ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Φλοράλ αέρινο φόρεμα με βολάν και flip flop
 

Το τραγούδι του Χατζηγιάννη για την Κερύνεια

«Σαν το σπίτι του ανθρώπου εν έσιει και την αποχαιρετιστήρια ευχή του παππού μου να καταφέρω κάποτε να δω την Κερύνεια», έγραψε.

Μαρία Καραμάνου

Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης, ένας από τους πιο αγαπημένους Κύπριους τραγουδιστές, συγκίνησε τους θαυμαστές του με μια ιδιαίτερη ερμηνεία αφιερωμένη στην Κερύνεια, το κατεχόμενο χωριό του. Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Προσφύγων, ο Χατζηγιάννης τραγούδησε για την Κερύνεια, προκαλώντας συναισθήματα βαθιάς συγκίνησης και νοσταλγίας.

Στην ανάρτησή του στο Instagram, ο καλλιτέχνης έγραψε, «Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων σήμερα και ως παιδί οικογένειας προσφύγων #Κερύνεια τιμώ όλους εκείνους που αναγκάστηκαν και αναγκάζονται να εγκαταλείψουν βίαια τις εστίες τους. Τους τιμώ και τους έχω στη σκέψη μου. Μαζί με τις ζωντανές αφηγήσεις των γονιών μου».

Με αναφορές στις αφηγήσεις της γιαγιάς του και τις ευχές του παππού του, ο Μιχάλης Χατζηγιάννης μοιράστηκε την προσωπική του σχέση με την Κερύνεια. Ειδικά συγκινητική ήταν η αναφορά του στην επίσκεψή του στην Κερύνεια το 2004, μια στιγμή που όπως είπε τον σημάδεψε βαθιά.

@mhatzigiannis Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων σήμερα και ως παιδί οικογένειας προσφύγων #Κερύνεια τιμώ όλους εκείνους που αναγκάστηκαν και αναγκάζονται να εγκαταλείψουν βίαια τις εστίες τους. Τους τιμώ και τους έχω στη σκέψη μου. Μαζί με τις ζωντανές αφηγήσεις των γονιών μου. Με τα θυμόσοφα λόγια της γιαγιάς μου πως «σαν το σπίτι του ανθρώπου εν έσιει» και την αποχαιρετιστήρια ευχή του παππού μου να καταφέρω κάποτε να δω την Κερύνεια. Με το συναίσθημα εκείνης της ημέρας του 2004 που βρέθηκα εκεί… Πρόσφατα τραγούδησα στον τόπο μου για την #ΚερύνειαΜου. Με αφορμή τη σημερινή Ημέρα, μοιράζομαι μια ερμηνεία από τη συγκινητική και σπουδαία εκείνη βραδιά. #WorldRefugeeDay #Refugees #Kyrenia #Cyprus #NeverForget #Κύπρος #ΔενΞεχνώ πρωτότυπος ήχος - Michalis Hatzigiannis

«Με τα θυμόσοφα λόγια της γιαγιάς μου πως «σαν το σπίτι του ανθρώπου εν έσιει» και την αποχαιρετιστήρια ευχή του παππού μου να καταφέρω κάποτε να δω την Κερύνεια. Με το συναίσθημα εκείνης της ημέρας του 2004 που βρέθηκα εκεί…Πρόσφατα τραγούδησα στον τόπο μου για την #ΚερύνειαΜου. Με αφορμή τη σημερινή Ημέρα, μοιράζομαι μια ερμηνεία από τη συγκινητική και σπουδαία εκείνη βραδιά», έγραψε ο καλλιτέχνης.

Το βίντεο της ερμηνείας του Μιχάλη Χατζηγιάννη γρήγορα απέκτησε χιλιάδες προβολές και σχόλια θαυμασμού και στήριξης από το κοινό του. Ο τραγουδιστής, με τη μελωδική του φωνή και την ειλικρινή του έκφραση, κατάφερε να αναδείξει την τραγική ιστορία των προσφύγων και να υπενθυμίσει την αξία της πατρίδας και των ριζών.

Η ερμηνεία αυτή δεν είναι μόνο μια καλλιτεχνική έκφραση, αλλά και μια συγκινητική υπενθύμιση των αγώνων και των θυσιών των προσφύγων. Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης, με την ευαισθησία και την αγάπη του για την πατρίδα, μας καλεί να θυμηθούμε και να τιμήσουμε όλους όσοι έχασαν τις εστίες τους, αλλά συνεχίζουν να ελπίζουν και να παλεύουν για ένα καλύτερο αύριο.

CELEBS: Τελευταία Ενημέρωση