ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Blue jeans με άσπρο πουκάμισο, blazer και sneakers
 

Οι λάθος «δικαιολογίες» για να μείνετε σε μία σχέση που έχει τελειώσει

Δεν πρέπει ποτέ να καθυστερείτε το τέλος μίας σχέσης βρίσκοντας προφάσεις και δικαιολογίες.

Μαρία Καραμάνου

Σίγουρα, είναι πολύ δύσκολο να αποδεχτεί κάποιος ότι η σχέση του έχει τελειώσει και όπως όλα τα πράγματα στη ζωή, έχει τη δική της ημερομηνία λήξης. Πολλές φορές μένουμε σε μία σχέση για τους λάθος λόγους και δίνουμε στον εαυτό μας πολλές δικαιολογίες και κάπως έτσι οι μέρες περνάνε και βρισκόμαστε παγιδευμένοι. 

Αν φτάσουμε σε ένα σημείο όπου πρέπει να βρούμε δικαιολογίες και προφάσεις για να μείνουμε σε μία σχέση, τότε αυτή έχει σίγουρα τελειώσει ή πρόκειται να τελειώσει σύντομα. Δείτε μαζί μας τους 5 λάθος λόγους που επιλέγουμε να μείνουμε σε μία σχέση που έχει τελειώσει, φυσικά με αντίκτυπο στον εαυτό μας. 

Φόβος της Μοναξιάς:

Ο φόβος της μοναξιάς μπορεί να οδηγήσει σε σχέσεις που έχουν ήδη φθαρεί. Είναι σημαντικό να αναγνωρίσουμε αν κρατάμε μια σχέση απλώς για να αποφύγουμε τη μοναξιά και να εξετάσουμε τον πραγματικό λόγο πίσω από αυτήν την ανησυχία.

Ισορροπία Εξουσίας:

Σε ορισμένες περιπτώσεις, κρατάμε μια σχέση λόγω της ισορροπίας εξουσίας. Η φόβος της αλλαγής και η ανασφάλεια μπορούν να μας κρατήσουν πίσω από τη λήψη αποφάσεων που μπορεί να είναι αναγκαίες για την ευτυχία μας.

Ιστορικό Επεισοδίων:

Ένα ιστορικό επεισοδίων και αναταραχών στη σχέση μπορεί να δημιουργήσει ένα κλίμα όπου η συνέχιση της σχέσης φαίνεται ευκολότερη από το να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα και να κάνουμε αλλαγές.

Πίεση Κοινωνικού Περιβάλλοντος:

Η πίεση από το κοινωνικό περιβάλλον, όπως η οικογένεια, οι φίλοι ή η κοινωνία, μπορεί να κρατήσει τα ζευγάρια μαζί παρά τα σημάδια ότι η σχέση έχει ήδη διαλυθεί.

Αναμνήσεις Χαρούμενων Στιγμών:

Συχνά κρατάμε μια σχέση επειδή θυμόμαστε τις χαρούμενες στιγμές που ζήσαμε μαζί με τον σύντροφο μας ή φοβόμαστε το άγνωστο του μέλλοντος. Είναι σημαντικό να αναγνωρίσουμε αν αυτές οι αναμνήσεις κρατούν μια σχέση ζωντανή ή αν είναι απλώς επιθυμίες για κάτι που δεν υπάρχει πλέον.

Κρατώντας μια σχέση που έχει ήδη λήξει μπορεί να έχει αρνητικές συνέπειες για την ευημερία και την ψυχική υγεία. Είναι σημαντικό να είμαστε ειλικρινείς με τον εαυτό μας και να αναγνωρίζουμε όταν μια σχέση δεν μας εξυπηρετεί πλέον.

LOVE: Τελευταία Ενημέρωση