ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: λεοπάρ κολάν, vintage sweatshirt και sneakers
 

Ένα Νέο Ξεκίνημα: Ξεπερνώντας το άγχος με τη μέθοδο LMM

Η Μυρούλλα Μαλλούππα μας δίνει όλες τις απαντήσεις για όλα όσα θέλουμε να ξέρουμε αναφορικά με το άγχος και τις κρίσεις πανικού.

Μαρία Καραμάνου

Στον πολύπλοκο χορό της ζωής, συχνά βρισκόμαστε αντιμέτωποι με ένα αόρατο φάντασμα που πλανάται στο βάθος της ψυχής μας - το άγχος. Καθημερινές πιέσεις, απαιτήσεις, και αβεβαιότητες δημιουργούν ένα πέπλο ανησυχίας που μας πνίγει σε μια συνεχή αναζήτηση ηρεμίας.

Αλλά τι ακριβώς είναι το άγχος; Είναι ένα συναίσθημα που αγκαλιάζει το μυαλό και το σώμα, ένας αόρατος σύντροφος που συχνά μας ακολουθεί όπου κι αν πηγαίνουμε. Όμως, όπως και κάθε σκιά, μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε, να το κατανοήσουμε, και να το ξεπεράσουμε.

Στο σεμινάριο "Ξεπέρασε το Άγχος με τη Μέθοδο LMM. ΜΠΟΡΕΙΣ!", θα απλοποιήσουμε το λαβύρινθο του άγχους, βρίσκοντας την εσωτερική μας δύναμη και ανακαλύπτοντας πώς μπορούμε να ζήσουμε με αυτοπεποίθηση και ελευθερία.

Η anxiety coach Μυρούλλα Μαλλούππα έρχεται με μια συναρπαστική πρόταση που υπόσχεται να ανατρέψει αυτήν την δύσκολη πραγματικότητα που αντιμετωπίζουμε καθημερινά.

Στο τετράωρο σεμινάριο θα ανακαλύψουμε μια νέα προοπτική για το άγχος, αντιμετωπίζοντάς το ως έναν διάλογο με τον εαυτό μας. Τα εργαλεία της μεθόδου Life Makeover Method-LMM θα μας καθοδηγήσουν να αντιληφθούμε την καρδιά του άγχους και να το ξεπεράσουμε με αυτοπεποίθηση και αποτελεσματικότητα.

Στο πλαίσιο του σεμιναρίου, θα εξερευνήσουμε τους παράγοντες που προκαλούν άγχος και θα αναπτύξουμε δεξιότητες για να το αντιμετωπίζουμε αποτελεσματικά. Το αποτέλεσμα; Μια αίσθηση ελευθερίας και ενός νέου ξεκινήματος στη ζωή μας.

Σε συνομιλία μας με τη Μυρούλλα Μαλλούππα, anxiety & mindset coach και δημιουργός της μεθόδου LMM (Life Makeover Method) μας αποκάλυψε όλα όσα θέλαμε να μάθουμε σχετικά με το άγχος, την αντιμετώπιση του αλλά και τη νέα μέθοδο που απαλλάσσει άτομα που υποφέρουν από κρίσεις πανικού, άγχους και φοβίες, σε μόνο 4 συνεδρίες.

 

Πώς δημιουργήθηκε η μέθοδος LMM και ποια είναι η φιλοσοφία πίσω από αυτήν;

Μετά από πολλά χρόνια έρευνας, επαφής και εκατοντάδων ωρών σε συνεδρίες με ανθρώπους που υποφέρουν από άγχος και κρίσεις πανικού, διαπίστωσα ότι το να διαχειριστούν απλώς το άγχος τους και τις κρίσεις πανικού δεν ήταν αρκετό.

Αυτοί οι άνθρωποι χρειάζονταν να μάθουν τρόπους για να σκέφτονται διαφορετικά, να νιώσουν ασφάλεια, να έχουν ενθάρρυνση και υποστήριξη για να μπορέσουν να ζουν με ποιότητα. Να μπορούν να γίνουν αισιόδοξοι και χαρούμενοι.

Έτσι δημιούργησα μια ολοκληρωμένη μέθοδο που το όνομά της λέει αυτό που υπόσχεται: LMM- Life Makeover Method. Μια μέθοδος που δίνει τις κατάλληλες λύσεις και τα εργαλεία στο κάθε άτομο που ταλαιπωρείται ώστε να φέρει άμεσα και γρήγορα την εσωτερική γαλήνη στη ζωή του. Κι έτσι να μπορέσει να μπει σε δράση με αυτοπεποίθηση, μέσα σε λίγες εβδομάδες και όχι χρόνια θεραπείας.

 

Ποια είναι η μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι που υποφέρουν από άγχος και κρίσεις πανικού και πώς η LMM τους βοηθά;

Κοιτάξτε, οι άνθρωποι που βιώνουν άγχος και κρίσεις πανικού, έχουν την αίσθηση ότι η ζωή τους έχει τελειώσει. Είναι πεπεισμένοι ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση να ξεπεράσουν αυτό που βιώνουν και είναι δύσκολο να ζήσουν και πάλι μία φυσιολογική ζωή.

Έχω πελάτες που για χρόνια ήταν κλεισμένοι στο σπίτι. Νέοι άνθρωποι που ζούσαν απομονωμένοι. Δεν είχαν κοινωνική ζωή. Δεν μπορούσαν να οδηγήσουν. Δεν πήγαιναν ταξίδια, δεν έμπαιναν σε αεροπλάνο. Δεν οδηγούσαν, δεν μπορούσαν να πάνε το παιδί στο σχολείο. Δεν έκαναν σχέση, ζούσαν απομονωμένοι.

Και φυσικά και επαγγελματικά ήταν σε τέλμα.

Η LMM τους έδωσε και τους δίνει λύσεις. Τους προσφέρει αυτό που χρειάζονται για να βγουν από το φαύλο κύκλο των κρίσεων, της απομόνωσης, της απελπισίας, και να ζήσουν ελεύθεροι από το άγχος και τον περιορισμό.

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ της μεθόδου LMM και άλλων τεχνικών αντιμετώπισης του άγχους;

Η βασική διαφορά της μεθόδου LMM είναι ότι προσεγγίζει πολύπλευρα το άτομο που υποφέρει και τα αποτελέσματα είναι άμεσα. Για τα άτομα που πάσχουν από άγχος και κρίσεις πανικού δεν είναι αρκετό απλά να διαχειριστούν τις δύσκολες αυτές καταστάσεις.

Το πρώτο που κάνω σε αυτή τη μέθοδο είναι ότι διερευνούμε και εντοπίζουμε τη ρίζα του προβλήματος και με κάποιες ειδικές τεχνικές, πολύ εύκολες, απαλλάσσεται το άτομο από την αιτία που δημιουργεί το άγχος και την κρίση πανικού.

Συχνά ο κόσμος πιστεύει ότι γνωρίζει τις αιτίες που του προκαλεί το άγχος. Θα σας πω ένα παράδειγμα. Μια γυναίκα μου είπε «ξέρεις έχω υπερβολικό άγχος και παθαίνω κρίσεις πανικού επειδή χώρισαν οι γονείς μου».

Όταν όμως αρχίσαμε να δουλεύουμε μαζί ήρθε στην επιφάνεια το σοβαρό αυτοκινητικό δυστύχημα που έπαθε πριν 30 χρόνια αλλά και η κακοποίηση που βίωσε στην παιδική της ηλικία.

Το επόμενο βήμα της μεθόδου είναι ότι ξεκινάμε να εκπαιδευτούμε σε μία νέα νοοτροπία σκέψης.

Τι σημαίνει αυτό; Ότι πρέπει ο στόχος μας, το «θέλω» μας δηλαδή, να συντρέχει με τις σκέψεις μας και τα πράγματα που κάνουμε. Η δράση μας και το πώς αισθανόμαστε σχετικά με αυτό που θέλουμε πρέπει να συνάδουν.

Για παράδειγμα θέλω να πάρω προαγωγή στη δουλειά, ή να δημιουργήσω ένα ωραίο δεσμό με έναν άνθρωπο.

Το λέω, το βάζω στο νου μου όμως αυτό δεν είναι αρκετό, γιατί οι σκέψεις μου και ο εσωτερικός μου διάλογος, βάζει εμπόδια.

Άρα ο εσωτερικός μου διάλογος δεν συνάδει με αυτό που θέλω, δηλαδή τον στόχο μου. Διότι εγώ μπορεί να μπαίνω στη δράση και να βγαίνω κάθε βράδυ ώστε να κάνω γνωριμίες, η σκέψη μου όμως μπορεί να είναι «Αποκλείεται να βρω σύντροφο».

Στο τρίτο στάδιο δίνω τεχνικές και στρατηγικές που βοηθούν τον καθένα επιτόπου την ώρα που παθαίνει κρίση πανικού ή έχει άγχος να διαχειριστεί το πρόβλημα του εκείνη τη δεδομένη στιγμή. Έτσι δεν τον ακινητοποιεί.

Το επόμενο βήμα είναι η ενεργοποίηση σε δράση με διάφορους τρόπους.

Η δική μου φιλοσοφία είναι ότι οι αλλαγές και η βελτίωση στην καθημερινότητα μας θα μεγιστοποιηθεί όταν μπούμε σε δράση και εφαρμόσουμε όλα όσα μαθαίνουμε.

Και τέλος κάτι πολύ βασικό που καμία άλλη μέθοδος δεν το περικλείει, είναι η καθημερινή υποστήριξη και επικοινωνία που παρέχω στα άτομα που ακολουθούν τη μέθοδο LMM. Η εμπειρία μου, μέσα από τα χρόνια, μου έχει δείξει ότι είναι άκρως σημαντικό το άτομο που υποφέρει από κρίσεις άγχους και πανικού να αισθάνεται ασφάλεια με την δυνατότητα επικοινωνίας που παρέχω για στήριξη 24/7.

 

Κυρία Μαλλούππα, ποιος είναι ο ρόλος του coaching στη διαχείριση του άγχους και πώς βοηθά να επιτευχθούν γρήγορα αποτελέσματα;

Το coaching για μένα είναι η ομπρέλα κάτω από την οποία μου δίνεται η ευκαιρία να συνδυάσω διάφορες εκπαιδεύσεις, μεθόδους, πρακτικές και χρόνια εμπειρίας στην διαχείριση συναισθημάτων και mindset. Είχα την ευκαιρία να εκπαιδευτώ από τους καλύτερους στο χώρο της διαχείρισης συναισθημάτων και λειτουργίας του ανθρώπινου

μυαλού, ώστε να μπορέσω να φτιάξω τη δική μου μέθοδο, LMM που εφαρμόζω τα τελευταία 15 χρόνια με μεγάλη επιτυχία στους πελάτες μου. Το… μυστικό για τα γρήγορα αποτελέσματα είναι να εντοπίσουμε την πραγματική αιτία που βρίσκεται πίσω από το πρόβλημα που δημιουργεί το άγχος και να το θεραπεύσουμε. Όταν το πετύχουμε αυτό, τα αποτελέσματα είναι άμεσα.

Κυρία Μαλλούππα, ποιες συμβουλές θα δίνατε σε κάποιον που αντιμετωπίζει καθημερινά άγχος και κρίσεις πανικού;

Όλοι έχουμε άγχος. Καμία εξαίρεση. Είναι όμως απαραίτητο για όλους μας να γνωρίζουμε ότι το άγχος δεν είναι καθόλου αθώο ούτε είναι η κανονικότητα μας. Το άγχος δεν προειδοποιεί. Έχει αντίκτυπο στο σώμα μας, επηρεάζει την υγεία μας, τις σκέψεις μας και της συμπεριφορά μας. Χρειάζεται να εντοπίσουμε τι είναι αυτό που μας αγχώνει και να το δούμε ρεαλιστικά. Εάν για παράδειγμα υπάρχει ένα θέμα υγείας, να δούμε πρακτικά τι χρειάζεται να κάνουμε. Να δούμε ένα γιατρό και να ακολουθήσουμε τις οδηγίες του. Αν όμως δούμε ότι το μυαλό μας τρέχει ακατάπαυστα σε αρνητικά σενάρια τότε χρειάζεται να πούμε στον εαυτό μας ότι αυτό είναι ένα σενάριο και όχι η πραγματικότητα μας, άρα δεν θα ασχοληθούμε καθόλου με αυτό.

Καταγράφουμε τα πράγματα που μας αγχώνουν. Βάζουμε ως προτεραιότητα ότι θα ασχοληθούμε με τα 3 πιο σημαντικά. Την επόμενη μέρα θα ασχοληθούμε με τα επόμενα τρία.

Εάν έχουμε κάτι το οποίο θέλουμε να καταφέρουμε αλλά μας αγχώνει, η λύση είναι να το προσπαθούμε καθημερινά.

Να μιλήσουμε στον εαυτό μας και να του πούμε «ξέρω ότι αγχώνεσαι αλλά θα το κάνουμε».

Παίρνουμε πίσω τον έλεγχο του εαυτού μας φωνάζοντας ένα στοπ. Είναι σημαντικό την ώρα που έρχεται η κρίση, το άτομο να πάρει πίσω τον έλεγχο του εαυτού του - αυτό σημαίνει ότι φωνάζει έναν τεράστιο stop στο μυαλό του και ξεκινά να ασχολείται με κάτι άλλο

Παίρνουμε δυο τρεις χαλαρωτικές αναπνοές για να βοηθήσουμε τον εγκέφαλο μας να οξυγονωθεί.

Βάζουμε δυνατή μουσική και τραγουδούμε έντονα και δυνατά.

Ποιες είναι οι πιο συχνές παρανοήσεις που έχουν οι άνθρωποι για το άγχος και πώς μπορούν να αντιμετωπιστούν;

Οι συχνότερες παρανοήσεις λόγω άγχους είναι όταν το άτομο έχει υπερβολική ανησυχία ότι οι γύρω του τον κατηγορούν και συνωμοτούν εναντίον του.

Όταν το άτομο έχει κακές σκέψεις ότι κάποιος από το παρελθόν θα κάνει «κακό» στο ίδιο ή στην οικογένεια του.

Όταν το άτομο υποφέρει από αρρωστοφοβία και τρέχει από τον ένα γιατρό στον άλλο επειδή τίποτα δεν τον πείθει ότι είναι υγιής. Αντίθετα πιστεύει ότι ο γιατρός έχει κάνει λάθος διάγνωση και τρέχει στον επόμενο.

 

Πώς η LMM μπορεί να εφαρμοστεί στην καθημερινότητα για μακροχρόνια αποτελέσματα;

Όποιος εφαρμόζει το πρόγραμμα LMM στην καθημερινότητα του ουσιαστικά γίνεται άλλος άνθρωπος. Μέσα από το πρόγραμμα μαθαίνει τεχνικές που μπορεί πρακτικά και λογικά να χρησιμοποιεί κάθε μέρα στη ζωή του για να μάθει να διαχειρίζεται τα συναισθήματά του ανεξαρτήτως καταστάσεων και γεγονότων. Μαθαίνει να ελέγχει τις σκέψεις του και να λειτουργεί με αυτοπεποίθηση.

Εφαρμόζοντας το πρόγραμμα 30 λεπτά την ημέρα μπορεί και να κράτα τον εαυτόν του σε ένα ψηλό επίπεδο θετικής διάθεσης, ενέργειας.

Ποια είναι η μεγαλύτερη ικανοποίηση που αντλείτε από τη δουλειά σας ως anxiety coach;

Είναι συγκλονιστικό για μένα όταν μετά από τις πρώτες κιόλας βδομάδες εφαρμογής του προγράμματος LMM με παίρνουν οι άνθρωποι που δουλεύουμε μαζί για να με ενημερώσουν ότι σταμάτησαν οι κρίσεις πανικού, ότι αισθάνονται πιο ήρεμοι, βγαίνουν έξω, κοινωνικοποιούνται και αισθάνονται ασφαλείς.

 

Πώς βλέπετε το μέλλον της διαχείρισης του άγχους και της ψυχολογικής υγείας;

Η ψυχική υγεία είναι καθοριστικός παράγοντας για μια ολοκληρωμένη και καλής ποιότητας ζωή. Ωστόσο, χιλιάδες άνθρωποι σε όλο τον πλανήτη αντιμετωπίζουν προβλήματα ψυχικής υγείας, ιδιαιτέρα μετά την πανδημία του Covid. Έρευνες έχουν δείξει ότι έχουμε 25 % αύξηση του άγχους και της κατάθλιψης μετά το πρώτο έτος της πανδημίας παγκοσμίως. 1 στα 6 άτομα αντιμετώπιζαν προβλήματα ψυχικής υγείας πριν από την πανδημία (2016) και 1 στα 2 βίωσαν κατάθλιψη ή άγχος τους τελευταίους 12 μήνες (Ιούνιος 2023). Θεωρώ ότι η διαχείριση του άγχους και η βελτίωση της ψυχικής υγείας αποτελεί αναγκαιότητα.

Είναι απαραίτητο να μάθουμε να διαχειριζόμαστε τα συναισθήματά μας ανεξάρτητα με τις καταστάσεις που έχουμε να αντιμετωπίσουμε. Για να μπορούμε να παραμένουμε υγιείς και λειτουργικοί πρέπει να μάθουμε να διαχειριζόμαστε το άγχος μας.

 

Κυρία Μυρούλλα, ποιες είναι οι συμβουλές σας για όσους σκέφτονται να ξεκινήσουν το ταξίδι της αυτοσυνειδησίας και της διαχείρισης του άγχους με τη μέθοδο LMM;

Να κάνουν μια αξιολόγηση της ζωής τους και της καθημερινότητας τους . Όταν η καθημερινότητα τους επηρεάζει την ποιότητα ζωής τους, πρέπει να δούμε τι δυσκολίες

αντιμετωπίζουν, οι οποίες τους δυσκολεύουν σε προσωπικό, επαγγελματικό και κοινωνικό επίπεδο.

Οι πιο γνωστές δυσκολίες τις οποίες οι άνθρωποι πιθανότατα χρειάζονται να διαχειριστούν είναι οι εξής:

Άγχος, Φοβίες, Κρίσεις πανικού, Αγοραφοβία, Αϋπνίες – Εφιάλτες, Ψυχοσωματικά προβλήματα, Σεξουαλικά προβλήματα, Απώλεια- Πένθος, Διαζύγιο, Ενδοοικογενειακά προβλήματα, Δυσκολία διαχείρισης θυμού , Χαμηλή αυτοεκτίμηση

Όλες οι πιο πάνω δυσκολίες επηρεάζονται από τις αρνητικές μας σκέψεις και τα αρνητικά μας συναισθήματα. Δυστυχώς κανένα σχολείο δεν μας έχει διδάξει, πως να διαχειριζόμαστε τις σκέψεις μας. Ο καθένας από εμάς καλό είναι να φροντίσει να μάθει να διαχειρίζεται τα συναισθήματα του. Δεν είναι ανάγκη να αντιμετωπίζει κάποιο σοβαρό πρόβλημα για να μπει στο πρόγραμμα διαχείρισης συναισθημάτων LMM.

Ποια είναι η πιο συναρπαστική εμπειρία που έχετε ζήσει βοηθώντας κάποιον με τη Μέθοδο LMM;

Είναι παρά πολλές. Μια ιδιαιτέρως ξεχωριστή εμπειρία όμως ήταν όταν ένα άτομο που υπέφερε από αυτοάνοσο, δεν ήθελε να σηκωθεί από το κρεβάτι του, και μέσα από το πρόγραμμα LMM κατάφερε να βελτιώσει δραματικά την κατάσταση του και να ξεκινήσει να ζει μια φυσιολογική ζωή και πάλι. Πήγε στο γραφείο ξανά, έφυγε διακοπές, χαμογέλασε και διασκέδασε. Μια δεύτερη ευχάριστη εμπειρία ήταν όταν άτομο που είχε κλειστοφοβία και αεροφοβία κατάφερε μέσα σε 4 εβδομάδες να μπει σε ασανσέρ και να πετάξει με αεροπλάνο μετά από 7 χρόνια.

 

Πώς βιώνετε την επιτυχία στον χώρο του coaching και πώς μετράτε τα αποτελέσματα;

Έχω τη τύχη λόγω της ειδικότητας μου να ζω τα μετρήσιμα αποτελέσματα. Είμαι η πρώτη που μαθαίνω τα ευχάριστα νέα όταν άτομα που ταλαιπωρούνται με κρίσεις άγχους και πανικού για χρόνια, μέσα από το πρόγραμμα καταφέρνουν να ελευθερωθούν και να απολαύσουν την ζωή τους.

 

Τι είναι αυτό που αγαπάτε περισσότερο στο να είστε anxiety & mindset coach;

Έχοντας η ίδια ταλαιπωρηθεί με κρίσεις άγχους και πανικού για αρκετά χρόνια και γνωρίζοντας από πρώτο χέρι τον πόνο, τον φόβο να θέλει κάποιος να κάνει πράγματα και να μην μπορεί, είναι τεράστια η χαρά μου, να ακούω το άτομο που ακολούθησε το πρόγραμμα LMM, να εκφράζεται να λέει ό,τι αισθάνεται και να μου δείχνει εμπιστοσύνη. Η μεγαλύτερη ικανοποίηση είναι να τους βλέπω να βρίσκουν ξανά το χαμόγελό τους και να με ενημερώσουν ότι έχουν σταματήσει οι κρίσεις πανικού και οι αρνητικές σκέψεις. Αυτή η ηθική ικανοποίηση την οποία βιώνω- ευτυχώς συχνά -είναι ανεκτίμητη.

INTERVIEWS: Τελευταία Ενημέρωση

Έλενα Λυσάνδρου: All eyes on her

Έλενα Λυσάνδρου: All eyes on her

Αυθεντική και γεμάτη αυτοπεποίθηση, η Έλενα Λυσάνδρου μάς μυεί στον δικό της κόσμο – ψηφιακό ...
Δέσποινα Άσπρου
 |  INTERVIEWS