ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Φλοράλ αέρινο φόρεμα με βολάν και flip flop
 

Φειδίας: «Η εκλογή μου είναι πολιτική επανάσταση»

«Νιώθω πως είναι μια πιο ωραία δημοκρατία, πιο άμεση που οι πολίτες έχουν βασικά λόγο»,είπε μεταξύ άλλων.

Μαρία Καραμάνου

Η εκλογική επιτυχία του Φειδία Παναγιώτου έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον των ξένων Μέσων Ενημέρωσης, καθιστώντας τον νέο ευρωβουλευτή από την Κύπρο ένα από τα πιο συζητημένα πρόσωπα στην ευρωπαϊκή πολιτική σκηνή. Ο Παναγιώτου, που κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη των ψηφοφόρων του και να γίνει ευρωβουλευτής, χαρακτηρίζει την εκλογή του ως «θαύμα», όπως δήλωσε σε συνέντευξή του στο podcast της ευρωπαϊκής συντηρητικής ιστοσελίδας «Brussels Signal».

Ο Φειδίας Παναγιώτου, κατά τις συνεντεύξεις του σε διάφορα ξένα μέσα, ανέφερε πως οι ψήφοι που τον ανέδειξαν ήταν κατά το ήμισυ ψήφοι κατά του κατεστημένου, ενώ το άλλο 50% έδειξε εμπιστοσύνη στην ικανότητά του να κάνει τη διαφορά και να εκπροσωπήσει την Κύπρο επάξια. Το γεγονός ότι ο ίδιος κλήθηκε να επιλέξει την ευρωομάδα στην οποία θα ενταχθεί, ενίσχυσε περαιτέρω το ενδιαφέρον του ξένου Τύπου. Ο ίδιος ανέφερε πως μελετά τρεις επιλογές: το Renew Europe, τους Πράσινους, ή την επιλογή να παραμείνει ανεξάρτητος.

Σε μια συνέντευξή του στο βουλγαρικό Euronews, ο Παναγιώτου χαρακτήρισε την εκλογή του ως «πολιτική επανάσταση», εκφράζοντας την πεποίθησή του ότι στο μέλλον θα δούμε περισσότερους ανεξάρτητους πολιτικούς να πετυχαίνουν, καθιστώντας τη δημοκρατία πιο άμεση και αληθινή, όπου οι πολίτες έχουν ουσιαστικό λόγο.

Ο Φειδίας Παναγιώτου απέφυγε να δώσει γρήγορες απαντήσεις σε μεγάλα ευρωπαϊκά ζητήματα, όπως ο πόλεμος στην Ουκρανία, δηλώνοντας πως τέτοια θέματα απαιτούν εκτενή ανάλυση και τονίζοντας, «Δεν μπορούμε να απαντήσουμε σε 5 λεπτά. Γιατί δεν είναι τόσο απλό να λύσεις τον πόλεμο στην Ουκρανία, γιατί χρειάζεται ανάλυση. Μπορεί σε ένα δίωρο- τρίωρο podcast να καθίσουμε μαζί και να σου εξηγήσω τις θέσεις μου και τι πιστεύω ότι πρέπει να γίνει». Παράλληλα, άσκησε κριτική στην επιχειρηματικότητα στην Ευρώπη, συγκρίνοντάς την με τις ΗΠΑ και την Κίνα, και τόνισε την ανάγκη για βελτίωση και καινοτομία στην ήπειρό μας.

Μεταξύ των στόχων της θητείας του, ο Φειδίας Παναγιώτου ανέφερε την πρόθεσή του να φέρει κοντά την Ευρωπαϊκή Ένωση με την Κίνα, αναγνωρίζοντας τη σημασία της συνεργασίας σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η εκλογή του Φειδία Παναγιώτου αναμφίβολα αποτελεί ένα σημαντικό γεγονός για την κυπριακή και ευρωπαϊκή πολιτική σκηνή, με τα βλέμματα να είναι στραμμένα πάνω του για τις επόμενες κινήσεις και πρωτοβουλίες του.

CELEBS: Τελευταία Ενημέρωση