ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Λινό παντελόνι, λινό πουκάμισο και kitten heels
 

1 Κύπριος και 4 Έλληνες ανάμεσα στους ''30 Κάτω των 30'' του Forbes

Ξεχωρίζουν στην Ευρωπαϊκή λίστα του περιοδικού

Κυκλοφόρησαν οι λίστες ''30 Under 30'' του Forbes, όπου παρουσιάζονται υποσχόμενα άτομα απ' όλο τον κόσμο κάτω από την ηλικία των 30 και για ακόμα μια φορά βλέπουμε την Κύπρο και την Ελλάδα να είναι παρούσες. Στα 10 χρόνια που κυκλοφορεί η λίστα έχει αναδείξει 10.000 νέους από όλους τους τομείς όπως ψυχαγωγία, τεχνολογία, επιχειρήσεις, πρωτοπόρους στον τομέα τους, σκιαγραφώντας τις ευρηματικές τους ιδέες και την λαμπρή τους πορεία στο επάγγελμα που έχουν επιλέξει.

Στις φετινές λίστες λοιπόν βλέπουμε 1 Κύπριο και 4 Έλληνες σε διάφορες κατηγορίες. 

Στην κατηγορία ''Τεχνολογία'' βλέπουμε τον Κυριάκο Ελευθερίου που μαζί με τον Raouf Yousfi δημιούργησαν το ''Terra'' που ιδρύθηκε το 2020. Με έδρα το Λονδίνο, αποτελεί έναν εύκολο τρόπο για τους χρήστες να συνδέσουν τα δεδομένα υγείας τους με εφαρμογές.

Η γιατρός και ερευνήτρια Μαριάννα Καψετάκη, ούσα πιανίστρια, λατρεύει να συνδυάζει την αγάπη της για την επιστήμη και τη μουσική και διεξάγει μια από τις μεγαλύτερες μελέτες αναφορικά με την χωρική μνήμη σε ανθρώπους που έχουν υποστεί εγκεφαλικό επεισόδιο. Αφού ολοκλήρωσε με άριστα τις σπουδές της στην Ιατρική Σχολή στο πανεπιστήμιο της Κρήτης συνέχισε για μάστερ και διδακτορικό στο Λονδίνο.

Η Κωνσταντίνα Θεοφανοπούλου εργάζεται στο πανεπιστήμιο Rockefeller και ηγείται της ελληνικής πρωτοβουλίας για ένα πανευρωπαϊκό σχέδιο καταγραφής των γονιδίων όλων των ευρωπαϊκών ειδών, δίνοντας προτεραιότητα σε εκείνα που κινδυνεύουν με εξαφάνιση. 

«Με τιμά η συμπερίληψή μου στην λίστα του Forbes για τους κάτω των 30 στην επιστήμη και την υγεία. Αποδίδω την αναγνώριση στην οικογένεια μου στο πανεπιστήμιο του Rockefeller και το εργαστήριο Jarvis, που αγκάλιασαν το πάθος μου για την επιστήμη με τόσο όμορφο τρόπο και προφανώς σε όλους τους ανθρώπους στη ζωή μου που αποκαλώ οικογένεια» έγραψε η ίδια στο Facebook.

Ο Γιάννης Ασσαέλ, επιστημονικός ερευνητής στην Google, χρησιμοποιεί μια μηχανή προκειμένου να απευθυνθεί στις προκλήσεις της τεχνητής νοημοσύνης. Αποφοίτησε από το Κολλέγιο Ανατόλια της Θεσσαλονίκης και ανέπτυξε κατά τη διάρκεια του διδακτορικού του στην Οξφόρδη ένα ρομπότ που αποδεικνύεται πιο αποδοτικό στο να διαβάζει τα χείλη από τους ανθρώπους. 

Στον τομέα των επιχειρήσεων συναντάμε τον Γιώργο Καλλίγερο, συνιδρυτή της start up εταιρείας Pushme. Ένα δίκτυο επαναφόρτισης αναφορικά με την «μικροκινητικότητα» (micromobility) μέσα δηλαδή μετακίνησης στην πόλη, ηλεκτρικά σκούτερ και ποδήλατα. Η start up δίνει πρόσβαση στο δίκτυο σταθμών άμεσης επαναφόρτισης που έχει αναπτύξει, προκειμένου να μπορούν οι χρήστες να αντικαθιστούν τις μπαταρίες τους με νέες πλήρως φορτισμένες. 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
forbes  |  30 under 30  | 

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση