ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: shinny κολάν, ζιβάγκο και ankle boots
 

7 Τρόποι για να χρησιμοποιείτε λιγότερο πλαστικό στην καθημερινότητά σας

Tο περιβάλλον θα σας ευχαριστεί γι' αυτό, το ίδιο και το σώμα σας

Ριάνα Στυλιανού

Η ρύπανση που οφείλεται στα πλαστικά αυξάνεται στους ωκεανούς μας με ανησυχητικό ρυθμό με αποτέλεσμα, οκτώ εκατομμύρια τόνους πλαστικών να καταλήγουν στη θάλασσα κάθε χρόνο. Αν υπολογίσετε την ποσότητα που κατά την διάρκεια 10 χρόνων οι αριθμοί είναι πραγματικά τρομακτικοί. 

Υπάρχουν πολλά που μπορεί να κάνει ο καθένας μόνος του για να βοηθήσει το περιβάλλον, αρχίζοντας με μερικές μικρές αλλαγές στην καθημερινότητά του.

Σκεφτείτε πρώτα
Αποφύγετε να αγοράσετε πλαστικά μιας χρήσης, όπως μπουκάλια νερού. Αντιθέτως, προτιμήστε εκδοχές που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ξανά. Επίσης, αποφύγετε να αγοράσετε συσκευασμένα λαχανικά και φρούτα. Αντί αυτού επιλέξτε τα φρέσκα και χύμα έτσι ώστε να μπορείτε να τα αποθηκεύεται στις δικές σας ρούχενες τσάντες. Επίσης είναι μια πολύ πιο υγιεινή επιλογή διατροφής.

Επιλέξτε μια επαναχρησιμοποιήσιμη τσάντα
Είναι εύκολο να ξεχάσετε να φέρετε τη δική σας τσάντα και στη συνέχεια να αγοράσετε μια πλαστική σακούλα κάθε φορά που κάνετε τα ψώνια σας στο super market - όμως αυτό είναι επίσης κακό για το περιβάλλον. Κρατήστε μια επαναχρησιμοποιήσιμη τσάντα στο αυτοκίνητο ή διπλώστε την στην καθημερινή σας τσάντα και θα είναι εκεί έτοιμη για την επόμενη φορά που θα τη χρειαστείτε. Με αυτόν τον τρόπο δεν υπάρχει περίπτωση να ξανά ξεχάσετε την tote τσάντα σας. Plus είναι πολύ πιο χαριτωμένες από τις πλαστικές και έχουν γίνει trend στα markets του εξωτερικού.

Αποφύγετε τα μικροσφαιρίδια
Τα μικροσφαιρίδια βρίσκονται σε καθημερινά προϊόντα ομορφιάς όπως καθαριστικά προσώπου και οδοντόκρεμες, τα οποία ξεπλένονται στον νεροχύτη και καταλήγουν στους ωκεανούς μας - για να τρώγονται στη συνέχεια από τη θαλάσσια ζωή. Διαβάστε παρακάτω τις εναλλακτικές λύσεις.

Αγοράστε χύμα τρόφιμα
Επιλέγοντας να αγοράσετε χύμα τρόφιμα χρησιμοποιείτε λιγότερες συσκευασίες. Μπορείτε να διατηρήσετε τρόφιμα όπως δημητριακά ή ζυμαρικά σε γυάλινα βάζα για να βοηθήσετε το περιβάλλον, ενώ με αυτή την κίνηση θα εξοικονομήσετε και χρήματα μακροπρόθεσμα.

Μαγειρέψτε υγιεινά
Επιλέγοντας να μαγειρέψετε από το μηδέν με φρέσκα υλικά στο σπίτι, αποφεύγετε τα έτοιμα γεύματα, καθώς επίσης και τα συσκευασμένα με πλαστικό τρόφιμα. Αυτό θα μειώσει την κατανάλωση πλαστικών, θα σας εξοικονομήσει χρήματα και θα σας βοηθήσει να κάνετε πιο υγιεινές και όχι πιο βολικές επιλογές. Το σώμα σας θα σας ευχαριστήσει γι’ αυτό και τα αποτελέσματα θα είναι ορατά πιο σύντομα απ’ ότι νομίζεται.

Επανεξετάστε τη ρουτίνα ομορφιάς σας
Τα μαντηλάκια ντεμακιγιάζ και τα cotton pads πρέπει πάντα να τοποθετούνται στους κάδους απορριμμάτων. Αναζητήστε βιοδιασπώμενα μαντηλάκια καθαρισμού ή επιλέξτε βαμβακερά μαντηλάκια που πλένονται και επαναχρησιμοποιούνται, όπως παραδείγματος χάρη το Face Halo. Ένας μοντέρνος τρόπος για να βγάλετε το μακιάζ σας χρησιμοποιώντας μόνο νερό, εφόσον οι μικρο-ίνες του απορροφούν τα πάντα!

Ελέγξτε την ντουλάπα σας
Τα ρούχα μπορούν επίσης να περιέχουν πλαστικό, σε συνθετικές ίνες όπως πολυεστέρας και λύκρα που έχουν μικρο-πλαστικές ίνες. Αυτές βγαίνουν στο πλύσιμο και μέσω της γενικής φθοράς, οπότε επιλέξτε φυσικές ίνες όπως βαμβάκι, λινό και μαλλί. Εννοείτε μην ξεφορτωθείτε τα ρούχα σας από πολυεστέρα, απλά σας δίνουμε μια συμβουλή για future reference.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

HEALTH: Τελευταία Ενημέρωση