ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: λεοπάρ κολάν, vintage sweatshirt και sneakers
 

Αν λούζεις τα μαλλιά σου μόνο μία φορά την βδομάδα, έχουμε άσχημα νέα

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Μαρία Σάββα

Αν πλένεις τα μαλλιά σου μόνο μία φορά την εβδομάδα, πρέπει να γνωρίζεις ότι αυτή η πρακτική δεν είναι και τόσο ευεργετική όσο θα μπορούσε να φανεί. Ακόμα και όταν νομίζεις πως τα μαλλιά σου είναι καθαρά και αντέχουν, η πραγματικότητα είναι ότι η ρύπανση (ένας κύριος παράγοντας καταστροφής των μαλλιών), ο ιδρώτας και ακόμη και ο καπνός από τσιγάρο μπορεί να λερώσουν τα μαλλιά, χωρίς να το αντιλαμβάνεσαι αμέσως.

Οι συνέπειες αυτής της ρύπανσης, σε συνδυασμό με το σπάνιο λούσιμο, μπορεί να οδηγήσουν σε προβλήματα όπως ξεφλούδισμα του τριχωτού της κεφαλής, φαγούρα, ευαισθησία, πιτυρίδα, και ακόμη και απώλεια μαλλιών. Τα μικροσκοπικά σωματίδια που δεν είναι ορατά αλλά επικαθίζονται στο τριχωτό, εμποδίζουν την ορθή οξυγόνωση, καθιστώντας σημαντικό το να λούζεις τα μαλλιά σου πιο συχνά.

Δεν υπάρχει απόλυτος κανόνας για το πόσο συχνά πρέπει να λούζουμε τα μαλλιά μας, καθώς εξαρτάται από πολλούς παράγοντες όπως η τοποθεσία, ο τρόπος ζωής, το κλίμα, και άλλοι. Παρ' όλα αυτά, ακόμη και όταν τα μαλλιά φαίνονται καθαρά, είναι σημαντικό να τα λούζουμε τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα για να απομακρύνουμε όλα τα υπολείμματα που ενδέχεται να συσσωρευτούν στο τριχωτό της κεφαλής.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
beauty  |  news  |  lifestyle  |  gossip  |  ομορφιά  |  μαλλιά  |  must know

BEAUTY: Τελευταία Ενημέρωση