ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: houndstooth παντελόνι, πουκάμισο και πέδιλα
 

Αυτοί οι λόγοι θα σας πείσουν να εντάξετε το κρασί στην καθημερινότητα σας

Το κρασί δεν είναι ένα οποιοδήποτε ποτό. Είναι το αλκοολούχο ποτό που επιλέγεται από το 80% των ανθρώπων για να συνοδέψει το γεύμα στο σπίτι. Η Γαλλία έρχεται πρώτη σε κατανάλωση κρασιού και ακολουθούν η Ιταλία, οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, η Γερμάνια και η Ισπανία. Κατ’ ακρίβεια η κατανάλωση έχει αυξηθεί τα τελευταία 20 χρόνια και υπολογίζεται πως θα συνεχίσει να αυξάνεται. Ένας από τους κύριους λόγους για την αύξηση είναι τα τελευταία δημοσιεύματα περί των ωφελημάτων του κρασιού για την υγεία μας. Για παράδειγμα τον Νοέμβριο του 1991 σε μια εκπομπή στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής («60 minutes»), αναφέρθηκε πως οι Γάλλοι είναι ένας από τους λαούς που τρέφονται πολύ ανθιυγειανα με αρκετά ψηλά ποσοστά σε κορεσμένο λίπος και χοληστερόλη, καπνίζουν πολύ και γυμνάζονται πολύ λίγο. Παρόλα αυτά έχουν τις πιο χαμηλές καρδιόπαθειες στο κόσμο, κι αυτό έχει συνδεθεί με τις χαμηλές ποσότητες κόκκινου κρασιού που πίνουν με κάθε γεύμα.

Ένα λειτουργικό ποτό
Λειτουργικά φαγητά είναι τα φαγητά που περιέχουν κάποια συστατικά που φέρνουν κάποια ωφελήματα στην υγεία του ανθρώπου πέρα από τη διατροφή. Αυτά τα συστατικά ονομάζονται φυτοχημικά (χωρίζονται σε διάφορα είδη πολυφενοειδη (polyphenols)) τα οποία μπορεί να προσφέρουν θεραπευτικά ωφελήματα. Το κρασί, και ειδικά το κόκκινο, περιέχει φλαβονοειδή (είδος πολυφενοειδών). Μελέτες έχουν δείξει πως υπάρχει μια θετική σχέση μεταξύ φλαβονοειδών που παίρνουμε από τη δίαιτα μας και της καλή υγείας. Για παράδειγμα, πολλές επιστημονικές μελέτες έδειξαν πως η μέτρια κατανάλωση κρασιού προστατεύει από τις καρδιοπάθειες, και πως το κρασί μπορεί να έχει κάποιο κύριο λόγο ενάντια σε κάποια είδη καρκίνου. Ακόμα, ευρήματα από πρόσφατες μελέτες έδειξαν πως η μέτρια κατανάλωση κρασιού μπορεί να καλυτερεύσει και τη λειτουργία των πνευμόνων. Άλλη έρευνα που έγινε σε 6.000 ανθρώπους έδειξε πως εκείνοι που δεν κατανάλωναν καθόλου κρασί είχαν περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξουν άνοια σε σχέση με εκείνους που κατανάλωναν μια μέτρια ποσότητα.

10+1 οφέλη του κόκκινου κρασιού

1. Βοηθά στη μείωση των κιλών

2. Ενδυναμώνει τον εγκέφαλο το κόκκινο κρασί

3. Μειώνει τις φλεγμονές, προλαμβάνει τη σκλήρυνση των αρτηριών, αναστέλλει την πήξη του αίματος και κατά συνέπεια ενισχύει την κυκλοφορία του αίματος. Είναι πραγματικά απίστευτο.

4. Θεραπεύει τη μόλυνση των ούλων, είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό στην καταπολέμηση της ουλίτιδας και του πονόλαιμου.

5. Καταπολεμά την κόπωση και αυτό οφείλεται στη ρεσβερατρόλη που περιέχεται στα σταφύλια η οποία βελτιώνει τα επίπεδα ενέργειας.

6. Βοηθά στη χαλάρωση και τη μέγιστη απόλαυση των στιγμών σας

7. Καθαρίζει τον ουρανίσκο χάρη στις στυπτικές του ιδιότητες.

8. Μειώνει τη χοληστερόλη, βοηθά στη φροντίδα των αιμοφόρων αγγείων του σώματος και προλαμβάνει το σχηματισμό θρόμβων του αίματος. Βοηθά επίσης στη μείωση των επιπέδων της κακής χοληστερόλης.

9. Ιδανικό για την καρδιά αφού περιλαμβάνει μεγάλη ποσότητα βιταμίνης Ε, η οποία βοηθά στην απομάκρυνση των θρόμβων του αίματος, προλαμβάνει το σχηματισμό τους και προστατεύει τους ιστούς που συνθέτουν τα αιμοφόρα αγγεία. 

10. Είναι απίστευτο αντιοξειδωτικό, μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου στήθους ή του πνεύμονα.

11. Καταπολεμά τις λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος, εμποδίζει τα βακτήρια να προσκολληθούν στην ουροδόχο κύστη και τα νεφρά ενώ παράλληλα βελτιώνουν το φιλτράρισμα και την αποτοξίνωση αυτών των οργάνων. 

Παν μέτρον άριστον
Μπορεί τα πιο πάνω να αποδεικνύουν ότι το κρασί κάνει καλό στην υγεία μας, ωστόσο πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στην κατανάλωσή του, αφού δεν παύει να είναι αλκοόλ και μπορεί να μας επιφέρει περισσότερες αρνητικές συνέπειες παρά θετικές. Προσοχή, λοιπόν στην ποσότητα αλκοόλ που πίνουμε. Μια μέτρια κατανάλωση αλκοόλ, και ειδικά κόκκινου κρασιού, προσφέρει αρκετά ωφελήματα στην υγεία μας. Μέτρια κατανάλωση για τις γυναίκες ισοδυναμεί με ένα ποτό την ημέρα και για τους άντρες δύο ποτά την ημέρα. Υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ θεωρούνται περισσότερα από τρία ποτά την ημέρα για τις γυναίκες και περισσότερα από πέντε για τους άντρες.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

HEALTH: Τελευταία Ενημέρωση

X