ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: λεοπάρ κολάν, vintage sweatshirt και sneakers
 

4 τρόποι για να αποφύγετε την καούρα μετά από κάθε γιορτινό τραπέζι

Tips που θα σας φανούν πολύ χρήσιμα

Ριάνα Στυλιανού

Η καούρα μετά από άφθονο φαγοπότι είναι αρκετά συχνό φαινόμενο, ειδικότερα αυτή την περίοδο των εορτών, μάλλον θα την έχετε βιώσει ήδη. Η καούρα συμβαίνει κατά κύριο λόγο επειδή το περιεχόμενο του στομάχου πηγαίνει πίσω στον οισοφάγο, όπου τα οξέα του μπορεί να κάψουν τους ιστούς, με αποτέλεσμα να νιώθουμε αυτή τη δυσφορία.  

Υπάρχουν όμως, ευτυχώς, μερικοί τρόποι για να την αποφύγετε. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε τα tips που θα σας “σώσουν" από την καούρα. 

Αποφύγετε τα στενά ρούχα
Μια αιτία καούρας είναι αν φοράτε πολύ στενά ρούχα, τα οποία πιέζουν το στομάχι. Άρα το πρώτο που πρέπει να κάνετε είναι να χαλαρώσετε τη ζώνη σας ή οτιδήποτε άλλο σας σφίγγει την κοιλιά. 

Aποφύγετε τις μεγάλες ποσότητες φαγητό
Λίγο δύσκολο όταν βλέπετε στο τραπέζι μια μεγάλη ποικιλία από παραδοσιακά πιάτα που έφτιαξε η μαμά ή η γιαγιά... ωστόσο καλό θα ήταν να αποφύγετε τις μεγάλες ποσότητες φαγητού, για να μην υποφέρετε μετά από καούρα. Όσο μεγαλύτερη είναι η ποσότητα φαγητού που καταναλώνετε τόσο μεγαλύτερη πίεση ασκείται στη βαλβίδα που διαχωρίζει το στομάχι από τον οισοφάγο. 

Η σωστή στάση του σώματος
Καθίστε σε ευθεία θέση, διότι η  στάση του σώματος μπορεί να συμβάλλει στην καούρα, οπότε αν μετά το φαγητό, αποφύγετε να είστε σε ξαπλωμένη θέση και προτιμήστε να είστε όρθιοι ή να κάθεστε με την πλάτη ευθεία στην καρέκλα. 

Μερικά ακόμα tips
Αποφύγετε όσο μπορείτε τα λιπαρά και πικάντικα τρόφιμα, με πολλά καρυκεύματα και πιπέρι. Επίσης, καλό θα ήταν να πίνατε άφθονο νερό και να μην καπνίσατε αμέσως μετά το φαγητό. 

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

HEALTH: Τελευταία Ενημέρωση