ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Denim jumpsuit και μπαλαρίνες
 

Έχασες την δουλειά σου; 5+1 βήματα για να ανασυγκροτηθείς

Πολλοί συνάνθρωποί μας έχασαν τις δουλειές του την περίοδο του κορωνοϊού

H πανδημία του κορωνοϊού έφερε μαζί της την οικονομική ύφεση και την ανεργία. Πολλοί συνάνθρωποί μας έχασαν τις δουλειές του αφού οι ιδιοκτήτες δεν του χρειάζονταν πια, άλλοι δέχτηκαν μειώσεις στους μισθούς τους και άλλοι δεν άντεξαν την πίεση της δουλειάς σε συνδυασμό με την κατάσταση και παραιτήθηκαν. Εμείς σας παρουσιάζουμε 5+1 βήματα για να ανασυγκροτηθείτε

Πάρε τον χρόνο σου
Δώσε χρόνο στον εαυτό σου. Η coach Nάνσυ Μαλλέρου λέει ότι χρειάζεται να περάσεις από αυτή την περίοδο «πένθους». Να την βιώσεις για να μπορέσεις και πάλι στα σταθείς στα πόδια σου. Απόλαυσε τις στιγμές με την οικογένεια τα παιδιά σας και τον εαυτό σου τώρα που μπορείς. Ταυτόχρονα μην ξεχνάς τον στόχο σου.

Μην το παίρνεις προσωπικά
Αν η εταιρία στην οποία εργάζεσαι αποφάσισε να κάνει περικοπές απολύοντας κόσμο δεν είναι δικό σου το λάθος και δεν σημαίνει ότι δεν είσαι αρκετά καλός σε αυτό που κάνεις. Πρέπει να καταλάβεις ότι οι καταστάσεις είναι τέτοιες που οδήγησαν στον να χάσεις την δουλειά σου.

Ευκαιρία για να προχωρήσεις
Πολλές φορές λόγω των υποχρεώσεων που έχουμε βολευόμαστε σε μια θέση και δεν ψάχνουμε κάτι καλύτερο. Άδραξε την κάθε ευκαιρία που θα βρεις. Ίσως να είναι η ευκαιρία που χρειαζόσουν για να προχωρήσεις με την καριέρα σου και να βγεις από την ζώνη ασφαλείας που σου προσφέρει η μέχρι τώρα δουλειά σου.

Μην συγκρίνεις τον εαυτό σου με άλλους
Ναι ζούμε σε μια εποχή όπου τα social media και η «ευτυχία» των άλλων επηρεάζουν άμεσα την ψυχολογίας μας. Μην συγκρίνεις την δική σου απώλεια εργασίας με κάποιου άλλου. Οι καταστάσεις είναι διαφορετικές και αν αυτός έχει βρει αμέσως δουλειά αυτό δεν σημαίνει ότι εσύ έχεις μείνει πίσω. Ο κάθε άνθρωπος χρειάζεται τον χρόνο του, φρόντισε μόνο να χρησιμοποιήσεις αυτό τον χρόνο προς όφελός σου και δημιουργικά.

Κράτησε το ηθικό σου ψηλά
Ενθάρρυνε τον εαυτό σου με το να του μιλήσεις με τα καλύτερα λόγια «έχω πολλά να προσφέρω σε μια δουλειά». «Πιστεύω στον εαυτό μου». «Όπως τα έχω καταφέρει τόσες φορές έτσι θα τα καταφέρω και τώρα». Ακόμα ετοίμασε μια λίστα με τα όσα έχεις καταφέρει μέχρι τώρα για να αντιληφθείς πόσο πραγματικά αξίζεις.

Ετοιμάσου για το επόμενό σου βήμα
Φτιάξε το βιογραφικό σου δείχνοντας όλες σου τις ικανότητες και εστίασε κυρίως σε αυτά που θα ήθελες να είναι η απασχόλησή σου στην επόμενη δουλειά σου. Δημιούργησε ένα προφίλ στο LinkedIn και αν έχεις ήδη ενημέρωσέ το. Γενικά τα social media έχουν δύναμη και εκεί μπορείς να προωθήσεις την δουλειά σου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

HEALTH: Τελευταία Ενημέρωση

X