ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Tailored παντελόνι και cropped top
 

Λεμονόπιτα

Αθηνά Λοϊζίδου

Αν σας αρέσουν τα λεμόνια και η λεμονάδα σίγουρα θα ξετρελαθείτε με αυτό το γλυκό. Μπορείτε να το φυλάξετε στο ψυγείο και θα είναι ακόμη καλύτερο την επόμενη μέρα. Το φτιάχνω συχνά τα σαββατοκύριακα και το απολαμβάνω σαν απογευματινό σνακ με τον καφέ μου απλωμένη τεμπέλικα στον καναπέ.

Θα χρειαστούμε ένα ταψί με διαστάσεις 25x35εκ.

Υλικά
250 γρ. βούτυρο ανάλατο σε θερμοκρασία δωματίου
400 γρ. ζάχαρη
6 αβγά
Ξύσμα από 2 λεμόνια
450 γρ. αλεύρι
2 κουταλάκια baking powder
300 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
1 κουταλάκι αλάτι

Για το σιρόπι
250 γρ. ζάχαρη
200 ml νερό
Χυμό από 1 μεγάλο λεμόνι
Ξύσμα από 1 λεμόνι

Eκτέλεση
1. Στρώνουμε με λαδόχαρτο τη βάση του ταψιού και προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
2. Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο, τη ζάχαρη, τα αβγά, το ξύσμα λεμονιού, το αλεύρι, το baking powder, το γιαούρτι και το αλάτι και κτυπάμε για δύο λεπτά μέχρι να ενωθεί το μείγμα. Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί και ψήνουμε στον φούρνο για περίπου 40 λεπτά ή μέχρι το γλυκό να ροδίσει και να ψηλώσει. Το αφαιρούμε από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει.
3. Εν τω μεταξύ φτιάχνουμε το σιρόπι βάζοντας όλα τα υλικά του σε μια μικρή κατσαρόλα. Ανακατεύουμε με ένα ξύλινο κουτάλι και αφήνουμε το μείγμα να κοχλάσει. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου 15 λεπτά.
4. Ρίχνουμε το ζεστό σιρόπι στο κρύο κέικ και το αφήνουμε να το απορροφήσει. Όταν κρυώσει το χαράζουμε και το κόβουμε σε κομματάκια. Τα βγάζουμε ένα-ένα από το ταψί και τα σερβίρουμε.

Γλυκά: Τελευταία Ενημέρωση