ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Φλοράλ αέρινο φόρεμα με βολάν και flip flop
 

Τι ακριβώς είναι η «θεωρία του καναπέ» & πώς σε βοηθά στο να βρεις σύντροφο

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Μαρία Σάββα

Υπάρχουν διάφοροι παράγοντες που μπορούν να προκαλέσουν εξουθένωση και αποθάρρυνση των γνωριμιών. Για να το καταπολεμήσει αυτό, η ψυχολόγος Elinor Greenberg, ανέπτυξε τη θεωρία του καναπέ των γνωριμιών, η οποία βοηθάει να τεθούν τα ραντεβού στο σωστό μέρος για να βγαίνουν αποτελεσματικά και με λιγότερο άγχος.

Αρχικά, προτείνει να προσεγγίσετε το ραντεβού με μια απλή αναλογία: Ψάξτε για έναν σύντροφο όπως θα αναζητούσατε έναν καναπέ. Όταν ανέπτυξε τη θεωρία της, η Δρ. Greenberg διαπίστωσε ότι πολλές από τις γυναίκες που φαινόταν ότι έβρισκαν εύκολα ραντεβού και σύντροφο αισθάνονταν τα χειρότερα για τη προσωπική τους ζωή στο τομέα του dating.

Εκτός από τις πιέσεις που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες για να εγκατασταθούν και να κάνουν παιδιά, οι ασθενείς της αναφέρουν πιέσεις να δείχνουν και να συμπεριφέρονται με έναν συγκεκριμένο τρόπο ενώ βγαίνουν ραντεβού. Για παράδειγμα, να δείχνεις πάντα ενδιαφέρον, αλλά όχι πολύ ενδιαφέρον, φιλική αλλά όχι και τόσο. Η Δρ Greenberg παρατήρησε ότι αυτές οι επιρροές έκαναν τους ασθενείς της να ενδιαφέρονται λιγότερο για ραντεβού και να δυστυχούν περισσότερο στη διαδικασία.

«Το υπόβαθρο της θεωρίας του καναπέ ήταν να βοηθήσει με την ντροπή και τις συγκρίσεις και να βοηθήσει να αναιρεθούν οι μηχανισμοί αντιμετώπισης που είναι στην πραγματικότητα αντιπαραγωγικοί», είπε χαρακτηριστικά η Δρ. Elinor Greenberg.

«Υπάρχουν πολλά εμπόδια για τις γυναίκες που μπορούν να ξεπεράσουν στο παιχνίδι γνωριμιών και υπάρχει τεράστια πίεση στις γυναίκες που δεν εκφράζονται στους άντρες», λέει ο Δρ Greenberg. «Το υπόβαθρο της θεωρίας του καναπέ ήταν να βοηθήσει με τη ντροπή και τις συγκρίσεις και να τους βοηθήσει να αναιρέσουν τους μηχανισμούς αντιμετώπισης που χρησιμοποιούν, οι οποίοι στην πραγματικότητα είναι αντιπαραγωγικοί», τονίζει.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

LOVE: Τελευταία Ενημέρωση

Photo By VistaCreate

Τα 10 must have sex toys του 2024

Ο απόλυτος οδηγός «απόλαυσης» για γυναίκες άνω των 40 από την κυπριακή αγορά.
Μαρία Καραμάνου
 |  LOVE