ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: skinny jeans, φλοράλ μπλουζάκι και mules
 

4 τρόποι να αξιοποιήσεις τις διακοπές σου στο 100%

Έτσι με στόχο μας τα πιο πάνω, εμείς προτείνουμε 4 τρόπους για να τα καταφέρεις.

Δωριάνα Κυριάκου

Βαδίζουμε σιγά σιγά προς τη «νέα κανονικότητα», η επίδραση της πανδημίας έχει θέσει τόσο στα άτομα όσο και στις κοινωνίες νέους όρους που πλέον όλοι καλούμαστε να ζήσουμε μαζί τους. Η πολυπόθητη ανάγκη για απελευθέρωση «χτυπά» τώρα πιο πολύ από ποτέ.

Είμαστε όλοι σε μια συνεχή πάλη με τα «πρέπει» και τα «θέλω», κριτικάρουμε τις συνήθειες μας με το γεγονός ότι οι περισσότεροι δουλεύαμε από το σπίτι – άρα και πιο χαλαροί; Καμία σχέση.
Αυτό που πρέπει να γίνει κατανοητό είναι η ανάγκη μας για απόλυτη ξεκούραση, από αυτές που πράγματι θέτουν τόσο το σώμα όσο και το μυαλό σε μια νιρβάνα, και αφήνουν για λίγο στην άκρη όλα το άγχος και τις έγνοιες της καθημερινότητας. Έτσι με στόχο μας τα πιο πάνω, εμείς προτείνουμε 4 τρόπους για να καταφέρεις να αξιοποιήσεις το περιβάλλον των διακοπών σου στο 100%.

1. Κλείσε τα τηλέφωνα και τα laptops
Το πιο δύσκολο κομμάτι της καθημερινότητάς μας, είναι η «εξάρτιση» των περισσότερων από εμάς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στην συνεχή ενημέρωση για τα τεκτενόμενα. Αυτό όμως που ορίζει τις διακοπές, αν το πάρουμε στην κυριολεξία είναι η διακοπή από όλα όσα κάναμε. Πράγμα που σημαίνει ότι λίγη «αποτοξίνωση» δεν κάνει κακό.

2. Επένδυσε στην πραγματική ξεκούραση
Απόλαυσε τη δυνατότητα που σου δίνεται στο να αφήσεις το σώμα και το πνεύμα σου ελεύθερο. Επένδυσε στην προσωπική υγιεινή, στην ψυχική ισορροπία και στην πραγματική δημιουργία στιγμών που θα έχεις να θυμάσαι στην υπόλοιπη χρονιά, μέχρι τις επόμενες διακοπές.

3. Εμπιστεύσου τον εαυτό
Δείξε εμπιστοσύνη στον εαυτό σου ότι μπορεί να τα καταφέρει, φτιάξε νέα πλάνα, οργανώσου, πάρε αυτή την ευκαιρία για να επενδύσεις στην δύναμη που μπορεί να σου προσφέρει η αυτοπεποίθηση, όχι μόνο εξωτερικά αλλά και εσωτερικά. Γίνε ένα με το δικό σου συναίσθημα και αξιοποίησε τον ελεύθερο χρόνο που σου παρουσιάζεται στο μέγιστο βαθμό. Κάνε αλλαγές, μάζεψε εμπειρίες, αυτό είναι και το νόημα.

4. Είναι εντάξει το να μην κάνεις τίποτα
Τις περισσότερες φορές, πληγώνουμε υποσυνείδητα τον εαυτό μας γιατί επιλέγει να μην κάνει τίποτα. Αυτό όμως που θα σας εκπλήξει είναι ότι το μυαλό σας, αναζητά αυτές τις ευκαιρίες για να κάνει το δικό του reboot και να επανέλθει στις φυσιολογικές του λειτουργίες. Μην τον «κατηγορείτε» πιστεύοντας ότι είναι κακό. Εξάλλου για αυτό υπάρχουν και οι διακοπές, για να δώσουμε την ευκαιρία στο σύστημα να επανέλθει.

HEALTH: Τελευταία Ενημέρωση