ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: jeans, φαρδύ cardigan και μποτάκια
 

5 τρόποι για να αυξήσετε την παραγωγικότητά σας

Και κάπως έτσι… θα καταφέρετε να κάνετε περισσότερα πράγματα σε λιγότερο χρονικό διάστημα

Ριάνα Στυλιανού

Αν είστε από τα άτομα που θα ήθελαν να υπήρχαν ακόμα 2-3 ώρες μέσα στην ήμερα για να προλαβαίνατε να ολοκληρώσετε όλα όσα πρέπει να κάνετε στη δουλειά και να είχατε επίσης λίγο περισσότερο χρόνο για τον εαυτό σας… τότε συνεχίστε το διάβασμα, αυτό το άρθρο γράφτηκε για εσάς. 

Είναι σημαντικό να διαχωρίζουμε τον χρόνο μας σωστά έτσι ώστε να τηρούμε όλα μας τα deadlines, αλλά με το μεγάλο φόρτο δουλειάς που αντιμετωπίζουν μερικοί, είναι λογικό να μην επιτευχθούν τα πάντα… έστω και αν θυσιάστηκε όλος ο ελεύθερος χρόνος.  

Σημαντικό είναι να είμαστε συγκεντρωμένοι και παραγωγικοί εν ώρα εργασίας, χωρίς να χρειαστεί να δουλεύουμε και στον ελεύθερο μας χρόνο. 

Διαβάστε τους παρακάτω τρόπους που θα σας κάνουν πιο παραγωγικούς.   

Κάντε πρώτα το πιο δύσκολο
Ίσως το πιο δύσκολο project σας να είναι και το μεγαλύτερο, έτσι προτιμάτε να το αφήσετε στο τέλος και να ασχοληθείτε με τα μικρότερα tasks σωστά; Αυτό δεν είναι πάντα λάθος. Αφήνοντας τη δυσκολότερη δουλειά για το τέλος της ημέρας, οι πιθανότητες αυξάνονται κατά πολύ ότι θα μείνετε πίσω λόγω κούρασης και έλλειψης συγκέντρωσης με αποτέλεσμα να μην την ολοκληρώσετε. 

Επιλέξτε την κατάλληλη στιγμή
Εφόσον η μέρα δεν πρόκειται να μεγαλώσει για χάρη μας, πρέπει να δουλέψουμε με στρατηγική. Οι πιο παραγωγικές ώρες της ημέρας είναι από τις 11 μέχρι τις 2-3 το μεσημέρι. Έτσι, καλό θα ήταν να εκμεταλλευτείτε αυτές τις ώρες στο μάξιμουμ.  

Η σωστή στάση σώματος
Σύμφωνα με μια έρευνα, η σωστή στάση του σώματος μάς βοηθά νιώσουμε καλύτερα για τον εαυτό μας και να απαλλαγούμε από αρνητικά συναισθήματα. 

Θέστε χρόνο εργασίας και διαλλείματα
Ένα δυσκολεύεστε να δουλέψετε συγκεντρωμένοι και κάτι σας αποσπά συνέχεια την προσοχή σας (πχ. Social media κτλ), τότε βάλτε ένα χρονόμετρο για 25 λεπτά και δουλέψτε απόλυτα αφοσιωμένοι μέχρι να χτυπήσει. Ωστόσο, οι δημιουργοί ενός software προγράμματος, ανάφεραν πως οι πιο παραγωγικοί άνθρωποι δουλεύουν πολύ σκληρά για 52 λεπτά, ενώ κάνουν διάλειμμα για 17 λεπτά. Οι ιδικοί προτείνουν πως το διάλειμμά σας πρέπει να το κάνετε μακριά από τον υπολογιστή σας έτσι ώστε να δώσετε την ευκαιρία στα μάτια και στο μυαλό σας να ξεκουραστούν. 

Μυρίστε λεμόνι
Με βάση τους Ιάπωνες, το να μυρίζεται κανείς το άρωμα του λεμονιού, τείνει να είναι πιο παραγωγικός την ώρα που εργάζεται. Όταν ο αέρας ψεκαστεί με άρωμα  λεμονιού ή έχετε  δίπλα σας ένα τσάι από λεμόνι, αυτή η ευχάριστη μυρωδιά θα «δουλέψει» υπέρ σας. 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

HEALTH: Τελευταία Ενημέρωση