ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: λεοπάρ κολάν, vintage sweatshirt και sneakers
 

Street food Γύρος κοτόπουλο με τζατζίκι, φτιαγμένος στο σπίτι

Το διεθνές πλέον street food που όλοι αγαπούν, φτιαγμένο εύκολα στο σπίτι!

Χρόνος προετοιμασίας, 20’

Χρόνος μαγειρέματος, 10’

Ώρα μαϊναρίσματος, 3 ώρες

Μερίδες: 4

Θερμίδες ανά μερίδα, 550 Kcal

ΥΛΙΚΑ

500 γρ. μπούτια κοτόπουλο, χωρίς κόκαλα και δέρμα, κομμένα σε λωρίδες

Για την μαρινάδα

1 κουτ. γλυκού σκόρδο, λιωμένο

1 κουτ. γλυκού μηλόξυδο

1 κουτ. σούπας ξύσμα φλούδας λεμονιού

3 κουτ. σούπας Πισσουρκώτικο, Πρόβειο Γιαούρτι Χαραλαμπίδης Κρίστης

1 κουτ. γλυκού αποξηραμένη ρίγανη

1 κουτ. γλυκού φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο

1 κουτ. γλυκού αλάτι

1/2 κουτ. γλυκού πιπέρι

Για το Τζατζίκι

2 μέτρια αγγούρια

300 γρ. Πισσουρκώτικο, Πρόβειο Γιαούρτι Χαραλαμπίδης Κρίστης

1/2 κουτ. γλυκού ξύσμα φλούδα λεμόνι

30 γρ. ελαιόλαδο

1 κουτ. γλυκού άνηθο, ψιλοκομμένο

1 κουτ. γλυκού αλάτι

1/2 κουτ. γλυκού πιπέρι

Για τη σαλάτα

3 ντομάτες, χωρίς σπόρια, ψιλοκομμένες

3 αγγούρια, καθαρισμένα και ψιλοκομμένα

1/2 κόκκινο κρεμμύδι, καθαρισμένο και ψιλοκομμένο (προαιρετικά)

1/4 φλιτζάνι φρέσκα φύλλα μαϊντανού, ψιλοκομμένα (προαιρετικά)

Αλάτι και πιπέρι

Για το σερβίρισμα

4 ελληνικές πίτες

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Τοποθετούμε τα υλικά της μαρινάδας σε ένα μπολ και ανακατεύουμε τα υλικά της. Προσθέτουμε το κοτόπουλο στο μπολ. Μεταφέρουμε το περιεχόμενο του μπολ σε μια σακούλα με φερμουάρ και κάνουμε μασάζ για να καλύψουμε όλο το κοτόπουλο στη μαρινάδα. Μαρινάρουμε ιδανικά για 6 ώρες και όχι περισσότερο από 12 ώρες.

Για να φτιάχνουμε το τζατζίκι, τρίβουμε το αγγούρι χρησιμοποιώντας την αδρή πλευρά του τρίφτη. Στη συνέχεια, πιέζουμε για να αφαιρέσουμε τα περισσότερα νερά από το τριμμένο αγγούρι.

Βάζουμε το τριμμένο αγγούρι σε ένα μπολ. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και στη συνέχεια ανακατεύουμε. Αφήνουμε στην άκρη για τουλάχιστον 20 λεπτά να ομογενοποιηθούν οι γεύσεις.

Για τη σαλάτα, ανακατεύουμε τα υλικά της σαλάτας σε ένα μπολ.

Για να μαγειρέψουμε το κοτόπουλο, σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε 1 κουταλιά της σούπας λάδι και ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.

Αφαιρούμε το κοτόπουλο από τη μαρινάδα, το ρίχνουμε στο τηγάνι και τηγανίζουμε για 4 έως 5 λεπτά, ανακατεύοντας μέχρι να ψηθεί.

Αφαιρούμε το κοτόπουλο από το τηγάνι και το βάζουμε σε ένα πιάτο. Σκεπάζουμε χαλαρά με αλουμινόχαρτο και αφήνουμε να ξεκουραστεί για 5 λεπτά πριν σερβίρουμε.

Συναρμολογούμε τον γύρο. Παίρνουμε μια πίτα και τοποθετούμε επάνω σαλάτα στη μέση της πίτας, στη συνέχεια τοποθετούμε το κοτόπουλο και κουταλιές από το τζατζίκι. Διπλώνουμε την πίτα και σερβίρουμε.

Δείτε το βίντεο με την συνταγή εδώ:

Κρέας: Τελευταία Ενημέρωση