ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: κάπρι παντελόνι, broderie πουκάμισο και kitten heels
 

5 κανόνες που ακολουθούν όλες οι επιτυχημένες διατροφές

Εντάξτε τους και εσείς στη δική σας ρουτίνα, για ένα πιο υγιεινό lifestyle

Ριάνα Στυλιανού

Οι περισσότερες γυναίκες, αλλά και άντρες, από τα εφηβικά χρόνια αντιμετωπίζουν προβλήματα διατροφής, είτε έχει να κάνει με περιττό βάρος είτε με την έλλειψή του. Όπως και να έχει, αυτά τα θέματα και οι προβληματισμοί που αντιμετωπίζουμε όλοι μας σε κάποια φάση της ζωής μας, σε ορισμένα πλαίσια είναι φυσιολογικό, ωσότου αποκτήσουμε αυτοπεποίθηση και λάβουμε τη γνώση του τί εστί σωστή και υγιεινή διατροφή. 

Φυσικά, η συμβουλή των ειδικών είναι πάντα αναγκαία εάν δεν είστε σίγουροι πως να προσαρμόσετε μια διατροφή στις δικές σας ανάγκες. Ωστόσο, όλες οι κορυφαίες διατροφές ακολουθούν μερικούς κανόνες, που είναι καλά να γνωρίζετε.  

Δείτε πιο κάτω: 

1. Προώθηση των φρούτων και λαχανικών 
Οι ειδικοί προτείνουν την κατανάλωση 5 μερίδων φρούτων και λαχανικών ημερησίως, καθώς δεν έχουν καθόλου λιπαρά ενώ έχουν πολύ λίγες θερμίδες.   

2. Έλεγχος στις μερίδες του φαγητού
Ο έλεγχος στις μερίδες που τρώμε στο σπίτι αλλά και σε κάποιο εστιατόριο, είναι πολύ σημαντικός παράγοντας για ένα υγιεινό lifestyle. Τρώγοντας μικρότερες μερίδες, το σώμα συνηθίζει να νιώθει πληρότητα με μικρότερη ποσότητα φαγητού, έτσι η μακροχρόνια διατήρηση ενός υγειούς βάρους γίνεται πιο εύκολα.   

3. Επιτρέπονται κάποιες λιχουδιές
Πολλές έρευνες έχουν αποδείξει πως οι αυστηρές δίαιτες με πολλούς κανόνες και περιορισμούς, καταλήγουν τελικά να είναι αποτυχημένες, καθώς δημιουργείται άγχος και καταπίεση. Οι δίαιτες ωστόσο που προωθούν τον άνθρωπο να πάρει την απόφαση εάν ένα τρόφιμο είναι πρέπον για κατανάλωση ή όχι και είναι πιο "ελαστικές" έχουν διαπιστωθεί πιο επιτυχημένες. 

Στηρίζονται στην υποστήριξη του κύκλου μας
Έρευνες έχουν δείξει ότι όσοι βρίσκονται σε δίαιτα και έχουν σαν υποστήριξη φίλους που επίσης κάνουν δίαιτα ή ακολουθούν υγιεινή διατροφή, τότε κατορθώνουν να χάσουν περισσότερα κιλά. Είτε αυτά τα άτομα βρίσκονται κοντά είτε μακριά, το συναίσθημα του ότι δεν είσαι μόνος σε αυτή τη διαδικασία βοηθά πάρα πολύ.   

Προωθούν τη σωματική άσκηση
Εάν ο στόχος είναι η απώλεια βάρος, τότε η κατανάλωση λιγότερων θερμίδων είναι πιο σημαντική από τη σωματική άσκηση. Ωστόσο, ο συνδυασμός των δύο κάνει θαύματα. Επίσης, για τη διατήρηση του βάρους, η άσκηση αποτελεί έναν πολύ σημαντικό παράγοντα. Περίπου 30 λεπτά άσκησης κάθε μέρα αποτελούν ένα καλό σημείο εκκίνησης. 

  

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
υγεία  |  διατροφή  |  κανόνες  |  diet  |  rules  |  health  |  human  |  body  |  beauty

HEALTH: Τελευταία Ενημέρωση