ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Φλοράλ φόρεμα και western μποτάκια
 

Να γιατί είναι καλύτερο να αποφεύγουμε αναψυκτικά με την ένδειξη ''diet'

Τα αναψυκτικά διαίτης είναι ανθρακούχα ροφήματα που αντί για ζάχαρη περιέχουν άλλου τύπου γλυκαντικές ουσίες όπως ασπαρτάμη, acesulfame-k ή στέβια. Σχεδόν όλα τα αναψυκτικά που κυκλοφορούν στο εμπόριο έχουν και την “light” εκδοχή τους. Αυτά τα ροφήματα δεν περιέχουν θερμίδες, οπότε τεχνικά μιλώντας θα έπρεπε να μας βοηθούν στην απώλεια βάρους ή να μας προστατεύουν από ασθένειες όπως ο διαβήτης ή το μεταβολικό σύνδρομο. Παρόλα αυτά τα light αναψυκτικά επιβαρύνουν την υγεία μας, για πολλούς λόγους:

  • Μελέτες έχουν αποδείξει ότι οι άνθρωποι που θέλουν να χάσουν βάρος και πίνουν τακτικά αναψυκτικά διαίτης, έχουν το αντίθετο αποτέλεσμα. Στην πάροδο των ετών έχει παρατηρηθεί ότι όσοι τα καταναλώνουν αυξάνουν το κοιλιακό λίπος και την περίμετρο μέσης τους.
  • Ερευνητές του Πανεπιστημίου του Yale, διαπίστωσαν ότι τα τεχνητά γλυκαντικά μπορούν να αυξήσουν την όρεξη και τις λιγούρες για γλυκά. Όπως εξηγούν οι ειδικοί, τα τεχνητά γλυκαντικά, ακριβώς επειδή είναι γλυκά, αυξάνουν τις λιγούρες και προκαλούν εξάρτηση από τη ζάχαρη.
  • Μελέτη του 2009 κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι άνθρωποι που έπιναν καθημερινά αναψυκτικά διαίτης είχαν κατά 67% μεγαλύτερο κίνδυνο ανάπτυξης διαβήτη τύπου δύο. Αυτό λειτουργεί ως απάντηση σε όσους πιστεύουν ότι τα αναψυκτικά χωρίς ζάχαρη, μπορούν να αλλάξουν την ανταπόκριση του σώματος στη γλυκόζη.
  • Μέσα από την έρευνα της Αμερικανικής Ένωσης για την Καρδιά αποδείχθηκε ότι τα αναψυκτικά διαίτης είναι "σκληρή τροφή" για τον εγκέφαλο. Πρόκειται για την πρώτη μελέτη που καταδεικνύει σχέση μεταξύ της ημερήσιας κατανάλωσης αναψυκτικών διαίτης και του αυξημένου κινδύνου για την εμφάνιση άνοιας.
ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

HEALTH: Τελευταία Ενημέρωση