ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Tailored παντελόνι και cropped top
 

Χοιρινό ψαρονέφρι μαριναρισμένο σε ελαιόλαδο και θυμάρι

Αθηνά Λοϊζίδου

Μια αγαπημένη συνταγή για μαλακό και γευστικότατο χοιρινό ψαρονέφρι. Για το ψήσιμο του χοιρινού χρησιμοποιώ ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι με κάλυμμα το οποίο διατηρώ κλειστό ενόσω το κρέας ψήνεται. Έτσι το φαγητό ψήνεται καλά, ομοιόμορφα και στο εσωτερικό του μέρος. Ανοίγουμε το τηγάνι μόνο στο τέλος για να εξατμιστούν τυχόν υγρά που παραμένουν στο τηγάνι.

Υλικά
Για 6 μερίδες
750 γρ. χοιρινό ψαρονέφρι ή 2
κομμάτια περίπου
60 γρ. μέλι
20 ml ελαιόλαδο
20 ml λευκό κρασί
2 κουταλάκια φρέσκα
φύλλα δεντρολίβανου
1 κουταλάκι αλάτι
½ κουταλάκι πιπέρι

Εκτέλεση
1. Καθαρίζουμε τα δύο κομμάτια ψαρονέφρι από το λίπος που φαίνεται χρησιμοποιώντας ένα κοφτερό μαχαίρι.
2. Ανάμεσα σε δύο κομμάτια μεμβράνης χτυπάμε πολύ λίγο το κάθε ψαρονέφρι. Τοποθετούμε το κρέας σε ένα μπολ και ρίχνουμε σ’ αυτό το μέλι, το ελαιόλαδο, το λευκό κρασί, το δεντρολίβανο, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύουμε και καλύπτουμε. Αφήνουμε το κρέας να μαριναριστεί για 3 ώρες
ή για περισσότερο, ή από το προηγούμενο βράδυ, στο ψυγείο.
3. Για να ψήσουμε, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι που διαθέτει κάλυμμα. Ψήνουμε τα κομμάτια ψαρονέφρι για 4 λεπτά την κάθε πλευρά σε μέτρια φωτιά έχοντας το τηγάνι κλειστό για να, «παγιδεύσουμε» τη θερμότητα στο τηγάνι ώστε το ψαρονέφρι να ψηθεί και εσωτερικά.
4. Το σερβίρουμε κόβοντάς το σε φέτες και συνοδεύοντας το με κριθαράκι με φέτα, τη συνταγή του οποίου θα βρείτε σ’ αυτή την έκδοση.

Κρέας: Τελευταία Ενημέρωση