ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: wide leg παντελόνι και padded shoulder μπλουζάκι
 

3 τρόποι για να προετοιμάσετε το δέρμα σας για το φθινόπωρο

Οι ανάγκες της επιδερμίδας μας αλλάζουν με τον καιρό

Ριάνα Στυλιανού

Επιτέλους κάνει δειλά δειλά την εμφάνισή της η αγαπημένη μας σεζόν, πράγμα που σημαίνει ότι ήρθε η ώρα να προετοιμαστούμε κατάλληλα για αυτή τη περίοδο. Πέραν του να αγοράζουμε τις νέες φθινοπωρινές τάσεις στα ρούχα και τα αξεσουάρ πρέπει να προετοιμάσουμε και το δέρμα μας για αυτή την περίοδο, προσαρμόζοντας την ρουτίνα ομορφιάς μας με τις ανάγκες που έχει το πρόσωπό μας. 

Με την αλλαγή του καιρού η επιδερμίδα μας έχει διαφορετικές ανάγκες. Το καλοκαίρι, επικεντρωνόμασταν κυρίως στην πρόληψη από την έκθεση στον ήλιο και την συχνή ενυδάτωση του δέρματος.

Επομένως, με τη μετάβαση από την καλοκαιρινή στη χειμερινή σεζόν, η περιποίηση του προσώπου μας και οι ανάγκες του διαφέρουν.

Χρησιμοποιήστε πιο “βαριές” ενυδατικές κρέμες
Καθώς τα επίπεδα υγρασίας μειώνονται και οι ψυχρότερες θερμοκρασίες γίνονται συχνότερες, ήρθε η ώρα να αντικαταστήσετε τις ελαφριές ενυδατικές κρέμες με κάτι λίγο πιο βαρύ και παχύρευστο.

Χρησιμοποιήστε ένα καθαριστικό με καλό pH
Ο καθαρισμός είναι ένα κρίσιμο βήμα στη ρουτίνα ομορφιάς μας, αλλά υπάρχει και το ενδεχόμενο να κάνετε περισσότερο κακό παρά καλό με το τρέχον καθαριστικό σας. Είναι πολύ σημαντικό για το δέρμα μας, να χρησιμοποιούμε ένα καθαριστικό με το κατάλληλο pH. Συμβουλευτείτε τον φαρμακοποιό σας η μια σύμβουλο ομορφιάς για να σας παροτρύνει στα καλύτερα προϊόντα με βάση τον τύπο του δέρματός σας.

Απολέπιση 2-3 φορές την εβδομάδα
Με τη ξηρή επιδερμίδα που ίσως να είχατε κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού η λύση για να απαλλαγείτε από τα νεκρά κύτταρα του δέρματος είναι να κάνετε απολέπιση 2 με 3 φορές την εβδομάδα. Μην ξεχνάτε, υπάρχουν δύο τύποι απολέπισης: Η φυσική και η χημική. Ενώ και οι δύο μπορεί να είναι πολύ επωφελείς, εγώ προσωπικά προτιμώ τα χημικά απολεπίστηκα (AHA και BHA). Ενώ ο όρος «χημική απολέπιση» μπορεί να σας ακούγεται τρομακτικός ,στην πραγματικότητα... μπορεί να είναι ένας πολύ πιο ήπιος τρόπος από τους φυσικούς απολεπιστικούς παράγοντες (τρίψιμο).

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

HEALTH: Τελευταία Ενημέρωση