ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Πλεκτό off the shoulder φόρεμα και μπαλαρίνες
 

5 λόγοι για τους οποίους το πικάντικο φαγητό κάνει καλό

Μαρία Σάββα

Υπάρχουν μερικά πράγματα στον «κόσμο» των τροφίμων που εγείρουν ερωτηματικά ως προς την κατανάλωσή τους και ένα από αυτά, είναι σίγουρα τα μπαχαρικά. Ευτυχώς για τους ανθρώπους που τα αγαπούν (και όχι μόνο το πικάντικο μπαχαρικό από την καψαϊκίνη που βρίσκεται στις πιπεριές τσίλι), η επιστήμη είναι υπέρ τουςς. Μπαχαρικά όπως η κανέλα, ο κουρκουμάς, το σκόρδο, το τζίντζερ και το κύμινο, καθώς και το τσίλι, έχουν πολλά οφέλη για την υγεία. Δείτε στην συνέχεια μερικά από αυτά.

1.Τα πικάντικα τρόφιμα έχουν οφέλη μακροζωίας

Η κατανάλωση πικάντικου φαγητού έξι ή επτά ημέρες την εβδομάδα, ακόμα και μία φορά την ημέρα, μειώνει τα ποσοστά θνησιμότητας κατά 14%, σύμφωνα με μια μεγάλη μελέτη του 2015 από το Χάρβαρντ και το Εθνικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων της Κίνας.

2.Τα πικάντικα τρόφιμα επιταχύνουν τον μεταβολισμό σας

Δεδομένα από πολυάριθμες μελέτες δείχνουν ότι ορισμένα μπαχαρικά, όπως το κύμινο, η κανέλα, ο κουρκουμάς, οι πιπεριές και το τσίλι, μπορούν να αυξήσουν τον μεταβολικό ρυθμό ηρεμίας και να επιβραδύνουν την όρεξή σας. Μια μελέτη διαπίστωσε επίσης ότι ο κουρκουμάς κατέστειλε την ανάπτυξη λιπώδους ιστού σε ποντίκια.

3.Τα μπαχαρικά καταπολεμούν τις φλεγμονές

Η κουρκουμίνη, μια ένωση στον κουρκουμά, μπορεί να μειώσει τη φλεγμονή στο σώμα. Στην ιατρική της Αγιουρβέδα, οι αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες του τζίντζερ και του σκόρδου έχουν χρησιμοποιηθεί για αιώνες για τη θεραπεία μιας σειράς καταστάσεων, όπως η αρθρίτιδα, οι αυτοάνοσες διαταραχές, ακόμη και οι πονοκέφαλοι και η ναυτία.

4.Τα μπαχαρικά μπορεί ακόμη και να βοηθήσουν στην καταπολέμηση των καρκινικών κυττάρων

Η καψαϊκίνη, ένα ενεργό συστατικό της πιπεριάς τσίλι, έχει αποδειχθεί ότι επιβραδύνει και καταστρέφει τα καρκινικά κύτταρα. Μια μελέτη του UCLA διαπίστωσε ότι η καψαϊκίνη ανέστειλε την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων του προστάτη σε ποντίκια, αφήνοντας τα υγιή κύτταρα άθικτα.

5.Τα μπαχαρικά βοηθούν στην εξόντωση των βακτηρίων

Το κύμινο και ο κουρκουμάς έχει αποδειχθεί ότι έχουν ισχυρές αντιοξειδωτικές και αντιμικροβιακές ιδιότητες. Αυτό σημαίνει ότι μπορούν να χρησιμοποιηθούν κατά των επιβλαβών βακτηρίων στο σώμα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
φαγητό  |  διατροφή  |  ιδέες  |  benefits  |  food  |  nutrition  |  tips  |  υγεία  |  health

HEALTH: Τελευταία Ενημέρωση