ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: floral midi φόρεμα, πέδιλα και headband
 

Πείτε «ναι» στα θετικά συναισθήματα

Διώξτε κάθε τοξικό στοιχείο από το συναισθηματικό σας οπλοστάσιο.

Μοιάζει αυτονόητο, δεν είναι, όμως. Πολλά από τα συναισθήματα που νομίζουμε ότι μας εξαγνίζουν, όπως είναι για παράδειγμα ο έρωτας, έχουν, δυστυχώς, στρεβλωθεί μέσα από τον κινηματογράφο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έχουν αποκτήσει μια περίεργη νόρμα που μας θέλει υποχείριά τους και εν τέλει γεννούν μέσα μας μια σειρά από ανεπιθύμητες αντιδράσεις και συναισθήματα που κάθε άλλο παρά ευπρόσδεκτα είναι στην καθημερινότητά μας. Αφού ισχύει το παροιμιώδες καβαφικό «πάντα στον νου σου να ‘χεις την Ιθάκη», ας ονομάσουμε κι ας αναγνωρίσουμε ποια είναι τα θετικά συναισθήματα, ώστε να φτάσουμε ευκολότερα σε αυτά.

Χαρά: Αναδρομή στο παρελθόν. Ποια ήταν εκείνη η εμπειρία που σας έκανε να αισθανθείτε πλήρεις και ασφαλείς; Πότε ο χρόνος πέρασε χωρίς να σας απασχολήσει, με ποια άτομα και τι κάνατε ακριβώς; Αυτό ήταν χαρά, ακόμη κι αν τότε δεν το είχατε συνειδητοποιήσει.

Ενδιαφέρον: Μια υγιής, με άλλα λόγια, περιέργεια. Η δίψα για γνώση, η ειλικρινής αγάπη για γνώση που δεν επαναπαύεται ποτέ, που δεν εφησυχάζει, που είναι πάντα σε εγρήγορση. Εάν εξοπλίσετε, κιόλας, τον εαυτό σας με τα απαραίτητα εφόδια ώστε να ξεχωρίζει το αληθές από το ψευδές, τότε το ενδιαφέρον σας θα σας οδηγήσει σε σπουδαίες κατακτήσεις. Ευπρόσδεκτο είναι, εξάλλου, και το άδολο ενδιαφέρον για τα άτομα που αγαπάτε!

Αγάπη: Στους αντιποιητικούς καιρούς που ζούμε, μοιάζει κάπως παρωχημένο να μιλά κανείς για αγάπη. Είναι, όμως, εκείνο το συναίσθημα που κλείνει στην αγκαλιά του όλα τα υπόλοιπα. Τα ενσωματώνει με τον καλύτερο τρόπο και μας καλεί να τα ζήσουμε μέσα στη θέρμη του. Αγαπήστε, λοιπόν, όχι με τον ηττοπαθή και άβουλο τρόπο των ερωτευμένων, αλλά με τη γενναιότητα που κρύβει μέσα της η απλοχεριά και το μοίρασμα.

Ευγνωμοσύνη: Πρόκειται για ένα από τα συναισθήματα που η αρχαία φιλοσοφία είχε εξυμνήσει σε μεγάλο βαθμό, κι αυτό επειδή είναι κιόλας το πιο παρεξηγημένο. Πολλές φορές τείνουμε να ξεχνάμε τα θετικά που έχουμε στη ζωή μας. Η δίψα μας για όλο και περισσότερα χρήματα, εξουσία, αξιώματα, κατακτήσεις κ.ο.κ., ενίοτε μας απομακρύνει από το κέντρο μας: ποιος είναι, πού πραγματικά θέλω να φτάσω κι αν αυτό που μου συμβαίνει τώρα, το οποίο θεωρώ άδικο και τραγικό, είναι κάτι που, πραγματικά, με θλίβει. Κάντε μια μικρή παύση και σκεφτείτε όλα εκείνα τα ευεργετήματα που σας έχουν χαριστεί κι όλα όσα εσείς κατακτήσατε. Η αχαριστία δεν υπήρξε ποτέ καλός σύμβουλος.

Ελπίδα: Ή αλλιώς αισιοδοξία. Δεν χρειάζεται να πούμε και πολλά για αυτό το τόσο φωτεινό συναίσθημα. Αφού τη διαχωρίσετε από τις αυταπάτες και τα άπιαστα όνειρα, κρατηθείτε γερά από τα φτερά της. Είναι τόσο μικρή, τόσο ύπουλη, τόσο αόρατη, που μπορεί να τρυπώσει ακόμη και στις πιο σκοτεινές καρδιές, ακόμη και στα πιο σκοτεινά κι απάτητα μονοπάτια. Αφήστε την να περάσει ελεύθερα. Μπορεί η ελπίδα σας για κάτι συγκεκριμένο να μην ευοδωθεί, θα γίνει, όμως, το έναυσμα να αποκτήσετε και πάλι την αυτοπεποίθησή σας.

Έμπνευση: Πότε ήταν η τελευταία φορά που συναντηθήκατε με έναν άνθρωπο, η φυσιογνωμία του οποίου σάς έκανε να νομίζετε ότι μπορείτε να κατακτήσετε κάθε σας στόχο; Πότε επιτρέψατε σε μια εμπειρία, μια συναναστροφή, μια εικαστική δημιουργία να σας κινητοποιήσει; Απομακρύνετε από το περιβάλλον σας τα αναβλητικά, στείρα και άγονα στοιχεία και στραφείτε σε όσα σάς δίνουν και πάλι νόημα ζωής, σας κινητοποιούν να γίνετε και πάλι δημιουργικοί και σας χαρίζουν φτερά.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

HEALTH: Τελευταία Ενημέρωση

Κάντε σεξ κάνει καλό

Κάντε σεξ κάνει καλό

Το σεξ είναι μια από τις πιο σημαντικές και καθοριστικές παραμέτρους μιας υγιούς σχέσης και ...
newsroom must
 |  HEALTH
X