ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: λεοπάρ κολάν, vintage sweatshirt και sneakers
 

Αυτά είναι τα ψωμιά που βοηθούν στην ισορροπημένη διατροφή

Οι λόγοι που δεν πρέπει να σταματήσετε να καταναλώνετε ψωμί.

Ριάνα Στυλιανού

Το ψωμί προσφέρει φυτικές ίνες και υδατάνθρακες, που είναι απαραίτητα για το σώμα σας. Ποιος είναι, λοιπόν, ο καλύτερος τύπος ψωμιού για μια ισορροπημένη σιλουέτα;

Το αγαπημένο μας ψωμί παρασκευάζεται από τα δημητριακά, τα οποία αποτελούν τη βάση της διατροφής των περισσότερων λαών. Είναι μια τροφή που καταναλώνουμε σχεδόν καθημερινά και αποτελεί σημαντική πηγή θρεπτικών συστατικών για τον οργανισμό μας.

Υπάρχουν πολλοί από εμάς που αποφασίζουμε να μην καταναλώνουμε ψωμί για να χάσουμε βάρος, αλλά οι διατροφολόγοι υποστηρίζουν ότι αυτό δεν είναι σωστό. Το ψωμί προσφέρει φυτικές ίνες και υδατάνθρακες, που είναι απαραίτητα για το σώμα μας. Ποιος είναι, λοιπόν, ο καλύτερος τύπος ψωμιού για μια ισορροπημένη σιλουέτα;

Ανάμεσα στο άσπρο ψωμί και στο ψωμί ολικής άλεσης, δεν υπάρχει καμία σύγκριση. Όσον αφορά τις θερμίδες ανάμεσα στα δυο αυτά είδη ψωμιού, είναι σχεδόν οι ίδιες. Η σαφής όμως υπεροχή του ψωμιού ολικής ή σικάλεως ή πολύσπορο βρίσκεται στις θετικές επιδράσεις των περισσότερων φυτικών ινών που περιέχει.

Free Stainless Steel Bread With Slices of Bread on Chopping Board Stock Photo

Επιπλέον, το λεγόμενο "μαύρο" ψωμί μας βοηθά στο αδυνάτισμα, καθώς καταλαμβάνει περισσότερο όγκο στο στομάχι, δημιουργώντας έτσι ένα ευχάριστο "γέμισμα".

Αυτά είναι τα είδη "μαύρου" ψωμιού που αξίζει να εντάξετε στη διατροφή σας:

1. Το Ψωμί Ολικής Άλεσης είναι ο πιο κοινός τύπος ψωμιού, που κάνει τις μεγαλύτερες πωλήσεις. Περιέχει αδιάλυτες φυτικές ίνες και βοηθάει την καταπολέμηση του καρκίνου του παχέος εντέρου. Ωστόσο προσέξτε τις ετικέτες των ψωμιών που αγοράζετε, διότι όταν οι εταιρείες αναγράφουν "σιτάρι" και "αλεύρι σίτου", δεν σημαίνει ό,τι το ψωμί είναι ολικής αλέσεως.

2. Το Ψωμί Σικάλεως, παρόλο που δεν είναι τόσο δημοφιλής επιλογή, περιέχει τις πιο πολλές φυτικές ίνες και θρεπτικά συστατικά. Αποτελεί ένα εξαίσιο μείγμα σιδήρου και βιταμίνης Β, συνιστώντας την πιο υγιεινή και γευστική επιλογή. Επίσης, θα σας κρατήσει για αρκετές ώρες χορτάτους, διατηρώντας τα επίπεδα γλυκόζης σας σταθερά.

3. Το Ψωμί από Βρώμη είναι πολύ δημοφιλές και αρκετά υγιεινό. Αποτελεί μια πολύ καλή πηγή από σύνθετους υδατάνθρακες, οι οποίοι χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να τους χωνέψετε και αυτός είναι και ο λόγος, που σας κρατάνε με "γεμάτο" στομάχι για αρκετή ώρα.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
υγεία  |  διατροφή  |  σλωμα  |  ζωή  |  health  |  life  |  bread

BEAUTY: Τελευταία Ενημέρωση