ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Φλοράλ φόρεμα και western μποτάκια
 

5 tips για τρέξιμο στην ύπαιθρο τώρα που αλλάζει ο καιρός

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε

Δέσποινα Άσπρου

Για πολλούς, το φθινόπωρο αποτελεί η ιδανικότερη εποχή για άσκηση, αφού ως γνωστό, δεν είναι ούτε πολύ κρύο, ούτε και ζέστη. 

Οι θερμοκρασίες της εποχής, ευνοούν την πεζοπορία την αναρρίχηση, το ποδήλατο και φυσικά, το τρέξιμο στην ύπαιθρο! Ωστόσο, αυτή την περίοδο επιβάλλεται να είμαστε αρκετά προσεχτικοί και προετοιμασμένοι.

Δείτε στην συνέχεια 5 πράγματα που καλό είναι να προσέξετε, αν σκοπεύετε να ασκηθείτε στην ύπαιθρο.

1.Τρέξιμο στο σκοτάδι
Προετοιμαστείτε κατάλληλα αν σκοπεύετε να τρέξετε τις βραδινές ώρες. Ακολουθήστε δρόμους γνωστούς σε εσάς, σχεδιάζοντας από πριν την διαδρομή σας. Προτιμάτε μονοπάτια με κάποιο φωτισμό για δική σας ασφάλεια.

2. Πρέπει να είστε ορατοί από μεγάλη απόσταση
Φορέστε outfits με έντονα χρώματα για να είστε ορατοί από μακριά καθώς αρκετοί ποδηλάτες προτιμούν  να γυμνάζονται στην ύπαιθρο και αν δεν σας δουν, μπορεί να χτυπήσετε.

3. Προσέξτε τα πεσμένα φύλλα
Τα πεσμένα φύλλα μπορεί να γίνουν αιτία τραυματισμού αν τα πατήσετε, αφού μπορούν να σας κάνουν να γλιστρήσετε με ευκολία.

4. Καλύτερα να νιώθετε αρκετά ζεστοί παρά καθόλου
Αν έχετε ενδοιασμό τι να φορέσετε τώρα που ο καιρός δεν είναι πολύ κρύος, έρευνες απόδειξαν πως είναι καλύτερα να φοράτε πολλά ρούχα και να ιδρώσετε παρά να είστε ελαφριά ντυμένοι, καθώς αυτό αυξάνει τον κίνδυνο κρυολογήματος

5. Μείνετε ενυδατωμένοι
Μπορεί να μην κάνει αρκετή ζέστη και να μην το νιώθετε αλλά οργανισμός αφυδατώνεται πολύ κατά της διάρκεια σωματικής άσκησης

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

HEALTH: Τελευταία Ενημέρωση