ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Bodycon φόρεμα, χρυσά κολιέ και πέδιλα
 

Alla Derevianko: Μια από τις 30 καλύτερες χορεύτριες της Ουκρανίας στο νησί μας

Μια αποκλειστική συνέντευξη στην ιδρύτρια του LA Studio και σωματίου ρυθμικής γυμναστικής «Αφροδίτη Αμμοχώστου».

Ριάνα Στυλιανού

Κέρδισε τον τίτλο της «Master of Sports» της Ουκρανίας, κατατάσσεται στις 30 καλύτερες χορεύτριες της χώρας της, ήταν μέλος της Ομοσπονδίας Γυμναστικής Ουκρανίας από το 2016 μέχρι και το 2018, ενώ το όνομά της βρίσκεται στη λίστα με τους κριτές πρώτης κατηγορίες. Ο λόγος για την Alla Derevianko, ιδρύτρια του LA Studio και σωματίου ρυθμικής γυμναστικής «Αφροδίτη Αμμοχώστου», που βρίσκεται στο νησί μας τα τελευταία 7 χρόνια, όπου αποθέωσε την καριέρα της και δημιούργησε την οικογένειά της.

Μια παρουσία που δεν περνά με τίποτα απαρατήρητη, τόσο για τη πρόσχαρη προσωπικότητά της, όσο και τη χάρη και την αυτοπεποίθηση που αποπνέει η στάση της του σώματός της.

Πώς ξεκίνησε η αγάπη σου για τη ρυθμική γυμναστική; Σε ποια ηλικία και τι είδους γυμναστική έκανες πρώτα;
O κόσμος του αθλητισμού ήταν πάντα μέρος της ζωής μου, από την παιδική μου ηλικία. Η μητέρα μου πάντα προσπαθούσε να βρει ένα άθλημα για μένα, το οποίο θα μου άρεσε και στο οποίο θα ήμουν καλή. Με πήγε σε ακροβατικά, χορό και ούτω καθεξής, και γενικά η οικογένειά μας είχε έναν ενεργό τρόπο ζωής. Στα 9 μου, η μητέρα μου έκανε εγγραφή για να ξεκινήσω ρυθμική γυμναστική, λέγοντας ότι δεν χρειάζεται να το πιέσω ιδιαίτερα, απλά θα το κάνουμε για πλάκα και υγεία. Όπως καταλαβαίνετε, όλα έγιναν εντελώς αντίθετα. Από τότε, η γυμναστική έγινε το νόημα της ζωής μου. Ερωτεύτηκα αυτό το άθλημα με όλη μου την καρδιά και προπονήθηκα τόσο σκληρά, με μοναδικό κίνητρο να πετύχω τα καλύτερα αποτελέσματα σε διαγωνισμούς και να καταφέρω να πέτυχω τους στόχους μου. Αυτό αγαπούσα ως παιδί και το αγαπώ ακόμα περισσότερο σήμερα.

Πώς σε έχει εμπνεύσει η ρυθμική γυμναστική;
Αρχικά, κάθε κορίτσι απολαμβάνει την προσοχή και τα κομπλιμέντα. Και οι γυμνάστριες είναι η ελίτ - πάντα τα πιο όμορφα, τα πιο καλοσυντηρημένα κορίτσια. Οι αθλίτες γενικότερα μπορούν να «αναγνωριστούν» αμέσως στην κοινωνία. Σώμα, στάση, βάδισμα, χάρη - είναι πάντα προφανές όταν κάποιος ασχολείται ενεργά με τον αθλητισμό. Αυτό ήταν ένα τεράστιο κίνητρο για μένα. Για παράδειγμα, στο σχολείο, ήμουν πάντα από τα πιο δημοφιλή άτομα, λάμβανα κομπλιμέντα και υποστήριξη από δασκάλους και συμμαθητές συνεχώς.

Επίσης, στο συγκεκριμένο είδος γυμναστικής υπάρχουν έξι είδη προγραμμάτων: ελευθερομ χωρίς αντικείμενα, με σχοινάκι, με τσέρκι, με μπάλα, με μπαστούνια και με κορδέλα.

Μια κύρια έμπνευση μου για να συνεχίσω σε αυτό το άθλημα, ήταν να κάνω παράσταση με την κορδέλα. Από μικρή, μου άρεσε παράφορα να παίζω με τη φωτεινή, χαρούμενη μουσική, όπου μπορούσα να εκφράσω τα συναισθήματά μου, να δείξω όλο μου τον εσωτερικό κόσμο και τις ικανότητές μου.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι η ρυθμική γυμναστική δημιούργησε μέσα μου έναν πολύ σίγουρο και πειθαρχημένο αθλητή, ο οποίος φυσικά με βοήθησε να πετύχω τους αθλητικούς μου στόχους και όχι μόνο. Με βοηθά να ξεπερνάω εμπόδια, να δουλεύω σε πολλά έργα ταυτόχρονα και να έχω επιτυχία σε όλους τους τομείς της ζωής μου.

Πόσα χρόνια είσαι πρόεδρος της Αφροδίτη Αμμοχώστου;
Όταν πρωτοήρθα στην Κύπρο, εργαζόμουν σε δύο αθλητικούς συλλόγους. Μετά αποφάσισα να δημιουργήσω το δικό μου σωματείο ρυθμικής γυμναστικής, έτσι και έκανα. Ο σύλλογός μας, Αφροδίτη Αμμοχώστου αναπτύσσεται με επιτυχία στο νησί μας για περισσότερα από 5 χρόνια, πετυχαίνοντας εξαιρετικά αποτελέσματα. Οι αθλητές μας συμμετέχουν σε διεθνείς αγώνες, καταλαμβάνουν πρώτες θέσεις και βραβεία. Ο σύλλογός μας προσκαλείται επίσης πολύ συχνά να εμφανίζεται σε διάφορες εκδηλώσεις στην Κύπρο.

Τι σημαίνει για εσένα «ρυθμική γυμναστική»;
Πιστεύω ότι η ρυθμική γυμναστική είναι το καλύτερο άθλημα για τα κορίτσια. Όμορφη στάση, χάρη και ελαστικότητα, είναι μερικά χαρακτηριστικά που θα συνοδεύουν πάντα τους αθλητές σε όλη τους τη ζωή. Και φυσικά, το κύριο μάθημα της ζωής που θα προσφέρει γενικότερα ο αθλητισμός, είναι η πειθαρχία και η ψυχική δύναμη.

Περίγραψέ μας μια απλή σου μέρα.
Η μέρα μου ξεκινάει πάντα στις 6:00 το πρωί. Μετά από μια γρήγορη προπόνηση που κάνω στο σπίτι, περνάω λίγες ώρες με τα παιδιά μου. Παίρνω τον γιο μου που είναι παίκτης χόκεϋ στην προπόνησή του, και την κόρη μου στο νηπιαγωγείο. Στη συνέχεια πάω στο στούντιο μου, LA Studio, όπου ξεκινώ δουλειά η ώρα 9 το πρωί. Μετά το πρώτο μάθημα που είναι από τις 11 μέχρι της 12, μου αρέσει να κάθομαι στη βεράντα του στούντιο μου και να απολαμβάνω ένα υγιεινό πρωινό με καφέ. Από εκεί και πέρα το πρόγραμμά μου περιλαμβάνει ατομικές προπονήσεις και meetings με πελάτες. Αυτή τη στιγμή εργάζομαι επίσης σε αρκετά νέα projects, οπότε το πρόγραμμά μου περιλαμβάνει συχνά συναντήσεις, διαπραγματεύσεις, διαφημιστικά γυρίσματα κ.λπ. Μετά τη δουλειά, μου αρέσει να περνάω χρόνο με τα παιδιά και μετά απολαμβάνω ένα χαλαρωτικό μπάνιο με άλατα, κάνοντας σχέδια για την επόμενη μέρα. Μετά από τον καλό προγραμματισμό της επόμενης ημέρας πάω για ύπνο σχετικά νωρίς, διότι ένας καλός ύπνος είναι το κλειδί για την ενέργεια και την επιτυχία μου.

Πόσες φορές την εβδομάδα κάνεις γυμναστική;
Η σωστή ερώτηση που πρέπει να κάνω εδώ είναι πόσες μέρες δεν γυμνάζομαι (γέλια). Ο αθλητισμός είναι η ζωή μου. Κάνω 7-8 προπονήσεις κάθε μέρα, μερικές φορές ακόμα και τα Σαββατοκύριακα. Στο ρόλο μου ως εκπαιδεύτρια προσπαθώ να βεβαιωθώ ότι οι πελάτες μου κάνουν τις ασκήσεις τους σωστά, εξηγώντας και δείχνοντάς τους. Αλλά φυσικά δεν αποκλείω την πλήρη προπόνηση για τον εαυτό μου, οπότε κάνω εντατική προπόνηση τρεις φορές την εβδομάδα. Κυρίως κάνω τρέξιμο, cardio σε μηχανήματα και φυσικά λειτουργικές διατάσεις ως εντατική προπόνηση για όλες τις μυϊκές ομάδες.

Κάποιες συμβουλές που θα ήθελες να δώσεις στις γυναίκες για να αρχίσουν να είναι πιο ενεργές;
Πρώτα απ 'όλα, πρέπει να βάλετε κάποιους στόχους. Θέλετε να χάσετε κιλά, να βάλετε μυϊκή μάζα ή να συσφίξετε; Φυσικά, ό,τι άθλημα και αν κάνετε, είναι πάντα θέμα υγείας, ομορφιάς και φροντίδας του σώματός σας, και αφιερώνοντας μερικές ώρες από την εβδομάδα σας για να γυμναστείτε, θα δείτε αποτελέσματα και θα τα λατρέψετε, τόσο σωματικά όσο και ψυχικά. Επίσης θα σας συνιστούσα να παρακολουθήσετε μερικά μαθήματα στο LA Studio μας, όπου θα νιώσετε μεγάλη διαφορά και βελτίωση στο σώμα σας. Θα νιώσετε μια αίσθηση ελαφρότητας και ζωντάνιας, η πλάτη σας θα ανοίξει, ενώ θα υπάρξει αλλαγή στη στάση του σώματός σας. Θα μπορούσα να συνεχίσω να απαριθμώ για πάντα τα οφέλη αυτού του είδους γυμναστικής, γι' αυτό σας συνιστώ απλά να έρθετε στα μαθήματά μας και να δείτε από μόνοι σας.

Τι χρειάζεται για να πετύχεις στον τομέα του αθλήματός σου;
Πιστεύω ότι το κύριο μυστικό της επιτυχίας στη ρυθμική γυμναστική είναι η σκληρή δουλειά. Η ρυθμική γυμναστική είναι ένα ολυμπιακό άθλημα και αυτό σημαίνει πολλή δουλειά, πολλή προπόνηση, υπομονή, επιμονή και πειθαρχία. Είμαι πεπεισμένη ότι σε αυτό το άθλημα το 80% είναι σκληρή δουλειά και το 20% ταλέντο. Σε αυτό το σημείο πρέπει να τονίσω ότι οι αθλητές προπονούνται τέσσερις ή πέντε φορές την εβδομάδα, από 4-5 ώρες την ημέρα. Θα πρέπει να είναι αφοσιωμένοι στο άθλημα και να έχουν τη ψυχική δύναμη να δουλέψουν σκληρά - διαφορετικά θα είναι δύσκολο να πετύχουν το οτιδήποτε σε αυτό τον τομέα.

Ποιες πτυχές βλέπεις σε ένα παιδί και ξέρεις ότι θα πετύχει στον χώρο;
Φυσικά, όλα εξαρτώνται από το παιδί και από το πόσο σκληρά είναι διατεθειμένο να εργαστεί. Θέλω να πω, είναι πολύ σημαντικό να καταλάβουμε αν το παιδί είναι έτοιμο, αν οι γονείς είναι έτοιμοι, για παράδειγμα να ακυρώσουν κάποια πάρτι, ελεύθερο χρόνο, να θυσιάσουν την παιδική ηλικία του παιδιού τους δουλεύοντας εντατικά. Ίσως να ακούγετε λίγο σκληρό όλο αυτό αλλά είναι η πραγματικότητα. Όταν μου φέρνουν κορίτσια, προσέχω αμέσως την εμφάνισή τους. Δεν είναι μυστικό ότι τα κορίτσια σε αυτό το άθλημα πρέπει να είναι ψηλά και αδύνατα. Ωστόσο παίρνουμε και κορίτσια με παραπανίσια κιλά, στα οποία όμως μετά από λίγο καιρό το σώμα τους αλλάζει. Οι μύες τους τεντώνονται, «στεγνώνουν», και γενικά ολόκληρο το σώμα τους μεταμορφώνεται. Το πιο σημαντικό πράγμα που κοιτάζω ωστόσο είναι η ελαστικότητα, δηλαδή η ευελιξία, το τέντωμα της πλάτης, και φυσικά η επιθυμία του παιδιού να προπονηθεί.

Πότε αποφάσισες να κάνεις τη γυμναστική την επαγγελματική σου καριέρα;
Από 9 έως 18 ετών, ο βασικός μου στόχος ήταν να πάρω τον τίτλο «Master of Sports of Ukraine». Δούλευα σκληρά για δέκα χρόνια, η καθημερινή προπόνηση και η πειθαρχία με βοήθησαν να τα καταφέρω. Αφού έλαβα το "master of sports" βραβείο, συνειδητοποίησα ξεκάθαρα ότι ήθελα να συνεχίσω να μοιράζομαι τις γνώσεις και την εμπειρία μου σε αυτό τον τομέα, και φυσικά η απέραντη αγάπη μου για τα παιδιά έχει επηρεάσει τις περαιτέρω αποφάσεις μου στη ζωή. Έτσι αποφάσισα να μπω στην Ακαδημία Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, όπου πήρα πτυχίο φυσικής αγωγής και προπόνησης. Και έτσι ξεκίνησε η καριέρα μου, δημιουργώντας το γυμναστικό κλαμπ Aphroditi Ammohostu και το στούντιο χορού μου - LA Studio. Μέχρι σήμερα συνεχίζω να εργάζομαι σκληρά, βελτιώνοντας συνεχώς τις δεξιότητές μου, δημιουργώντας νέα έργα για την ανάπτυξη του αθλητισμού και ιδιαίτερα της ρυθμικής γυμναστικής στο αγαπημένο μας νησί.

Tί σε κάνει να ξεχωρίζεις σαν προπονήτρια σε αυτό τον τομέα;
Θεωρώ πως ξέρω ακριβώς πως να προσεγγίσω ένα παιδί. Πώς να το εμπνεύσω και πως να το κάνω να αγαπήσει το άθλημα. Είμαι πάντα εκεί για εκείνα, βρισκω τις κατάλληλες λέξεις για το καθένα ξεχωριστά και αντιλαμβάνομαι τους φόβους τους. Έχω πάντοτε διαφορετική προσέγγιση για κάθε παιδί που έρχεται στο στούντιο ή στο σωμάτιο μου. Με βάση λοιπόν τον χαρακτήρα του, ξέρω ακριβώς πως να του μιλήσω. Κάποια παιδιά είναι πιο ευαίσθητα από κάποια άλλα, έτσι πρέπει να τους δείχνεις μια πιο ιδιαίτερή πλευρά του εαυτού σου, προσεγγιζοντας τα διαφορετικά. Επίσης, αυτό που με κάνει να ξεχωρίζω στον τομέα της ρυθμικής γυμναστικής, κάνοντάς με πιστεύω μοναδική προπονήτρια και χορεύτρια με τόση επιτυχία εδώ στην Κύπρο. Θεωρώ τίτλο μου "Master of Sports of Ukraine" που κέρδισα με τόσο κόπο και θυσίες, πως ειναι μία από τις καλύτερες σχολές στη ρυθμική γυμναστική, ενώ κατατάσσομαι επίσης στις πρώτες τριάντα καλύτερες αθλήτριες της Ουκρανίας.

 

INTERVIEWS: Τελευταία Ενημέρωση

Sacra Famiglia

Sacra Famiglia

Η έννοια της οικογένειας είναι πάνω από όλα. Πάντα ήταν.
 |  INTERVIEWS