ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: midi φόρεμα με βολάν και sneakers
 

«Ένα Μπαούλο Γεμάτο Ιστορίες» της Έλενας Περικλέους

Το άγραφο λευκό πανί φωτίζει κάθε νέα αρχή...Γιατί η ζωή μας είναι μια σειρά από αποδράσεις και νέα ξεκινήματα Ε.Π

Ανδρονίκη Λασηθιωτάκη

Ανδρονίκη Λασηθιωτάκη

«Ένα μπαούλο γεμάτο ιστορίες»

Έπαινος Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς.

Συγγραφέας: Έλενα Περικλέους

Εκδόσεις : τελεία

Αν το άσπρο κυνηγάς μα στο μαύρο σκουντουφλάς …

Αν η μοναξιά σε κλείνει σε μπαούλο σκοτεινό…

Αν στους καθρέφτες που κοιτάς γυρεύεις την αξία…

Αν δεν τα κατάφερες ούτε κι αυτή τη φορά …

Αν στο ημερολόγιό σου η λύπη κάνει πάρτι…

Αν μια μέρα με δυνατό άνεμο έχασες ό,τι πιότερο αγάπησες…

Αν με δυο παπούτσια πάνινα νέα ζωή για σένα αρχινά…

Αν φοβάσαι να αντισταθείς και με θάρρος να σταθείς …

Αν σε ταξίδι μακρινό ψάχνεις να βρεις τον διπλανό …

Αν θέλεις να πετάς ψηλά…

Αν ψάχνεις το αθάνατο νερό … 

Άνοιξε τότε το μπαούλο με τις ιστορίες για να πάψει πια η λύπη και να νιώσεις τη χαρά.

Το μπαούλο της Έλενας Περικλέους είναι ένα μικρό μπαούλο γεμάτο ιστορίες επίσης μικρές, 11 στο σύνολο, που ωστόσο κρύβουν μεγάλα και χαρμόσυνα φιλοσοφικά μηνύματα. Το μικρό αυτό μπαούλο λοιπόν περιέχει 5 βιβλία που το καθένα έχει μέσα του φυλαγμένες πολύτιμες ιστορίες που φιλοδοξούν να λειτουργήσουν ως λογοτεχνικά φάρμακα στην καθημερινότητα του καθενός.

Ξεκινώντας από τους τίτλους των ιστοριών ξεκάθαρα βλέπουμε την αισιοδοξία που σαν ούριος άνεμος πνέει σ’ όλο το μπαούλο ενώ, αυτό μας ταξιδεύει στην θετική πλευρά του καθετί που μπορεί να μας απασχολεί, και τότε ανακαλύπτουμε το τόσο δα που, κάνει τα πάντα πιο φωτεινά!

Οι ιστορίες του μπαούλου καταπιάνονται με δύσκολα θέματα όπως, της απογοήτευσης, της μοναξιάς, της συνύπαρξης, της έλλειψης αυτοπεποίθησης ή και της αυτογνωσίας, της λύπης ή της κατάθλιψης, της αγωνίας, του εκφοβισμού, της απώλειας ή της αθανασίας... Υπάρχει μια ιστορία που κάνει καθετί, για τον καθένα, για να μετατρέπει τα δύσκολα σε εύκολα, τα θλιβερά σε χαρμόσυνα, την απογοήτευση σε αισιοδοξία. Βάλσαμο και φάρμακο θεραπευτικό τα λόγια της συγγραφέως, χαρίζουν χάδι στοργικό στη ψυχή του καθενός κι αγκαλιές ζεστές που μπορεί να χουχουλιάσει μέσα, κι όλα τότε να περάσουν.

Το μπαούλο μετατρέπεται σε φαρμακείο πρώτων βοηθειών γεμάτο παυσίλυπα και ιστορίες ελπίδας, λέει η συγγραφέας που, σαν καλή νεράιδα κάνει την πένα της μαγικό ραβδάκι που σκορπίζει αστερόσκονη χαράς και αισιοδοξίας σε μικρά και μεγάλα παιδιά. Έχει άμεση, μαγική και παραμυθένια γραφή που χαρίζει μεσουράνια ταξίδια. Καταφέρνει να συγκινεί βαθιά με την απλότητα αλλά και την ευστοχία του λόγου της. Χαρίζει παραμύθια που πατούν γερά στην αλήθεια των ανθρωπίνων συναισθημάτων, γράφει ιστορίες φαντασίας που έχουν τα θεμέλιά τους στην πραγματική ζωή. Σ’ αυτές τις ιστορίες αναμφισβήτητα ο καθένας μπορεί να βρεί την δικία του πραγματικότητα.

Οι ιστορίες του μπαούλου της Έλενας Περικλέους είναι κατάλληλες για παιδιά αλλά και για όσους επιμένουν να παραμένουν νεαροί κι ονειροπόλοι.

Αναζητήστε το βιβλίο στο βιβλιοπωλείο Parga εδώ

Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου: Αν το άσπρο κυνηγάς μα στο μαύρο σκουντουφλάς…Αν η μοναξιά σε κλείνει σε μπαούλο σκοτεινό…Αν στους καθρέφτες που κοιτάς γυρεύεις την αξία…Αν δεν τα κατάφερες ούτε και αυτή τη φορά…Αν στο ημερολόγιό σου η λύπη κάνει πάρτι…Αν μια μέρα με δυνατό άνεμο έχασες ό,τι πιότερο αγάπησες…Αν με δυο παπούτσια πάνινα νέα ζωή για σένα αρχινά…Αν φοβάσαι να αντισταθείς και με θάρρος να σταθείς…Αν σε ταξίδι μακρινό ψάχνεις να βρεις τον διπλανό…Αν θέλεις να πετάς ψηλά…Αν ψάχνεις το αθάνατο νερό… ΒΙΒΛΙΟ 1 Τα Άσπρα και Τα Μαύρα Όνειρα Το Σκοτεινό Μπαούλο ΒΙΒΛΙΟ 2 Καθρέφτη Καθρεφτάκι Μου, Δείξε Μου Την Αξία Δεν Τα Κατάφερα ΒΙΒΛΙΟ 3 Αγαπημένο μου Ημερολόγιο Απλωμένα Ρούχα Στροβιλίζονται Ένα Ζευγάρι Πάνινα Παπούτσια ΒΙΒΛΙΟ 4 Θέλω Να Γίνω Αόρατος Το Έξω και Το Μέσα ΒΙΒΛΙΟ 5 Ο Χαρταετός και Ο Χαρταετός Το Αθάνατο.

Για τη συγγραφέα: Η  Έλενα Περικλέους είναι εκπαιδευτικός, πρόεδρος του ΙΒΒΥ Κύπρου (Κ.Σ.Π.Ν.Β.), ασχολείται με την πολιτική και αρθρογραφεί συστηματικά.
Είναι όμως, πάνω απ̕ όλα, μια αθεράπευτη βιβλιοφάγος. Πήρε και επίσημα τον τίτλο όταν διάβασε το 1000στό της βιβλίο. Κάπου εκεί, στο «ζήσανε αυτοί καλά και εμείς καλύτερα», αποφάσισε πως θέλει να ζήσει πραγματικά καλύτερα και αφιέρωσε την υπόλοιπη ζωή της στο να διαβάζει και να γράφει.
Έχει πάντα μαζί της Ένα Μπαούλο Γεμάτο Ιστορίες, το λογοτεχνικό της φαρμακείο, το οποίο είναι γεμάτο παυσίλυπα, ιστορίες δηλαδή που διώχνουν τη λύπη, και μαζί μ̕ αυτήν και όλα τα άλλα δεινά: τη μοναξιά, την αγωνία, τη ζήλια, τον εγωισμό… αγκαλιάζοντας τρυφερά την ψυχή. Αυτό το μπαούλο λοιπόν το μοιράζεται μαζί σας.
Πολλά από τα βιβλία της βραβεύτηκαν, αλλά ξέρει πως αυτό δεν έχει καμία, μα καμία σημασία. Έχει, βλέπετε, ανακαλύψει τον κρυμμένο της κύκνο, ναι εκείνον από το Ασχημόπαπο του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, και ξέρει πως τίποτα άλλο δεν μετρά.
Σας διαβεβαιώνει πως όλοι έχετε μέσα σας έναν κρυμμένο κύκνο. Ένα δώρο. Και όταν τον ανακαλύψετε θα ζήσετε εσείς καλά… και όλοι οι άλλοι; Σαφέστατα καλύτερα!

 

 

lasithiotakisa@sppmedia.com

Ανδρονίκη Λασηθιωτάκη: Τελευταία Ενημέρωση