ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Bodycon φόρεμα με λεπτές τιράντες και wedges πλατφόρμες.
 

Τα 5+2 λάθη που πρέπει να αποφύγετε στο πρώτο ραντεβού

Ποιος είπε πως το πρώτο ραντεβού είναι εύκολη υπόθεση;

Μαρία Καραμάνου

Όταν προγραμματίζεις το πρώτο σου ραντεβού, είναι φυσικό να επιθυμείς όλα να πάνε καλά και να επιτύχεις μια καλή εντύπωση, με σκοπό να υπάρξει και μελλοντική συνέχεια στη σχέση. Γι' αυτόν τον λόγο, είναι χρήσιμο να ζητήσεις συμβουλές από έναν ειδικό, που θα σε προστατεύσει και θα σε βοηθήσει να αποφύγεις πιθανά λάθη που μπορεί να διακυβεύσουν την επιτυχία του πρώτου ραντεβού.

Ανεξάρτητα από το επίπεδο εμπειρίας σου στον χώρο των ραντεβού ή του φλερτ και των ικανοτήτων που ίσως κατέχεις, αναγνωρίζεται η αγωνία και η αμηχανία που συνοδεύουν συχνά την πρώτη συνάντηση με κάποιον που σε ενδιαφέρει.

Όταν προετοιμάζεσαι για το πρώτο ραντεβού, μπορεί να εισβάλλουν στο μυαλό σου διάφορες σκέψεις που προκαλούν ανησυχία. Μπορείς να αναρωτηθείς αν θα υπάρξει σιωπή και τίποτα να πείτε, αν θα αρέσεις στον άλλον, αν θα σε βαρεθεί, ή αν θα νευριάσεις τόσο πολύ που να μην μπορείς να απολαύσεις τη στιγμή.

Σίγουρα, η πιο ασφαλής συμβουλή είναι να είσαι απλά ο εαυτός σου και να πας στο ραντεβού με τη σκέψη ότι επιθυμείς να περάσεις καλά. Μην ανησυχείς για το τι θα ακολουθήσει μετά, καθώς αυτό μπορεί να σε αγχώσει και να δημιουργήσεις υποθετικά σενάρια. Ωστόσο, αν επιθυμείς ένα δεύτερο ραντεβού, προσπάθησε να αποφύγεις τις παρακάτω καταστάσεις. 1) Στο πρώτο ραντεβού, απέφυγε να επιλέξεις πολύ "βαριά" θέματα για συζήτηση. Καταλαβαίνεις ότι η πρωταρχική σου επιδίωξη δεν είναι να πείσεις τον άλλον για τις πολιτικές, θρησκευτικές ή οικονομικές σου απόψεις. Αντ' αυτού, πρέπει να είσαι ανοιχτή στο να διερευνήσεις τον άλλον και να ανταλλάξετε απόψεις, αφήνοντας παράλληλα διακριτικά να φανεί το ποιος είσαι και ποια θέματα θεωρείς σημαντικά για σένα. Κατά την αρχική φάση της γνωριμίας, ο άλλος μπορεί να εκπλαγεί ή να αναστατωθεί από τον πάθος σου για κοινωνικοπολιτικά ζητήματα, οπότε είναι σημαντικό να είσαι προσεκτική στο πώς εκφράζεις αυτές τις απόψεις.

2) Απέφυγε να επιλέξεις ένα μέρος που ανταποκρίνεται μόνο σε συγκεκριμένα γούστα. Αν και μπορείς να λατρεύεις την heavy metal μουσική, το να πίνεις μπύρα σε ένα πεζοδρόμιο ή να έχεις ραντεβού σε έναν ρομαντικό τόπο κάτω από τον έναστρο ουρανό, δεν είναι απαραίτητα κατάλληλα για αυτή τη συνάντηση. Προτίμησε ένα μέρος που είναι πιο ουδέτερο και πιθανότερο να ταιριάζει στις προτιμήσεις και των δύο σας. Καθώς γνωρίζεστε περισσότερο, αυξάνονται οι πιθανότητες να γίνεις πιο ανοιχτή στις ιδιαίτερες προτιμήσεις του άλλου.

3) Απέφυγε να είσαι συνεχώς αφοσιωμένη στο κινητό σου τηλέφωνο. Είτε το κάνετε λόγω αμηχανίας και προσπαθείτε να αποφύγετε την άμεση επαφή με τον συνοδό σας, είτε είστε τόσο ενθουσιασμένες από τη νέα γνωριμία σας που θέλετε να μοιραστείτε τα πάντα με τις φίλες σας, αφήστε το κινητό στην άκρη. Μια τέτοια συμπεριφορά μπορεί να θεωρηθεί ως αγενής και επίσης ως ένδειξη αδιαφορίας προς τον σύντροφό σας. Θα έλεγα πως είναι μια από τις συμπεριφορές που μπορεί να ενοχλήσουν περισσότερο έναν άνδρα.4) Δείξε ενδιαφέρον για τον άλλον και μην μονοπωλείς τη συζήτηση. Ακούστε περισσότερο και μιλήστε λιγότερο. Αν και είσαι ενθουσιασμένη με το κατοικίδιό σου, το γυμναστήριο που ξεκίνησες ή το νέο χρώμα μαλλιών σου, θυμήσου ότι κανένας δεν ενδιαφέρεται τόσο πολύ να ακούσει λεπτομέρειες για το πώς το σκυλάκι σου ζητά τα χάδια σου κάθε ώρα, πόσες θερμίδες χάνεις την εβδομάδα ή τη διαφορά ανάμεσα σε ανταύγειες και μπαλαγιάζ.

5) Απέφυγε να αναφερθείς στον πρώην σου κατά τη διάρκεια του πρώτου ραντεβού. Ανεξάρτητα από τη σημασία που είχε για σένα ή από τον πόνο που σου προκάλεσε, αυτή η στιγμή δεν είναι η κατάλληλη για να τον αναφέρεις, ούτε τα θετικά του και σίγουρα ούτε τα αρνητικά του.6) Απέφυγε να αναφερθείς στο πόσο δυστυχισμένη ή μόνη νιώθεις. Ο άντρας δεν θέλει να έχει δίπλα του μια γυναίκα που δείχνει ότι υποτιμά τον εαυτό της και αναζητά διαρκώς επιβεβαίωση. Να μην μεταφέρεις αρνητικές συναισθηματικές καταστάσεις και να μην υποβιβάζεις τα θετικά σου στοιχεία. Αυτό θα δημιουργήσει την εντύπωση ότι αναζητάς απεγνωσμένα έναν σύντροφο, και αυτό είναι red flag για έναν άντρα - και ναι, αναγνωρίζουν και οι άντρες red flags στις γυναίκες. 

7) Μην είσαι η πρώτη που ζητάει ένα δεύτερο ραντεβού. Δείξε το ενδιαφέρον σου με δικό σου τρόπο, αλλά αφέσου να είναι αυτός που θα αναλάβει τον έλεγχο και θα προτείνει να συναντηθείτε ξανά. Διατήρησε τον ρόλο του να είναι ο κυρίαρχος στο παιχνίδι, αφήνοντάς τον να αισθανθεί άνετος με την πρωτοβουλία.

Το πρώτο ραντεβού δεν είναι τόσο τρομακτικό όσο μπορεί να φαίνεται. Απλά ντύσου με αυτό που σε κάνει να αισθάνεσαι ελκυστική, φρόντισε την εμφάνισή σου για τον εαυτό σου και συγκέντρωσε τα θετικά σου στοιχεία. Θυμήσου ότι δεν είσαι σε ανταγωνισμό με άλλες γυναίκες που γνωρίζει, απλά είσαι ΕΣΥ, μοναδική και ξεχωριστή προσωπικότητα που ο άντρας θα έχει την τύχη να γνωρίσει.

Χαλαρώσε και απόλαυσε την εμπειρία!

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

LOVE: Τελευταία Ενημέρωση