ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Denim jumpsuit και μπαλαρίνες
 

Φτιάξτε το πιο νόστιμο σουφλέ Φλαούνας με χαλλούμι και αναρή

Αυτό το σουφλέ Φλαούνας είναι φτιαγμένο με ποιοτικό αιγινό χαλλούμι και φρέσκια ανάλατη κυπριακή αναρή, καθώς και τη μισή σε ποσότητα ζύμης που έχουν οι παραδοσιακές φλαούνες

Αθηνά Λοϊζίδου

Αν θέλετε healthier σπιτικές φλαούνες αλλά βαριέστε τη διαδικασία, δοκιμάστε αυτό το γρήγορο και εξαιρετικά νόστιμο σουφλέ Φλαούνας έτοιμο σε 1 ώρα από την αρχή μέχρι το τέλος. Αυτό το σουφλέ Φλαούνας είναι φτιαγμένο με ποιοτικό αιγινό χαλλούμι και φρέσκια ανάλατη κυπριακή αναρή, καθώς και τη μισή σε ποσότητα ζύμης που έχουν οι παραδοσιακές φλαούνες. Κρατάμε βέβαια την παράδοση ζωντανή, χρησιμοποιώντας βιολογικά φρέσκα αβγά, τα μυρωδικά του Πάσχα όπως μέχλεπι (μαχλέπι), μαστίχα, βανίλια και δυόσμο, και τελειώνουμε το σουφλέ μας όπως ακριβώς τελειώνουμε τις παραδοσιακές φλαούνες αλείφοντας τη ζύμη με κτυπημένο αβγό και λίγο σουσάμι. Ένα σουφλέ Φλαούνας με αλλαγές που κρατάνε την παραδοσιακή γεύση, άλλα με πιο χαμηλές θερμίδες και λίπος.

Χρόνος ψησίματος: 45’ 
Χρόνος ετοιμασίας: 20’

Μερίδες: 16
Θερμίδες: 290 Kcal ανά 100 γρ.

Θα χρειαστούμε ένα πυρέξ χωρητικότητας γύρω στα 2.L και διαστάσεων 24X18X8 cm

ΥΛΙΚΑ:

Για τη ζύμη:

150 γρ. αλεύρι ζέας ολικής
90 ml χλιαρό γάλα
1/2 κουταλάκι αλάτι
½ κουταλάκι γλυκάνισο αλεσμένο στο γουδί
20 γρ. ελαιόλαδο

Για τη γέμιση:
7 αβγά
600 γρ. χαλλούμι, τριμμένο στη χοντρή πλευρά του τρίφτη
600 γρ. φρέσκια ανάλατη αναρή, θρυμματισμένη 
180 γρ. σιμιγδάλι
2 κουταλάκια μαστίχα αλεσμένη
2 κουταλάκια μέχλεπι (μαχλέπι)
2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
4 κουταλιές ψιλοκομμένα φύλλα φρέσκου δυόσμου
200 γρ. σταφιδάκια (προαιρετικά)

30 γρ. ζάχαρη

1 κουταλάκι αλάτι

Για επάλειψη:
1 αβγό χτυπημένο
Λίγο σουσάμι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

1. Πρώτα φτιάχνουμε τη ζύμη. Σε ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν. Ζυμώνουμε το μείγμα μας για λίγα λεπτά μέχρι να έχουμε ένα ελαστικό ζυμάρι.

2. Εν τω μεταξύ, φτιάχνουμε τη γέμιση. Σ’ ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τα αβγά και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης. Ανακατεύουμε καλά.

3. Αλευρώνουμε έναν πάγκο εργασίας. Ανοίγουμε τη ζύμη μας σε ένα κομμάτι που να εφαρμόζει στην επιφάνια του ταψιού μας. Ρίχνουμε τη γέμιση στο ταψί μας και τοποθετούμε επάνω το κομμάτι ζύμης. Το εφαρμόζουμε καλά πάνω από το μείγμα και το αλείφουμε με το αβγό. Πασπαλίζουμε με το σουσάμι.

4. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 °C στον αέρα, για 45 λεπτά με 1 ώρα ή μέχρι το σουφλέ μας να ροδοκοκκινίσει.

Ορεκτικά: Τελευταία Ενημέρωση

X