ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Φούξια σατέν πουκάμισο, denim φούστα και sneakers
 

Απλά δεν σε γουστάρει…

Αφροδίτη Δερματά

Αφροδίτη Δερματά

Ένα μόνιμο θέμα συζήτησης που έχω με τις φίλες μου, διαχρονικά, από τότε που πηγαίναμε σχολείο έχει να κάνει με την ερμηνεία της συμπεριφοράς των αντρών. Κάποτε αναρωτιόμασταν γιατί μας έστησε στο ραντεβού, τι εννοούσε με αυτό που είπε, γιατί δεν πήρε τηλέφωνο μετά το ραντεβού, γιατί μιλούσε με εκείνη την ξανθιά στο μπαρ το Σαββατόβραδο, γιατί έχει εξαφανιστεί, γιατί άλλοτε μας μιλούσε και άλλοτε όχι. Πλέον τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά. Το παιχνίδι παίζεται κατά κύριο λόγο μέσα από τα κινητά τηλέφωνα. Γίνεται η γνωριμία, τον εντοπίζεις ή σε εντοπίζει στα σόσιαλ μίντια και κάπως έτσι ξεκινάνε όλα. Στην αρχή της πολιορκίας το υποψήφιο αμόρε τα δίνει όλα. Καλημέρες, καληνύχτες, απρόσμενα μηνύματα μέσα στην μέρα και γενικά δείχνει συνεχώς διαθέσιμο. Έρχεται όμως εκείνη η καταραμένη στιγμή που σε αφήνει στο διαβάστηκε. Εκεί ένα καμπανάκι χτυπάει μέσα σου και διερωτάσαι πως γίνεται να το έκανε αυτό; Εσύ δεν θα συμπεριφερόσουν ποτέ έτσι. Ξαναεμφανίζεται αραιά και που, εσύ εκεί που ορκιζόσουν ότι δεν θα ξανά απαντήσεις, αρπάζεις την δικαιολογία που χρειαζόσουν, τον απενοχοποιείς διότι«Έλα μωρέ τον παρεξήγησες, είχε δουλειά, ήταν άρρωστη η θεία του στην Αμερική, ήταν πιεσμένος, είχε κολλήσει κοκκύτη, είχε πιαστει το ΄δαχτυλό του από την γυμναστική, δεν τα πάει καλά με τα μηνύματα» και ξαναμπαίνεις στην λούμπα να απαντήσεις, ή να τον συναντήσεις μέχρι την επόμενη φορά που θα σε αφήσει στο «διαβάστηκε». Κάπως έτσι ξεκινάς να "τρως" ένα κόλλημα και όσο περνάει ο καιρός η κατάσταση γίνεται όλο και πιο εμμονική και εθιστική. Όσο σε αφήνει στο «διαβάστηκε», τόσο αναρωτιέσαι γιατί άλλαξε η συμπεριφορά του και τόσο περισσότερο τον θέλεις. Βάζεις στόχο να τον κατακτήσεις, προσπαθείς να του τραβήξεις την προσοχή, να τον κάνεις να ζηλέψει και συνήθως καταφέρνεις τα αντίθετα αποτελέσματα… απλά καταλήγεις να γελοιοποιείσαι. Η αναστάτωση και η στεναχώρια σου δεν περνάνε παρά μόνο όταν θα δεις το πολυπόθητο μήνυμα στο messenger σου. Σε αυτό το σημείο λοιπόν ξεκινάνε οι ατελείωτες συζητήσεις με την κολλητή. Μα αφού φαίνεται ότι με γουστάρει, μα αφού μου είπε αυτό, στις αρχές μου έστελνε συνέχεια μηνύματα, τώρα γιατί δεν έχει χρόνο, γιατί μου φέρεται έτσι, γιατί δεν απαντάει, γιατί έχει εξαφανιστεί; Η απάντηση είναι μια…

Επειδή… «ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΣΕ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ»

Και για να μην είμαι τόσο απόλυτη, θα το θέσω λίγο διαφορετικά. Διότι απλά δεν είναι ερωτευμένος μαζί σου ή σε γουστάρει όπως γουστάρει την κάθε άλλη γυναίκα σε αυτόν εδώ τον πλανήτη.

Ένας ερωτευμένος άντρας δεν θα αφήσει κανένα περιθώριο αμφισβητήσης των συναισθημάτων του. Ακόμα και να μην θέλει να σου το εξομολογηθεί, οι κινήσεις του, το βλέμμα του, το "είναι" του όλο, προδίδουν όλα αυτά που αισθάνεται. Δεν θα σε αφήσει ποτέ στο «Διαβάστηκε». Όσο πιεσμένος και να είναι μέσα στην μέρα θα βρει τον χρόνο να σου στείλει έστω και μια λέξη. Θα κάνει χιλιόμετρα για να συναντήσει, θα αψηφήσει την κούραση του, τον πυρετό του, την στεναχώρια του και γενικά ο ερωτευμένος άντρας δεν θα ρισκάρει επ' ουδενί λόγω να σε χάσει από την ζωή του.

Αν λοιπόν αμφισβητείς τα αισθήματα του, αν νιώθεις ότι δεν σου δίνει την σημασία που αξίζεις, αν σε έχει στο περίμενε, τότε αυτό που έχεις να κάνεις είναι απλά να πάρεις τις σκέψεις και την ενέργεια σου από πάνω του. Να πειθαρχήσεις το μυαλό σου να σταματήσει να τον περιτριγυρίζει –δεν χρειάζονται όλα τα "γιατί" απαντήσεις- και να το κόψεις πριν να γίνει εμμονή.

Και όπως λέει και η Φρίντα Κάλο:

Αξίζεις μια αγάπη που να σε αγαπά ξεχτένιστη,
με τα πάντα και τις αιτίες που σε σηκώνουν βιαστικά,
με τα πάντα και τα δαιμόνια που δε σε αφήνουν να κοιμηθείς.
Αξίζεις μια αγάπη που να σε κάνει να νιώθεις σίγουρη,
που να μπορεί να καταναλώσει όλο τον κόσμο αν περπατάει χέρι με χέρι με σένα,
που να νιώθει πως οι αγκαλιές σου πάνε τέλεια με το δέρμα της.

Αξίζεις μια αγάπη που να θέλει να χορεύει μαζί σου,
που να επισκέπτεται τον παράδεισο κάθε φορά που κοιτάει τα μάτια σου,
και που δεν βαριέται ποτέ να διαβάζει τις εκφράσεις σου.

Αξίζεις μια αγάπη που να σε ακούει όταν τραγουδάς,
που να σε στηρίζει στα ρεζιλίκια σου,
που να σέβεται ότι είσαι ελεύθερη,
που να σε συνοδεύει στο πέταγμά σου,
που να μην την τρομάζει η πτώση.

Αξίζεις μια αγάπη που να πάρει τα ψέματα,
που να σου φέρει τον ενθουσιασμό,
τον καφέ
και την ποίηση.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Αφροδίτη Δερματά: Τελευταία Ενημέρωση