ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Bodycon φόρεμα με λεπτές τιράντες και wedges πλατφόρμες.
 

Υπάρχει τελικά «σωστή» διάρκεια στο σεξ;

Με πόση ώρα σεξ νιώθουμε ικανοποιημένοι;

Μαρία Καραμάνου

Όταν πρόκειται για τη διάρκεια του σεξ, υπάρχουν διάφορες απόψεις και γνώμες. Έχουν γίνει έρευνες και ειδικοί έχουν εκφράσει τις απόψεις τους για το τι θεωρείται "σωστή" διάρκεια. Πριν ανησυχήσεις ή καταλήξεις σε συγκεκριμένα συμπεράσματα, μπορείς να διαβάσεις παρακάτω για να ενημερωθείς και να πάρεις τις δικές σου αποφάσεις.

Η γνώμη της επιστημονικής κοινότητας σχετικά με τον χρόνο εκσπερμάτωσης, δηλαδή το πόση ώρα πρέπει να διαρκεί το σεξ μεταξύ ενός ζευγαριού, έχει υποστεί σημαντικές αλλαγές με τις κοινωνικές προσδοκίες. Ο Dr. Crystal Dilworth πραγματοποίησε έρευνα για να κατανοήσει την άποψη της επιστημονικής κοινότητας επί αυτού του θέματος.Μέσω της έρευνάς της, ανακάλυψε ότι οι έννοιες της "σωστής διάρκειας" σχετικά με το φύλο έχουν αλλάξει δραστικά λόγω των κοινωνικών προσδοκιών. Η έννοια του σεξ δεν μπορεί να περιοριστεί σε ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και η απόλαυση του είναι διαφορετική για κάθε ζευγάρι. Συνεπώς, η "σωστή" διάρκεια του σεξ είναι καθαρά υποκειμενική και εξαρτάται από τις προτιμήσεις και τις ανάγκες κάθε ζευγαριού. 

Στη δεκαετία του 1940, περίπου το 75% των ανδρών ανέφερε ότι η "συνηθισμένη" διάρκεια της σεξουαλικής επαφής ήταν περίπου 2 λεπτά. Ωστόσο, σήμερα αυτή η διάρκεια θεωρείται πρόωρη εκσπερμάτωση.Σύμφωνα με μια έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε πέντε διαφορετικές χώρες για τη μέση διάρκεια του σεξ, η επαφή διαρκεί περίπου 5,4 λεπτά πριν την εκσπερμάτωση του άνδρα. Οι ειδικοί έχουν καταλήξει ότι μια φυσιολογική διάρκεια για το σεξ κυμαίνεται από τρία έως δεκατρία λεπτά, σύμφωνα με μια έρευνα που πραγματοποιήθηκε το 2005. Μια πιο πρόσφατη μελέτη του 2020 υποστηρίζει ότι η μέση γυναίκα χρειάζεται 13,41 λεπτά για να φτάσει σε οργασμό κατά τη διάρκεια του σεξ με έναν ερωτικό σύντροφο.

Δεν υπάρχει μια απόλυτη ιδανική διάρκεια για το σεξ, καθώς αυτό είναι καθαρά υποκειμενικό και εξαρτάται από τις προτιμήσεις και την ικανοποίηση του κάθε ατόμου. Είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι η διάρκεια του σεξ δεν είναι ο μοναδικός παράγοντας που επηρεάζει την ικανοποίηση και την ποιότητα της σεξουαλικής εμπειρίας.Σε γενικές γραμμές, οι ειδικοί προτείνουν ότι μια "επιθυμητή" διάρκεια για το σεξ κυμαίνεται από 7 έως δεκατρία λεπτά. Ωστόσο, αυτό είναι μόνο ένας μέσος όρος και μπορεί να διαφέρει από άτομο σε άτομο. Μια διάρκεια των ενός έως δύο λεπτών θεωρείται ως "πολύ λίγο", ενώ μια διάρκεια των τριών έως επτά λεπτών θεωρείται "επαρκής χρόνος". Από την άλλη πλευρά, μια διάρκεια των δέκα έως τριάντα λεπτών θεωρείται "πολύ μεγάλη" για ορισμένους ανθρώπους.

Μπορείτε να εξερευνήσετε διάφορες τεχνικές, παιχνίδια και πρακτικές που μπορούν να ενισχύσουν τη σεξουαλική εμπειρία και να προσφέρουν ευχαρίστηση και ικανοποίηση σε εσάς και τον σύντροφο σας. Μπορείτε να δοκιμάσετε νέα παιχνίδια ρόλων, αισθησιακό μασάζ, ομιλία για τις φαντασιώσεις και τις επιθυμίες σας, και άλλες δραστηριότητες που σας ενδιαφέρουν και σας ερεθίζουν.Αναγνωρίστε ότι η σεξουαλική εμπειρία είναι μια διαδικασία που εξελίσσεται και μπορεί να ποικίλλει ανά περίπτωση. Μην επικεντρώνεστε αποκλειστικά στην χρονική διάρκεια, αλλά στην ποιότητα, την ένταση των αισθήσεων και την αμοιβαία ικανοποίηση.

Ορισμένοι άνθρωποι μπορεί να προτιμούν μια πιο μακροχρόνια εμπειρία, ενώ άλλοι μπορεί να περισσότερο εκτιμούν την ένταση και τη συναισθηματική σύνδεση από τη διάρκεια. Μια έρευνα έχει δείξει ότι ζευγάρια σε μια σχέση επιθυμούν μια περίπου 18-19 λεπτά σεξουαλικής πράξης. 

Συνεπώς, είναι σημαντικό να δίνουμε έμφαση στην επικοινωνία, την αμοιβαία ανταπόκριση και την ικανοποίηση των αναγκών του εαυτού μας και του συντρόφου μας κατά τη διάρκεια του σεξ. 

LOVE: Τελευταία Ενημέρωση