ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: λευκό oversized πουκάμισο, nude παντελόνα και μπαλαρίνες
 

Spider Webbing: Το νέο dating term που κάνει τον γύρο του διαδικτύου

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε γι’ αυτό

Μαρία Σάββα

Οι όροι που κατακλύζουν τον κόσμο των ραντεβού φαίνεται ότι ποτέ δεν είναι αρκετοί. Ένας ακόμα όρος προστίθεται στη λίστα, δημιουργώντας περαιτέρω σύγχυση. Σύμφωνα με το Seeking.com, το "Spider webbing" συνδυάζει στοιχεία από "love bombing", "gaslighting", "breadcrumbing" και "therapy baiting". Είναι πραγματικά δύσκολο να γίνουμε θύματα ενός εκ των παραπάνω, αλλά να συμβαίνουν όλα ταυτόχρονα; Αυτό είναι κάτι που δεν θέλουμε να βιώσουμε.

Το Spider webbing παίρνει το όνομά του από τον περίπλοκο σχεδιασμό του ιστού της αράχνης, που αιχμαλωτίζει τα θύματά της και δημιουργεί τοξικές συμπεριφορές. Η Emma Hathorn, ειδική σε θέματα ραντεβού στο Seeking, το περιγράφει ως "έναν ιστό εξαπάτησης και χειραγώγησης που μπορεί να παγιδεύσει τα θύματα σε μια ασταθή και τοξική σχέση."

Είναι δύσκολο να αντιληφθεί κανείς αρχικά αν έχει πέσει θύμα, καθώς η κατάσταση μπορεί να μοιάζει με την αρχή μιας υγιούς σχέσης. Ωστόσο, τα σημάδια είναι εκεί, αναγνωρίσιμα αν είστε προσεκτικοί. Το Love bombing, το breadcrumbing, και το gaslighting είναι μερικά από αυτά, συνθέτοντας έναν ιστό που κρύβει την πραγματική φύση της σχέσης.

Γιατί κάποιος επιλέγει να ασκήσει spider webbing;

Μπορεί να οφείλεται σε θέματα ανασφάλειας, ναρκισσισμού, τραυμάτων του παρελθόντος, επιθυμίας για έλεγχο, ή έλλειψη δεξιοτήτων στις διαπροσωπικές σχέσεις. Το σημαντικό είναι να αναγνωρίσουμε τα σημάδια και να προστατευτούμε από αυτήν τη δηλητηριώδη διασύνδεση.

Πώς να το αντιμετωπίσετε

Επεξεργαστείτε και να λύσετε τα προβλήματα μαζί με τον σύντροφό σας. Σε άλλες περιπτώσεις, ωστόσο, είναι καλύτερο να ξεμπερδέψετε από νωρίς, για να αποφύγετε μεγαλύτερες στεναχώριες αργότερα.

«Αν το άτομο που έχετε δίπλα σας είναι απρόθυμο να βρεθεί λύση στα προβλήματά σας, σκεφτείτε πολύ σοβαρά το γιατί είστε μαζί του. Κρατήστε τα στάνταρ και τα όριά σας σταθερά και ψηλά. Μάθετε να αναγνωρίζετε τις τοξικές συμπεριφορές στις σχέσεις και μην συμβιβάζεστε με καμία. Επιπλέον, γνωρίστε καλά τον εαυτό σας και όσα θέλετε από μία σχέση. Αγαπήστε πρώτα εσάς και μετά αναζητήστε την αγάπη αλλού. Μην αμελείτε να δίνετε σημασία στην συναισθηματική σας ευημερία καθ’ όλη τη διάρκεια της σχέσης. Αν δεν νιώθετε πως ο άνθρωπος που έχετε δίπλα σας σάς ανεβάζει ψυχολογικά και σας βοηθά να πάτε παρακάτω, γιατί παραμένετε μαζί του;», λέει η Emma Hathorn.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
σχέση  |  ζευγάρι  |  αγάπη  |  νέα  |  must know  |  love  |  couple

LOVE: Τελευταία Ενημέρωση