ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Ριγέ jumpsuit, κοντομάνικο μπλουζάκι και loafers
 

Pilates για άντρες;

Διαβάστε το Βιογραφικό της Κρίστης Παναγιώτου 

Το αστείο είναι ότι οι περισσότεροι όταν ακούν τη λέξη πιλάτες νομίζουν ότι είναι ένα ήρεμο ξεκούραστο πρόγραμμα για άτομα που έχουν μυοσκελετικά προβλήματα.

Οι συχνότερες απορίες που ακούμε από άνδρες κυρίως είναι:
“Κάνει για μένα;” “Θα γυμναστώ αρκετά;’, “Μπορώ;”
Και όμως το Pilates δημιουργήθηκε από τον Joseph Pilates ο οποίος ήταν μποξέρ, bodybuilder, εκπαιδευτής αυτοάμυνας της Scotland Yard και εκπαιδευτής πάλης σε Βρετανικές αρχές κατά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο. Η μέθοδος Pilates δημιουργήθηκε για την εκγύμναση ανδρών. Εφαρμόστηκε σε στρατιώτες οι οποίοι λόγω της καλής φυσικής κατάστασης που ανέπτυξαν κατάφεραν να επιβιώσουν από αρρώστιες που αποδεκάτιζαν τις μονάδες (1918). Οι μέθοδοί του εφαρμόστηκαν στην εκπαίδευση αστυνομικών του Αμβούργου και αργότερα του ζητήθηκε να εκπαιδεύσει μονάδες του Γερμανικού στρατού όταν και αποχώρησε από τη χώρα.
Pilates κάνουν πάρα πολλές ομάδες και αθλητές του rugby, αμερικάνικου και ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, μπάσκετ, baseball, NBA, hockey. Επίσης ολυμπιονίκες και αθλητές τρεξίματος, κολύμβησης, μποξ, volley, tennis, golf, snowboard, ski, NFL, MLB.
Αποτελεί γεγονός ότι συνήθως – όχι πάντα- οι μυς των ανδρών είναι περισσότερο σφιχτοί κι “άκαμπτοι” στην ευρύτερη περιοχή των ώμων και των γοφών.
Σταδιακά όμως αποκτούν την απαιτούμενη ευκαμψία κι ευλυγισία, δυναμώνοντας ακόμη περισσότερο τον κορμό και την προβληματική, συχνά, περιοχή της μέση.

Σημαντικά οφέλη που μπορεί να αποκομίσει ένας άντρας από το Pilates:
– Θ’ αποκτήσει περισσότερη ισορροπία κι ευελιξία.
– Θα δυναμώσει τους μυς του, αποφεύγοντας έτσι τους τραυματισμούς σε άλλες δραστηριότητές του, όπως είναι το μπάσκετ, το jogging, το τένις, το ποδήλατο ή το ποδόσφαιρο.
– Θα γυμνάσει παράλληλα πολλές διαφορετικές μυϊκές ομάδες.
– Θ’ αποκτήσει πιο δυνατό κορμό, αφού το pilates και ηyoga γυμνάζουν σε μεγάλο βαθμό τον κορμό του σώματος
– Θα ενισχύσει την περιοχή της πλάτης και της μέσης, σημεία όπου πολλοί άνδρες αντιμετωπίζουν προβλήματα λόγω της καθιστικής ζωής.
– Θα βελτιώσει την καρδιοαγγειακή κι αναπνευστική λειτουργία του οργανισμού του.
– Θα χαλαρώσει και θ’ αποβάλλει πιο εύκολα το καθημερινό στρες.
– Θα μάθει να έχει τον έλεγχο των κινήσεών του.
– Θα διατηρήσει εύκολα το βάρος του.
– Θα νιώσει περισσότερη ευεξία


"REAL MEN DO PILATES" ΟΠΩΣ ΕΧΕΙ ΠΕΙ ΚΑΙ Ο LEBRON JAMES

Οι περισσότεροι άντρες ασχολούνται με βάρη και δεν δίνουν καθόλου έμφαση στο ζέσταμα και την αποθεραπεία , δύο στοιχεία που το pilates μπορεί να τα προσφέρει εξ΄ολοκλήρου.
Ακόμα και ένας άντρας που φαινομενικά φαίνεται πάρα πολύ γυμνασμένος είναι πολύ πιθανόν να υπάρχουν μύες που δεν έχουν δουλέψει ποτέ στη ζωή του. Το pilates δυναμώνει τους μύες που - κάνοντας μόνο συγκεκριμένες ασκήσεις - είναι πολύ πιθανόν ένας άντρας «φουσκωτός» να είναι εντελώς αδύναμος και να μην μπορεί να δουλέψει στην πραγματικότητα ούτε το βάρος του ίδιου του του σώματος.
Είναι μύθος ότι το pilates δεν δημιουργεί μυικό ιστό. Με το pilates μπορείς να χάσεις λίπος, κιλά, μπορείς να κάνεις γράμμωση και να βελτιώσεις κατά πολύ τη φυσική σου κατάσταση. Η μυϊκή υπερτροφία πέραν του φυσιολογικού είναι περιττή. Το pilates θεωρώ ότι προσφέρει ακριβώς ό,τι χρειάζεται ένα σώμα.

Ευλυγισία. Ένας όρος που παραλείπουν οι περισσότεροι άντρες. Χωρίς ευλυγισία όμως, πέραν του ότι κάποια στιγμή δεν θα μπορούν να κάνουν ούτε τις απλές λειτουργικές κινήσεις, ουσιαστικά δεν μπορούν να βελτιώσουν ούτε την προπόνησή τους, καθώς μέρα με τη μέρα μειώνουν το εύρος των κινήσεών τους.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

HEALTH: Τελευταία Ενημέρωση