ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: cycling shorts, cropped top και πέδιλα
 

Χάστε κιλά ξεκινώντας από την κουζίνα

Εάν θέλετε να μειώσετε λιπαρά και θερμίδες, προετοιμάστε τα δικά σας γεύματα, ελέγχετε τα συστατικά στο φαγητό σας και τα μεγέθη των μερίδων.

newsroom must

 

Ακόμη και τα σπιτικά γεύματα μπορούν να έχουν αρκετές θερμίδες, γι’αυτό πρέπει να είστε προσεκτικοί. Χρησιμοποιήστε αυτές τις συμβουλές μαγειρικής για να προετοιμάσετε τα γεύματα που θα σας βοηθήσουν να κρατήσετε τη απώλεια βάρους σας σε καλό δρόμο.

ΕΞΟΠΛΙΣΤΕΙΤΕ ΜΕ ΤΑ ΚΑΤΑΛΛΗΛΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ
Αντικολλητικά τηγάνια. Μια από τις καλύτερες συμβουλές απώλειας βάρους είναι να προετοιμάσετε συνταγές με αντικολλητικά τηγάνια. Μεγάλο μέρος του λίπους που χρησιμοποιείται για την προετοιμασία των γευμάτων χρησιμεύει για την αποφυγή προσκόλλησης τροφίμων στο τηγάνι κατά τη διάρκεια της διαδικασίας μαγειρέματος. Χρησιμοποιώντας αντικολλητικά τηγάνια, μπορείτε να προσθέσετε μια μικρή ποσότητα ελαιόλαδου για να συμπληρώσετε τη γεύση του φαγητού σας, αλλά και να μειώσετε περιττά λίπη.

ΖΥΓΑΡΙΑ ΚΟΥΖΙΝΑΣ
Μια ψηφιακή ζυγαριά κουζίνας είναι ένας πολύ καλός τρόπος μέτρησης των μεγεθών των μερίδων και των συστατικών. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας μαγειρέματος, μπορείτε να μειώσετε τις θερμίδες και τα λιπαρά, χρησιμοποιώντας τις ακριβείς ποσότητες κάθε συστατικού. Η μέτρηση με φλιτζάνια και κουτάλια αφήνει περιθώρια για λάθη. Μια ψηφιακή κλίμακα, ωστόσο, θα σας βοηθήσει να μετρήσετε με ακρίβεια.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΔΟΧΕΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
Μία από τις σημαντικότερες συμβουλές απώλειας βάρους είναι να ελέγξετε το μέγεθος της μερίδας. Πολλοί από εμάς θα ετοιμάσουν μια μεγάλη ποσότητα φαγητού, στη συνέχεια θα αποθηκεύσουν το γεύμα στο δοχείο στο οποίο ήταν έτοιμη. Ενώ αυτό εξοικονομεί χρόνο, μπορεί να σημαίνει ότι καταναλώνετε περισσότερο από ό, τι χρειάζεστε στο γεύμα. Όταν είστε πεινασμένοι, είναι εύκολο να καταναλώσετε ολόκληρο αυτό το δοχείο. Αντ’ αυτού, διαχωρίστε μια μεγάλη κατσαρόλα φαγητού σε λογικές μερίδες σε πλαστικά δοχεία τροφίμων. Τα μίνι γεύματα που δημιουργείτε θα είναι εύκολα προσβάσιμα όταν βιάζεστε και πολύ πιο υγιεινά για εσάς. Είναι, επίσης, συνήθως χαμηλότερα σε θερμίδες και σε νάτριο (αλάτι) από τα γεύματα που αγοράζετε έτοιμα όταν βιάζεστε.

ΌΛΑ ΜΕΤΡΑΝΕ
Γνωρίζουμε πλέον ότι κάποια είδη λαδιού είναι καλύτερα για την υγεία μας, καθώς περιέχουν πολυακόρεστα λιπαρά («καλά» λιπαρά), όπως το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο. Αυτό δεν σημαίνει ότι μπορείτε να καταναλώνετε απεριόριστες ποσότητες. Δεν χρειαζόμαστε πολλά λιπαρά στη διατροφή μας, μόλις 1-2 κουταλιές σούπας ελαιολάδου κάθε μέρα. Πολλοί από εμάς το χρησιμοποιούμε ελεύθερα και δεν έχουμε στην πραγματικότητα καμία ιδέα πόσο χρησιμοποιούμε. Ελέγξτε την πρόσληψη λίπους σας απλά μετρώντας πόσο λάδι βάζετε, χρησιμοποιώντας μια κουταλιά της σούπας ανά άτομο.

ΜΕΙΩΣΤΕ ΠΟΣΟΤΗΤΑ… ΚΡΑΤΗΣΤΕ ΠΟΙΟΤΗΤΑ
Μειώστε τη ποσότητα ζυμαρικών και ενισχύστε το θρεπτικό περιεχόμενο, φορτώνοντάς τα με λαχανικά. Αντικαταστήστε τα μισά από τα ζυμαρικά με ελαφρά σοταρισμένα λαχανικά όπως πιπεριές, μπιζέλια και μανιτάρια. Για τα κρύα ζυμαρικά σε σαλάτες, χρησιμοποιήστε λαχανικά, όπως οι ντομάτες, τα αγγούρια, οι πιπεριές. Χρησιμοποιήστε, επίσης, ζυμαρικά ολικής αλέσεως για να αυξήσετε τις φυτικές ίνες που καταναλώνετε για να νιώσετε πιο χορτασμένοι.

ΤΗΓΑΝΙΣΤΕ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟ ΤΗΓΑΝΙ
Τα τρόφιμα απορροφούν το λάδι καθώς τηγανίζετε. Οι έρευνες δείχνουν ότι τα λαχανικά, όπως οι πατάτες, απορροφούν περισσότερα λιπαρά κατά τη διάρκεια του τηγανίσματος από ό, τι το κρέας. Δοκιμάστε, εξάλλου, να ψήσετε στον φούρνο. Κατ’ αρχάς, προσθέστε στο φαγητό κάτι τραγανό που προσθέτει επίσης θρεπτικά συστατικά και περιέχει λιγότερες θερμίδες, όπως ένα μείγμα θρυμματισμένων νιφάδων πίτουρου και βρώμης και καλαμποκιού. Στη συνέχεια, μετρήστε το λάδι που θα προσθέσετε και ψήστε το φαγητό.

Χαρά Μαλιώτη
Κλινική διαιτολόγος, με ειδίκευση στις Διατροφικές Διαταραχές
Tηλ. 22256006, chara@projecthealth.com.cy 
Project Xealth

HEALTH: Τελευταία Ενημέρωση