ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: knit φόρεμα, sneakers και σκουλαρίκια
 

Έχετε σκύλο; Να πώς να καίτε θερμίδες όταν τον παίρνετε βόλτα

Ο σκύλος σας είναι το καλύτερο κίνητρο για να γίνει διασκεδαστική η γυμναστική σας

Ριάνα Στυλιανού

Ο σκύλος, πέραν από τον καλύτερο φίλο του ανθρώπου, είναι αναμφίβολα και ο καλύτερος training buddy που θα μπορούσατε να έχετε. Δεν θα παραπονεθεί σχεδόν ποτέ, θα είναι συγκεντρωμένο στο στόχο του να ασκηθεί μαζί σας και θα σας δώσει τη μεγάλη χαρά όταν περάσετε ποιοτικό χρόνο με το κατοικίδιό σας. Οπόταν, όταν ο καιρός μας ευνοεί και είναι ηλιόλουστα έξω, αντικαθιστούμε την δεκάλεπτη βόλτα του σκύλου σας με ένα μισάωρο ή σαραντάλεπτο, τόσο για να γυμναστείτε και εσείς περισσότερο όσο και ο σκύλος σας.

Τα σκυλιά γενικότερα, θα πρέπει να δραστηριοποιούνται σωματικά για 30 λεπτά δύο φορές τη μέρα. Καλό θα ήταν να ξεκινούσατε σιγά σιγά την προπόνηση με τον σκύλο σας, με δυναμικό βάδισμα 15 λεπτών την πρώτη εβδομάδα, προσθέτοντας 5 -10 λεπτά στον περίπατό σας, και μεγαλύτερη ταχύτητα.

Είναι γεγονός, τα περισσότερα σκυλιά τρέχουν γρηγορότερα από τους ανθρώπους, αυτό όμως δεν σημαίνει πως πρέπει να πιέσετε τον εαυτό σας να τρέξει στον ρυθμό του σκύλου σας. Διαμορφώστε τον δικό σας ρυθμό που νιώθετε ότι μπορείτε να ανταπεξέλθετε... και το σκυλάκι σας, να είστε σίγουροι πως θα προσαρμοστεί στον δικό σας ρυθμό. Φυσικά όλα εξαρτώνται από την ηλικία του κατοικίδιου σας και πόσο active ήταν τον τελευταίο καιρό. Να έχετε και αυτό υπόψιν.

Εάν το τρέξιμο/ δυνατό βάδισμα με τον σκύλο σας, διαρκεί περισσότερο από 45 λεπτά, τότε είναι πρέπον να διασφαλίσετε νερό τόσο για εσάς όσο και για τον σκύλο σας. Ωστόσο, εάν οι καλοκαιρινές θερμοκρασίες ξεπερνούν τους 38-40 βαθμούς και η υγρασία είναι πολύ έντονη, τότε προτιμήστε να προπονηθείτε μόνοι σας, γιατί τα μαλλιαρά μας φιλαράκια δεν θα ανταπεξέλθουν καλά κάτω από αυτές τις συνθήκες. Φυσικά αυτό δεν ισχύει τώρα που έχουμε Νοέμβριο και η πρώτες βροχές εμφανίστηκαν επιτέλους και στο νησί μας.

Να ένα πρόγραμμα για να δοκιμάσετε μαζί με το σκυλάκι σας, με βάση την την J.T. Clough, συγγραφέα του 5K Training Guide: Running with dog.

Λεπτά     Δραστηριότητα*

0-5          Χαλαρό περπάτημα/προθέρμανση.

5-7          Χαλαρό τρέξιμο.

7-8          Προβολές με βάδισμα.

8-10        Χαλαρό τρέξιμο.

10-14     Γρήγορο τρέξιμο.

14-16     Χαλαρό τρέξιμο/αποθεραπεία.

16-17    Άλματα στο πεζοδρόμιο: ανέβα με άλμα επάνω σε ψηλό πεζοδρόμιο με τα δύο πόδια και πήδα κάτω. Βάλε το σκυλί σου να κάνει το ίδιο.

17-20    Έξι sprints των 20″, με 10″ ξεκούραση ανάμεσά τους.

20-21    Προβολές με βάδισμα.

21-25    Μέτριο τρέξιμο.

25-30    Χαλαρό περπάτημα/χαλάρωση.

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

HEALTH: Τελευταία Ενημέρωση