ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Φούξια σατέν πουκάμισο, denim φούστα και sneakers
 

Φτιάχνουμε τα πιο λαχταριστά κεφτεδάκια μοσχαριού

Μοσχαρίσια κεφτεδάκια σε πικάντικη σάλτσα μελιού

Αθηνά Λοϊζίδου

Σερβίρουμε μαζί με ρύζι ή και χωρίς... Πιο γρήγορα από take-out και αρκετά πιο υγιεινά! Λαχταριστά κεφτεδάκια μοσχαριού, καβουρδισμένο και αρωματικό μπρόκολο, όλα μαζί σε μία υπέροχη γλυκόξινη σάλτσα! Τελειώνουμε με καβουρδισμένο σουσάμι, για ένα γρήγορο και εύκολο πιάτο Ασιατικού τύπου. 

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος: 15 λεπτά

Μερίδες: 4

Θερμίδες ανά μερίδα: 435 kcal 

Υλικά
450 γρ. βοδινός κιμάς
2 κ.σ. σάλτσα σόγιας (για τα κεφτεδάκια)
1 κ.σ. φρέσκο τριμμένο τζίντζερ
2 κ.σ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι
Αλάτι και πιπέρι
50 γρ. cornflour
50 γρ. σάλτσα σόγιας (για την σάλτσα)
80 γρ. μέλι
300 γρ. νερό 
1 κύβο ζωμό βοδινού KNORR, θρυμματισμένο
50 γρ. σησαμέλαιο
1 μεγάλο μπρόκολο, κομμένο σε μπουκέτα (περίπου ενάμισι φλιτζάνι)
1 κ.γ. σκόρδο, λιωμένο
1 κ.σ. τριμμένο τζίντζερ
Λίγο μπούκοβο
1 κ.σ. σουσάμι

Εκτέλεση
1. Για να φτιάξουμε τα κεφτεδάκια: Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τον κιμά, τη σάλτσα σόγιας, το τζίντζερ, το κρεμμύδι, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Πλάθουμε τον κιμά σε μικρά μπαλάκια. 
2. Τοποθετούμε 2 κουταλιές της σούπας από το cornflour σε ένα πιάτο. Περνάμε τα κεφτεδάκια από το cornflour για να τα καλύψουμε.
3. Παίρνουμε το υπόλοιπο cornflour το ρίχνουμε σε ένα μπολ και το ανακατεύουμε με 4 κ.σ. νερό. Με ένα σύρμα χειρός προσθέτουμε και ανακατεύουμε μέσα τη σάλτσα σόγιας, το μέλι, το νερό και τον θρυμματισμένο ζωμό. 
4. Ζεσταίνουμε το μισό λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι ή wok, σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε τα κεφτεδάκια, μαγειρεύουμε μέχρι να ψηθούν ελαφρά εξωτερικά, περίπου για 8 λεπτά. Αφαιρούμε τα κεφτεδάκια από το τηγάνι και τα τοποθετούμε σε ένα πιάτο μέχρι να τα χρειαστούμε.
5. Σκουπίζουμε το εσωτερικό του τηγανιού μας με μπόλικο χαρτί κουζίνας. Στο τηγάνι ζεσταίνουμε το υπόλοιπο λάδι και ρίχνουμε το μπρόκολο, το σκόρδο, το τζίντζερ και το μπούκοβο. Τηγανίζουμε ελαφρά, για περίπου 5 λεπτά. Μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο πιάτο. Αδειάζουμε τη σάλτσα σόγιας/μελιού στο τηγάνι. Βράζουμε για 1-2 λεπτά ανακατεύοντας και προσθέτουμε τα κεφτεδάκια. Μαγειρεύουμε μέχρι να αρχίσει να πήζει η σάλτσα, περίπου 6-7 λεπτά. 
6. Σερβίρουμε τα κεφτεδάκια με τη σάλτσα τους, μαζί με το μπρόκολο, ή πάνω από ρύζι αν το θέλουμε. Τελειώνουμε με σουσάμι. 

Αν φτιάξετε αυτή τη συνταγή, φροντίστε να αφήσετε ένα σχόλιο στην ιστοσελίδα μου. Μου αρέσει να ακούω τις απόψεις σας και πάντα προσπαθώ να απαντώ γρήγορα σε κάθε ερώτησή σας. Και φυσικά, αν φτιάξετε αυτή τη συνταγή, ανεβάστε τη στο Instagram και μην ξεχάσετε να με κάνετε Tag και να χρησιμοποιήσετε το hashtag #athenarecipes.


«Βρείτε περισσότερες συνταγές στο athenarecipes.com»

Κρέας: Τελευταία Ενημέρωση