ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: κολάν, cozy κάλτσες, hoodie και στέκα στα μαλλιά
 

Tα 3 λάθη που κάνετε στο περπάτημα και δεν χάνετε βάρος

Ένας αποτελεσματικός τρόπος για να χάσετε κιλά αλλά και να τονώσετε το σώμα σας

Ριάνα Στυλιανού

Ζορίζεστε καθημερινά στον πεζοδρόμο για να χάσετε τα επιπλέον κιλά που τόσο καιρό σας βασανίζουν αλλά χωρίς κανένα αποτέλεσμα; Πέραν της διατροφής που παίζει τεράστιο ρόλο στην απώλεια βάρους, το πιο πιθανό είναι ότι κάνετε και τα παρακάτω λάθη στο περπάτημα.

Η αερόβια άσκηση, της οποίας τα οφέλη αποδειχτήκαν ότι βοηθούν την καρδιαγγειακή υγεία είναι ένας σημαντικός παράγοντας και μια άσκηση που πρέπει όλοι να εντάξουμε στην ζωή μας. Είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για να χάσετε κιλά αλλά και να τονώσετε το σώμα σας. Εάν όμως δεν βλέπετε κάποια διαφορά πάνω σας τότε συνεχίστε το διάβασμα... γιατί παρακάτω ίσως αναγνωρίσετε μερικά λάθη που κάνετε κατά τη διάρκεια αυτής της άσκησης.

Πρώτο λάθος: Η έντασή σας είναι σταθερή
Εάν δεν αλλάζεται την ένταση στο περπάτημά σας από αργό σε γρήγορο και το αντίθετο, τότε λογικό να μην βλέπετε αποτελέσματα στο σώμα σας. Έρευνες δείχνουν ότι περπατώντας με γρήγορο ρυθμό είναι ό,τι καλύτερο για να κάψετε θερμίδες. Επιπλέον, με αυτό τον τρόπο ο μεταβολισμός σας ενισχύετε πολύ περισσότερο.

Δεύτερο λάθος: Δεν αλλάζετε διαδρομή
Εάν κάνετε την ίδια διαδρομή, το σώμα σας προσαρμόζεται με αποτέλεσμα να μην κουράζετε τόσο, επομένως το περιττό βάρος να μένει στο σώμα σας. Είναι καλό να αλλάζεται συχνά τις διαδρομές σας και να επιλέγετε διαφορετικές επιφάνειες, όπως λάσπη, άμμο, γρασίδι ή ανηφορικά δρομάκια.

Τρίτο λάθος: Τα χέρια σας μένουν ακίνητα
Ακόμα ένα λάθος που κάνετε στο περπάτημα είναι η ακινησία των χεριών σας. Προσπαθήστε όσο περπατάτε να κουνάτε τα χέρια σας αντίθετα με τα πόδια σας έτσι ώστε να κάψετε περισσότερες θερμίδες.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
υγεία  |  περπάτημα  |  ζωή  |  σώμα  |  health  |  body  |  cardio

HEALTH: Τελευταία Ενημέρωση