ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Tailored παντελόνι και cropped top
 

Τάρτα με σπανάκι

Αθηνά Λοϊζίδου

Έχει πολλές ομοιότητες με την κλασική σπανακόπιτα που όλοι γνωρίζουμε. Ωστόσο, λόγω της καλοκαιρινής περιόδου με αυτή τη συνταγή το αποτέλεσμα είναι πιο ελαφρύ. Ζύμη υπάρχει μόνο στο κάτω μέρος της σπανακόπιτας εξού και η ονομασία τάρτα. Αν και είναι ελαφρύτερη απ’ την παραδοσιακή σπανακόπιτα είναι το ίδιο νόστιμη και λαχταριστή.

Θα χρειαστούμε ένα ταψί για τάρτες με διάμετρο 26 εκ.

Υλικά
Για 6-8 μερίδες

Για την τάρτα
300 γρ. αλεύρι self raising
1 κουταλάκι αλάτι
2 κουταλιές σουσάμι
50 ml ελαιόλαδο
75 ml νερό

Για τη γέμιση
450 γρ. φύλλα σπανακιού χοντροκομμένα
1 κουταλιά ελαιόλαδο
1 κουταλιά κρεμμύδι ψιλοκομμένο
100 ml νερό
10 γρ. corn flour διαλυμένο σε 1 κουταλιά νερό
1 κουταλάκι αλάτι
½ κουταλάκι πιπέρι
60 γρ. φέτα σπασμένη με το πιρούνι
2 αυγά ελαφρώς χτυπημένα
2 κουταλάκια σουσάμι για το πασπάλισμα

Εκτέλεση
1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα και λαδώνουμε ελαφρώς το ταψί τάρτας.
2. Στον κάδο του food processor ρίχνουμε όλα τα υλικά της ζύμης. Χτυπάμε τα υλικά μέχρι να έχουμε μία ζύμη η οποία να μοιάζει με ψίχουλα. Ρίχνουμε τα «ψίχουλα» σε ένα μπολ και ζυμώνουμε με το χέρι μέχρι να έχουμε μια ζύμη σαν μπάλα.
3. Ανοίγουμε τη ζύμη ανάμεσα σε δύο κομμάτια μεμβράνης και την τοποθετούμε στο ταψί για τάρτες. Με ένα πιρούνι τρυπάμε τη βάση της τάρτας σε διάφορα σημεία. Τοποθετούμε το ταψί στο φούρνο και ψήνουμε τη βάση της τάρτας για 35 λεπτά.
4. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τηγανίζουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα φύλλα
σπανακιού, το νερό και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας μέχρι τα φύλλα του σπανακιού να μαραθούν και ο όγκος τους να μειωθεί. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το corn flour διαλυμένο στο νερό, το αλάτι, το πιπέρι, τη φέτα και τα αυγά. Ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να πάρει μια καλή βράση.
5. Αφαιρούμε την τάρτα απ’ το φούρνο και χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 160 βαθμούς. Αδειάζουμε το μείγμα σπανακιού στη μισοψημένη τάρτα και ψήνουμε για ακόμη 30 λεπτά. Αφήνουμε την τάρτα να κρυώσει λίγο και τη σερβίρουμε.

Ορεκτικά: Τελευταία Ενημέρωση