ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Bodycon φόρεμα με λεπτές τιράντες και wedges πλατφόρμες.
 

Έχεις αυτοπεποίθηση; Κάνε το τεστ των χαρακτηριστικών τώρα

Ένα από τα σημαντικότερα “όπλα” μίας γυναίκας.

Μαρία Καραμάνου

Η γυναίκα που ακτινοβολεί γοητεία είναι εκείνη που εμπνέει αυτοπεποίθηση. Η επιτυχία είναι το αποτέλεσμα της αυτοπεποίθησης. Η αποφυγή τοξικών σχέσεων είναι μια επιλογή που προκύπτει από την αυτοπεποίθηση. Ο χρόνος δεν σπαταλιέται σε αδιέξοδες σχέσεις, όταν έχεις αυτοπεποίθηση. Δεν γίνεσαι θύμα, όταν έχεις αυτοπεποίθηση. Καθ' όλα αυτά τα χρόνια, καθώς αντιμετωπίζουμε θέματα ψυχολογίας και σχέσεων, η απάντηση και η λύση συχνά βρίσκονται στην αυτοπεποίθηση. Κατανοούμε ότι η αυτοπεποίθηση είναι ένα από τα πιο ισχυρά εργαλεία που διαθέτουμε. Το χρησιμοποιούμε στις ερωτικές μας σχέσεις, στο επαγγελματικό περιβάλλον, στις φιλίες μας και στην καθημερινότητά μας.Σας παρουσιάζουμε λοιπόν τα χαρακτηριστικά των ανθρώπων που έχουν αγάπη και σεβασμό προς τον εαυτό τους. Ελέγξτε εάν τα διαθέτετε και αν όχι, δράστε για να τα αποκτήσετε.

Η αυτοπεποίθηση είναι ένας όρος που ακούμε συχνά στην καθημερινή μας ζωή, αλλά έχει κρίσιμη σημασία όταν πρόκειται για τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε τον εαυτό μας. Ένα άτομο με αυτοπεποίθηση πιστεύει στις ικανότητές του και αντιλαμβάνεται επίσης τις αδυναμίες του. Θέτει ρεαλιστικούς στόχους και έχει την ικανότητα να αντιμετωπίζει προκλήσεις ακόμη και όταν είναι δύσκολες. Ένα τέτοιο άτομο ξεχωρίζει και το διακρίνουμε συχνά, καθώς η εμπιστοσύνη του στον εαυτό του αντανακλάται στο περιβάλλον του.

Η οικογένεια έχει έναν κυρίαρχο ρόλο στην ανάπτυξη αυτοπεποίθησης. Γονείς που αποδέχονται το παιδί τους το ενθαρρύνουν να αναπτύξει αυτονομία, να ανεξαρτητοποιηθεί και να επιδιώξει τους στόχους του, το υποστηρίζουν και στηρίζουν τις επιθυμίες και τα όνειρά του, αποδέχονται τα λάθη του και δεν τον κρίνουν, βοηθούν το παιδί. Το ευρύτερο κοινωνικό περιβάλλον, οι φίλοι και οι συνομήλικοι έχουν επίσης σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση της αυτοπεποίθησης. Οι φίλοι μας και οι συνομήλικοι μπορούν να μας επηρεάσουν θετικά ή αρνητικά στην ανάπτυξη της εμπιστοσύνης μας προς τον εαυτό μας. Όταν έχουμε φίλους που μας στηρίζουν, μας εμπνέουν και αναγνωρίζουν τις ικανότητές μας, αυτό μας βοηθά να αισθανόμαστε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Από την άλλη πλευρά, η αρνητική επιρροή ή η παρουσία τοξικών σχέσεων μπορεί να υπονομεύσει την αυτοπεποίθησή μας.

Εκπέμπει αυθεντικότητα. Έχει συνείδηση των δυνατοτήτων του και αναδεικνύει την πραγματική του ταυτότητα, ανεξάρτητα από τις προσδοκίες των άλλων. Αποδέχεται και αγκαλιάζει τον εαυτό του για αυτό που είναι, χωρίς να επιδιώκει να ικανοποιήσει τις προσδοκίες των άλλων. Είναι αυθεντικός και ξεχωρίζει από τους υπόλοιπους λόγω της γνησιότητας του.Το άτομο βάζει όρια. Αναγνωρίζει τις προσωπικές του ανάγκες και επιθυμίες και τις διατηρεί προστατευμένες, δίνοντάς σου τον απαιτούμενο χώρο για να μην τις παραβιάσεις. Ταυτόχρονα, το ίδιο το άτομο είναι προσεκτικό όταν πρόκειται για τα όρια που του θέτουν οι άλλοι.

Το άτομο ιεραρχεί τις προσωπικές του ανάγκες και γνωρίζει ποια είναι τα αιτήματα που έχει από τον εαυτό του και από τους άλλους. Είναι αποφασισμένο να μην παραμείνει σε μια σχέση που δεν προχωράει, διότι σέβεται τον εαυτό του και τον άλλον. Δεν υιοθετεί την άποψη ότι μπορεί να αλλάξει τον άλλον ή να αλλάξει τον εαυτό του για να καταφέρει να προχωρήσει η σχέση.

Δεν προσπαθεί να προβάλει μια εικόνα που δεν αντικατοπτρίζει την πραγματικότητά του. Δεν αναζητά την προσοχή με το να επιδεικνύει τον εαυτό του ή τις ικανότητές του. Έχει σαφή αίσθηση της ταυτότητάς του και της αξίας του, και αποδέχεται ότι δεν μπορεί να είναι αρεστή ή να ταιριάζει σε όλους και σε όλες τις περιπτώσεις.

Αντιμετωπίζει τις δύσκολες στιγμές με αποφασιστικότητα και αντοχή. Αντιμετωπίζει το άγχος και την απογοήτευση, αναλαμβάνει ρίσκα και αντιμετωπίζει τις αποτυχίες με ανοιχτό μυαλό και αποφασιστικότητα. Αναγνωρίζει ότι οι δυσκολίες είναι μέρος της ζωής και αντιμετωπίζει τις προκλήσεις με αίσθημα αποφασιστικότητας, έτοιμη να ξεπεράσει τα εμπόδια και να ξεκινήσει ξανά από την αρχή, αν κρίνεται απαραίτητο.

Αναγνωρίζει τα λάθη του και αναλαμβάνει την ευθύνη για τις πράξεις του. Μπορεί εύκολα να συγχωρέσει και να προχωρήσει, καθώς δεν επιδεικνύει αλαζονεία ή αδιαλλαξία. Τα άτομα με αυτοπεποίθηση αντιμετωπίζουν τις πληγές και τις δυσκολίες με ωριμότητα και συνέχιση.Έχει εμπιστοσύνη στην κρίση και τις αποφάσεις του. Καθορίζει ρεαλιστικούς στόχους και συνήθως τους επιτυγχάνει, επικεντρώνοντας την προσοχή του στο παρόν και αποφεύγοντας να παρασύρεται από φαντασιακά σενάρια.

Αποπνέει σεβασμό και εμπιστοσύνη, ενώ είναι και κοινωνικός, πρόσχαρος και αγαπητός σε μεγάλο βαθμό κατά τις κοινωνικές του αλληλεπιδράσεις.

Δεν φοβάται τη μοναξιά και μπορεί να τη διαχειριστεί, ανοικτή στο να ανασυγκροτηθεί. Έχει εμπιστοσύνη στον εαυτό του και δεν εξαρτάται από άλλους για να αντιμετωπίσει τις απογοητεύσεις και τις δυσκολίες. Μοιράζεται τους φόβους, τις δυσκολίες και τις αδυναμίες του, χωρίς να επιβαρύνει τους άλλους. 

Όταν κάποιος δεν έχει πίστη στον εαυτό του, αντιμετωπίζει δυσκολίες στο να αναλάβει την πρωτοβουλία και να προχωρήσει με δικές του επιλογές. Εξαρτάται συχνά από την άποψη, τις προτάσεις και ακόμα και τις αποφάσεις των άλλων (οικογένεια, φίλοι, κλπ). Επιπλέον, η αποτυχία έχει καταλυτικό αντίκτυπο σε ένα τέτοιο άτομο και τον αποθαρρύνει, καθιστώντας δυσκολότερο το επόμενο βήμα. Σε τέτοιες περιπτώσεις, η βοήθεια προέρχεται από τον ίδιο τον εαυτό, και η απόφαση και το κίνητρο μπορούν να βοηθήσουν κάποιον να επικεντρωθεί στις δυνατότητές του, να αγαπήσει τον εαυτό του, να αναγνωρίσει τις αδυναμίες του και να υποστηρίξει τις δικές του επιλογές.

Όταν αγαπάμε, σεβόμαστε, εκτιμούμε και αναγνωρίζουμε τον εαυτό μας, ανταποκρινόμαστε ανάλογα και στο περιβάλλον μας, καθώς αυτό που πιστεύουμε για τον εαυτό μας εκπέμπεται και στους άλλους.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
αγάπη  |  αυτοπεποίθηση  |  love  |  sex  |  sxeseis  |  relationships  |  autopepoithisi  |  tips  |  agapi  | 

LOVE: Τελευταία Ενημέρωση