεξ. Και ας πήγαν στο τέλος όλα στραβά. Με αυτή την αφορμή αποφασίζει να παρακινήσει τον κολλητό της να κάνουν ένα ακόμα ταξίδι μαζί. Ως εκ θαύματος, εκείνος συμφωνεί. Έχει μία εβδομάδα για να διορθώσει τα πάντα. Όμως πρώτα θα πρέπει να παραδεχθεί την αλήθεια στον ίδιο της τον εαυτό. Τι θα μπορούσε να πάει στραβά;

Έγραψαν για το βιβλίο:

Publishers Weekly

 Όλο το ταλέντο της Emily Henry φαίνεται ξεκάθαρα στους έξυπνους, γεμάτους χιούμορ διαλόγους της Πόπι και του Άλεξ. Ένα βιβλίο που αποτίει φόρο τιμής στις κλασικές ρομαντικές κομεντί που αγαπήσαμε.

Kirkus Reviews

Η πένα της Emily Henry δημιουργεί δύο αξιαγάπητους χαρακτήρες. Το βιβλίο αυτό είναι μια εξαιρετική επιλογή για τους αναγνώστες που αναζητούν τις δικές τους καλοκαιρινές διακοπές.

Αναζητήστε το βιβλίο στο Βιβλιοπωλείο Parga εδώ.

lasithiotakisa@sppmedia.com

Ανδρονίκη Λασηθιωτάκη: Τελευταία Ενημέρωση