ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Ripped jeans, graphic μπλουζάκι και λευκά αθλητικά παπούτσια
 

Οι ειδικοί αποκαλύπτουν ποια είναι η ιδανική διαφορά ηλικίας για ένα ζευγάρι

Όλα όσα αποκάλυψε η έρευνα του πανεπιστημίου της Atlanta.

Μαρία Καραμάνου

Σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη από ειδικούς, έχει εντοπιστεί η "ιδανική διαφορά ηλικίας" για ένα ζευγάρι, με βάση την επιθυμία της μακροχρόνιας διάρκειας της σχέσης. Τα αποτελέσματα δεν είναι ευνοϊκά για τα ζευγάρια με πέντε χρόνια διαφορά. Μια μελέτη που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο Emory στην Ατλάντα ανέφερε ότι τα ζευγάρια με πέντε χρόνια διαφορά ηλικίας έχουν 18% μεγαλύτερη πιθανότητα να χωρίσουν σε σύγκριση με τα ζευγάρια που έχουν μικρότερη διαφορά ηλικίας μεταξύ τους.

Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε το 2014 από ερευνητές, οι οποίοι ανέλυσαν 3.000 άτομα, βρέθηκε ότι υπάρχει σχέση μεταξύ της διαφοράς ηλικίας σε ένα ζευγάρι και των πιθανοτήτων χωρισμού. Όσο μεγαλύτερη είναι η διαφορά ηλικίας, τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες χωρισμού. Για παράδειγμα, ζευγάρια με διαφορά ηλικίας 10 ετών είχαν 39% περισσότερες πιθανότητες να χωρίσουν, ενώ σε ζευγάρια με διαφορά 20 ετών αυξήθηκαν στο 95%.Οι ερευνητές συμπεραίνουν ότι η ιδανική διαφορά ηλικίας για ένα ζευγάρι είναι ένα έτος ή ακόμη και λιγότερο. Σύμφωνα με τη μελέτη, οι πιθανότητες χωρισμού μειώνονται στο 3% για ζευγάρια που γεννήθηκαν με διάστημα 12 μηνών ή λιγότερο μεταξύ τους. Αυτά τα αποτελέσματα δημοσιεύθηκαν σε άρθρο της Daily Mail.

Ένας από τους ερευνητές δήλωσε πως, «Θα μπορούσε απλώς να είναι ότι οι τύποι των ζευγαριών με αυτά τα χαρακτηριστικά είναι οι τύποι των ζευγαριών που είναι, κατά μέσο όρο, πιο πιθανό να χωρίσουν για άλλους λόγους»

Η Κάτια Λόιζελ, ειδική σε θέματα σχέσεων και γλώσσας του σώματος, έχει αναφερθεί στο παρελθόν στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα ζευγάρια με σημαντική διαφορά ηλικίας.Σύμφωνα με την Κάτια,"Οι σχέσεις είναι μοναδικές όπως και οι άνθρωποι που τις αποτελούν, και όταν πρόκειται για αγάπη δεν υπάρχει μαγική συνταγή. Ωστόσο, τα ζευγάρια με μεγάλη ηλικιακή διαφορά αντιμετωπίζουν μια μοναδική σειρά προκλήσεων που μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο τη σχέση τους."

Αυτές οι προκλήσεις περιλαμβάνουν την αντιμετώπιση της κοινωνικής κατακραυγής, καθώς οι άνθρωποι μπορεί να πιστεύουν ότι ο νεότερος σύντροφος "εκμεταλλεύεται" τον μεγαλύτερο τους σύντροφο, ή λόγω του γεγονότος ότι βρίσκονται σε διαφορετικά στάδια της ζωής και δυσκολεύονται να συνδεθούν με τους φίλους και τους συνομηλίκους του συντρόφου τους.

Αμέσως μετά πρόσθεσε, «Τα ζευγάρια σε διαφορετικά στάδια ζωής βιώνουν επίσης διαφορές στην οικονομική και επαγγελματική σταθερότητα και αυτό μπορεί να έχει αντίκτυπο στη σχέση».

Ορισμένα από τα σημαντικότερα "προειδοποιητικά σημάδια" που πρέπει να προσέξετε εάν έχετε μια σχέση με έναν σύντροφο που είναι μεγαλύτερος ή μικρότερος σε ηλικία είναι οι εξής, ο σύντροφος προσπαθεί να κρύψει την ύπαρξη της σχέσης, είναι επικριτικός με τους φίλους σας, αντιμετωπίζει αποδοκιμασία από στενούς οικείους σας, επιδιώκει να σας ελέγξει ή να σας αλλάξει, δεν έχετε τους ίδιους στόχους ζωής και δεν είστε δεσμευμένοι με τον ίδιο τρόπο. Αυτά τα σημάδια προειδοποιούν για πιθανά προβλήματα στη σχέση, σύμφωνα με την ειδικό.

Αν δυσκολεύεστε να ανιχνεύσετε οποιοδήποτε από αυτά τα προειδοποιητικά σημάδια, ίσως είναι πιο εύκολο να παρατηρήσετε τη γλώσσα του σώματός τους για να αποκρυπτογραφήσετε αν είναι ο κατάλληλος για εσάς, προσθέτει η ειδικός.Κάποιες συμβουλές που έδωσε η ειδικός για όσους βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε μια σχέση με μεγάλο ηλικιακό χάσμα, ήταν: 

«Να είστε πολύ ειλικρινείς σχετικά με τους στόχους της ζωής σας και με το τι θέλετε από τη σχέση και από τη ζωή».

«Οι σχέσεις με διαφορά ηλικίας μπορεί να είναι επιβαρυντικές, γι' αυτό φροντίστε το δίκτυο υποστήριξης και τις φιλίες σας, θα είναι η σανίδα σωτηρίας σας».

LOVE: Τελευταία Ενημέρωση